A Smaragd-part 55 km hosszan terül el a sziget észak-keleti részén, Olbia és Palau között. Costa Smeralda partjai közelében hajózva tárul elénk a kristálytiszta a Tirrén-tenger. Bármerre is nézzen el az ember, a gyönyörű azúrkék színű vízet lát. Finom, homokos tengerpart várja a paradicsomba érkezőket.

Costa Smeralda strandjai

Cikkünkből az alábbi strandokat ismerheted meg:

Costa Smeralda strandjai: Pevero strand

Hajónkat az északi irányba kormányozva fedezhetjük fel a szigeten Pevero gyönyörű, homokos tengerparttal rendelkező strandját. A partot körbeveszik a környező dombok. Természetesen, ha kicsit több nyugalomra vágyunk, megtehetjük, hogy távolabb keresünk magunknak egy partszakaszt, ahol kevésbé hallani a nyüzsgő életet.

Principe strand

Karim aga Khan hercegnek köszönhetjük azt, hogy Costa Smeralda elnyerte a mai kinézetét. Terve az volt, hogy üdülőparadicsomot hozzon létre ezen a festői tájon. Ma már nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy elérte célját!
A Principe strand az ő tiszteletére kapta ezt a nevet. A vízpart látványa szemet kápráztató, köszönhetően a fodrozódó tengernek. Azok számára lehet nagyon csábító ez a strand, akik szeretik a kevésbé zsúfolt partokat. A környéken csak a smaragdzöld színű víz és az érintetlen természet várja a fürdőzésre vágyókat.
A part felváltva homokos és köves, köszönhetően annak, hogy a part a keleti oldalon található.
A part nyugodt , így nem csoda, hogy gyakran térnek vissza ide az turisták és és helyiek kikapcsolódni.

Costa Smeralda strandjai: Romazzino

A strand különleges a többi tengerparthoz képest. Ezt annak köszönheti, hogy kivételesen védve van a széltől és sekély a vize. Emiatt kisgyerekes családok számára ideális hely. Gyönyörű mediterrán környezet fogadja az idelátogatókat, a tengerbe hosszan benyúló stégek szépítik fel a látványt. Természetesen itt is áttetsző a víz, a főszezon idején nagyon népszerű hely.

Romazzino strandja

La Celvia strand

Délfelé hajózva megpillanthatunk egy kis félszigetet, amelynek nyugati oldalán fedezhetjük fel magunknak ezt a partszakaszt. A parton lehetőségünk van különböző helyi étkek kipróbálására, napágyak és napernyők bérlésére. Amennyiben a nagy hőségben nem lenne elég a kellemes hőmérsékletű víz, betérhetünk az egyik bárba és különböző italokkal hűsíthetjük magunkat.

Costa Smeralda strandjai: Capriccioli strand

Továbbhajózva pár perc utazás után megpillanthatjuk, La Celviától keletre elterülő Capriccioli álomszép tengerpartját. Környéket sziklák és növények tarkítják. A közelben hotelek, éttermek, golfpályák találhatóak, így azok, akiket nem vonz a fürdőzés, nyugodtan besétálhatnak a sziget belsejébe és elfoglalhatják magukat.
A kellemes hőmérsékletű azúrkék víz idecsalogatja az embereket. Nyugalmat árasztó partszakasz, festői tájjal, távolban szigetekkel, hajókkal.

Liscia Ruja

„Costa Smeralda egyik legjobb partja”ként ismert. A Portisco és Cala di Volpe település között elfekvő vízpart Szardínia egyik leghosszabb strandja. Ennek köszönhetően hosszú, romantikus sétákra – különösen a tavaszi időszakban- kiválóan alkalmas. A távolban megpillanthatjuk Soffi és Mortorio szigeteit. A finom szemű homokos tengerpart nagyon népszerű.

Piccolo Pevero tengerpart

Porto Cervo-tól csupán 3 km-re található ez a népszerű fürdőhely. A fehér, finom homokkal borított partszakasz, smaragd színű vize csalogatja a látogatókat. A 420 méter hosszú strand két részre osztható. A nagyobbik (300 méter) a Grande Pevero, míg a kisebb (120 méter) a Piccolo Pevero. A partszakaszt mediterrán növények, nagy kövek és sziklák veszik körbe. A távolban felbukkan Li Nibani meseszép szigete. A vízben egészen a tenger fenekéig le lehet látni. Nem csak azért, mert sekély vízfelülettel rendelkezik, hanem azért is, mert nagyon tiszta! A mélysége miatt ideális gyermekek számára is.

Costa Smeralda partszakaszai

Spiaggia Bianca

Homokos és köves tengerpart, amely kicsit távol esik a nyüzsgő élettől. A közelben természetesen megtalálhatóak bárok, éttermek, amely különböző ínyencségekkel csábítják be a strandolás alatt megéhezett vendégeket. A csillogó, azúrkék színű tenger, körbevéve hegyekkel, növényekkel nem mindennapi látványt nyújt. A part finom homokkal rendelkezik. Itt megtaláljuk a nyers, érintetlen természetet. Se a civilizáció, se a tömegturizmus nem hatott még rá.

Costa Smeralda strandjai: La Maddalena strandjai

Ezek az egyik legszebb strandjai Szardíniának. A szigeten sok kis öböl található, így érdemes ebbe az irányba elhajózni. Van lehetőség körutazásra menni, amellyel felfedezhetjük a helyet. A strandjai közül bármelyiket is választjuk, biztos, hogy feledhetetlen élményben lesz részünk.

La Maddalena öble

Costa Smeralda strandjai: méltán híresek világszerte

Kellemes mediterrán éghajlatának, és változatos, hosszan nyúló partszakaszának köszönhetően szinte végtelen számú gyönyörű strandnak ad otthon. Smeralda változatos fürdő helyeket rejt magában. Vannak csendes, ritkábban látogatott partszakaszok és vannak olyan strandok is, ahol pezseg az élet.
Azok, akik passzív pihenésre vágynak, a parttól kicsit távolabb betérhetnek különböző bárokba és éttermekbe. Érdemes, hiszen a helyi gasztronómia változatos és nagyon ízletes!
Aktív pihenést keresve nem kell messzire mennünk! Bérelhetünk kenut, vizi biciklit, vagy akár jet-skit is.

Ha a strandolás mellett rajongsz a természetért akkor Costa Smeralda a legjobb választás. Itt mindenki megtalálhatja az igényeinek legmegfelelőbb strandot. Legyen szó családosokról kisgyermekekkel, romantikázni vágyó párokról, vagy éppen bulizni vágyó fiatalabbakról, nagyobb baráti társaságokról. A Smaragdpart strandjai mindenki számára ideális kikapcsolódást nyújtanak