A város partja körülbelül 4 km hosszú, és 17 elképesztő stranddal büszkélkedhet. Ezek mindegyike finom szemcséjű homokkal, valamint csodálatos színű, mélykék vízzel rendelkezik. A kiváló állapotú, tiszta fürdőzőhelyek többsége ráadásul gyalog is könnyen megközelíthető. Fedezd fel the best beaches of Sitges!

Sitges strandjai

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Sitges legjobb strandjai

Platja de Sant Sebastià

A kellemes strand nemcsak a turisták, hanem a helyiek körében is nagyon népszerű. Nem túl nagy, körülbelül 205 méter hosszú és 20 méter széles. Nyugodt vizekkel rendelkezik, így az egész család számára ideális hely egy pihentető nap eltöltéséhez. Azzal számolj, hogy augusztusban meglehetősen sokan látogatják.

Platja de L’Estanyol

360 méteres hosszúságának köszönhetően a L’Estanyol Sitges egyik legnagyobb strandja. Bár ezt a helyet szintén nyugodt vizek jellemzik, a fürdőzők biztonságát életmentő csapat is felügyeli. Akkor válaszd ezt a strandot, ha nem zavar a tömeg, mert nyáron eléggé zsúfolt lehet.

Platja de la Ribera

Az üdülőhely másik nagy strandja a Ribera, mely 260 méter hosszú és 36 méter széles. A városhoz való közelsége miatt nem árt figyelembe venni, hogy a nyári csúcsidőben nagyon felkapott hely. A strand rendelkezik a fő szolgáltatásokkal: van életmentő, kölcsönözhetsz napernyőt és napágyakat. Sőt, egy vitorlás iskolát is találsz a népszerű fürdőzőhelyen.

Sitges strandjai

Platja de la Fragata

Bár számos Sitges-i strand ajánlott a családoknak, az egyik legvonzóbb számukra mégis a Platja de la Fragata. Ez a város egyik legkedveltebb fürdőzőhelye, főleg központi elhelyezkedése miatt. A híres egyházi épület, a Sant Bartomeu i Santa Tecla templom lábánál helyezkedik el. A strand mérete kicsi, mindössze 85 méter hosszú és 35 méter széles. Csak alapvető szolgáltatásokkal, például mosdókkal, valamint zuhanyzókkal rendelkezik. Ha kedveled a sportokat, a fürdőzőhelyen strandröplabdázásra is lehetőség van.

Platja d’Aiguadolç

A strandot gyönyörű természeti környezetben, hegyekkel körülvéve, Sitges kikötője mögött találod. A fürdőzőhely 145 méter hosszú, átlagos szélessége 20 méter. A családias strand jó felszereltséggel rendelkezik: van bár, nyugágyakat és napernyőket is kölcsönözhetsz. Bár nyáron sokan látogatják, mégsem szerepel a legzsúfoltabb fürdőzőhelyek között.

Partszakaszok és öblök Sitges-en: Ha nyugalomra vágysz

Platja de les Anquines

Ez a legnyugatibb strand, melynek hossza 160 méter, míg átlagos szélessége 50 méter. Egy kis, félreeső öbölben található, ahol kellemes, nyugodt körülmények között napozhatsz és fürödhetsz. Tiszta vizének köszönhetően gyermekes családok számára is különösen ajánljuk. A strandolók biztonságáról életmentő gondoskodik. Van bár, napernyőket és nyugágyakat szintén találsz. A fürdőzőhelyen egy kajak iskola is működik.

Partszakaszok és öblök Sitges-en

Platja de Terramar

A finom szemcséjű homokkal rendelkező strand a város központjától már egy kicsit távolabb van, így kevesebb ember fordul meg itt. A fürdőzőhely méreteire jellemző, hogy 395 méter hosszú és 25 méter széles. Számos szolgáltatás áll rendelkezésedre: van bár, kölcsönözhetsz napernyőket és nyugágyakat, a biztonságot életmentők felügyelik.

Platja del Garraf

A Garraf nevű strandot szintén egy kicsit távolabb, a városon kívül találod. Nagyon kellemes hely egy pihentető nap eltöltéséhez. A 380 méter hosszú és 28 méter széles partszakaszon vannak bárok, kölcsönözhetsz napernyőket, nyugágyakat, valamint kajakot is tudsz bérelni. A fürdőzők biztonságáért életmentők dolgoznak a strandon.

Sitges partjainál felkapott strandok és kisebb öblök egyaránt vannak, így mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelőt. A cikkben bemutatott fürdőzőhelyek közül bármelyiket is választod, biztosan nem fogsz csalódni.