Ha festői szépségű helyen szeretnél napozni és fürödni, a Costa Brava az egyik legjobb választás. Hosszú partszakasszal rendelkezik, ahol népszerű fürdőzőhelyek és rejtett, bájos kis öblök egyaránt vannak. Costa Brava legszebb strandjai? Mutatjuk, milyen csodálatos helyek közül választhatsz, ha idelátogatsz.

Costa Brava strandjai

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Costa Brava legszebb strandjai: A legnépszerűbb strandok

Roses

A családi üdülőhely kiváló stranddal rendelkezik. Körülbelül 1 km-re pedig egy remek aquapark is van, az Aquabrava. Ezt sokan a Costa Brava legjobbjának tartják. A város hangulatos szórakozóhelyekkel is rendelkezik.

L’Estartit

L’Estartit partja széles, hosszú és homokos, így gyermekes családok számára is ideális választás. Nem véletlenül a strand az üdülőhely legfőbb attrakciója. Innen körülbelül 2 km-re helyezkedik el a Medes szigetcsoport, mely gazdag mélytengeri állatvilágának köszönhetően a búvárok paradicsoma. Több búváriskola is van, ahol felszerelést kölcsönözhetsz, továbbá lehetőséged van kajakozásra és vízisíelésre is.

Palamos

Palamos 3 km hosszú, homokos stranddal rendelkezik. 8 km-re nyugatra pedig egy aquaparkot is találsz, az Aquadivert. A hely meglátogatása minden korosztály számára ajánlott, 17 csúszda közül lehet választani.

Lloret de Mar

A város tengerpartja tiszta, aprókavicsos-homokos, de vize gyorsan mélyül. Bár a fő strand nagy, 1,5 km hosszú, nyaranta így is kifejezetten zsúfoltnak számít. Ha mégis ezt választod, a déli végén lévő Dona Marinera bronzszobrot feltétlenül érdemes megtekintened. Az alkotás egy visszatérő halászokat üdvözlő asszonyt ábrázol. Lloret de Mar nyugati részén pedig a 700 méter hosszú Fenals strandot találod, mely a fő strandnál sokkal csendesebb és békésebb. Tovább nyugatra a gyönyörű Boadella van, majd a Treumal következik. Utóbbi a környék egyik legjobb és legszebb strandja. A Lloret de Martól keleti irányban pedig a Canyelles van. Elhelyezkedésének köszönhetően a legcsendesebb partszakaszok közé tartozik.

Water World aquapark

Az üdülőhelyen van egy hatalmas, kiváló aquapark, a Water World. Bár elég zsúfoltnak számít, és nagy sorok lehetnek, rendkívül szórakoztató. Gyermekek, valamint felnőttek számára egyaránt remek programlehetőség. Vannak remek csúszdák a kicsik számára, ugyanakkor nagyon gyorsak, félelmetesek is az idősebb korosztálynak.

Costa Brava öblei

Rejtett gyöngyszemek

Tossa de Mar

Városi strandja, a Playa Gran csodálatos környezetben helyezkedik el, de az ehhez közeli Mar Menuda szintén remek választás. Tossa de Mar előnye, hogy közvetlen környezete nem beépült. Ennek köszönhetően számos gyönyörű, csendes, rejtett öböl van. Ilyen például a patkó alakú Cala Giverola. Hossza 170 méter, szélessége pedig 15-50 méter. Van bár, továbbá vízisportolási lehetőségek is rendelkezésre állnak. A kis, sziklás Cala Bona öböl könnyebben elérhető, így jellemző, hogy itt többen szoktak lenni. Mérete miatt napozásra nem igazán alkalmas, de úszásra, snorkelezésre tökéletes. A Tossa de Martól délnyugatra lévő öblök közül pedig a Cala Llevado nevűt érdemes még kiemelni, ahol egy kemping is van.

Cala Futadera

A Cala Futadera, Tossa de Martól 6 km-re északkeletre fekszik. Egy 100 méter hosszú, 10 méter széles öbölben van. A rendkívül tiszta víz snorkelezésre is kiválóan alkalmas. Azt viszont érdemes figyelembe venni, hogy itt nincsenek szolgáltatások.

Llafranc

Kifejezetten relaxáló, nyugodt nyaralásra vágysz? Az idilli Llafranc tökéletes választás. Tiszta, homokos tengerparttal rendelkezik, vize pedig lassan mélyül, így gyermekeknek is ajánlott. Ha szeretnéd a helyi gasztronómia remekeit megkóstolni, rendelj a katalán ínyencségek közül, italnak pedig a finom sangriát ajánljuk.

Még több gyönyörű strand Costa Brava-n

Blanes

Fő strandja a Sa Palomera sziklától jobbra helyezkedik el. Homokos, 650 méter hosszú és 30 méter széles. Vannak bárok, éttermek, napágyak, valamint vízisportolási lehetőségek. A Sa Palomera sziklától balra pedig a S’Abanell strandot találod. Ez 2,2 km hosszú, valamint 60 méter széles. A fő strandhoz hasonlóan mindenféle szolgáltatással és szórakozási lehetőséggel rendelkezik.

Costa Brava strandjai

Cala de Sant Francesc

A kavicsos strand a Cala Bona nevet is viseli. A Marimurtra botanikus kerttől, a bejárattól tovább haladva fedezheted fel. Ez a másik két strandhoz, a Sa Palomerához és a S’Abanellhez képest kisebb, mindössze 220 méter hosszú. Ennek ellenére érdemes meglátogatnod, mert egy csodálatos öbölben helyezkedik el. A helyiek körében különösen népszerű.

El Masnou

Legnagyobb és leghosszabb strandja az Ocata, a kisebb a Platja del Masnou. Előbbi 2500 méter hosszú, valamint 133 méter széles. Több szolgáltatás közül választhatsz, Kék zászló minősítéssel is rendelkezik. A két strand között egy nagy kikötő van, ahol számos drága étterem sorakozik.

Barcelona

A város hangulatos, jól felszerelt strandjai 5 km hosszan terülnek el. Aranyhomokosak és szélesek, napozásra, fürdésre, valamint vízisportok kipróbálására is tökéletesen alkalmasak. Ha nyugodtabb helyet keresel, a Nova Icaria strandot ajánljuk. 415 méter hosszú, átlagos szélessége pedig 81 méter. Családok és baráti társaságok körében különösen népszerű. Sportolási, valamint étkezési lehetőségek egyaránt vannak. A strandon olyan szolgáltatások közül választhatsz, mint például az öltözők használata, az értékmegőrzés vagy a napernyő és nyugágy kölcsönzési lehetőség. A Nova Icaria után északkeletre találod a Bogatell strandot. 700 méter hosszú, és átlagosan 100 méter széles. Ezt szintén jó felszereltség, számos szolgáltatás jellemzi. A Kék zászló minősítéssel is rendelkező strand elsősorban a középkorú és az idős korosztály, továbbá a családok körében kedvelt.

Costa Brava öblei

Mar Bella és Nova Mar Bella

A Mar Bella és a Nova Mar Bella ugyancsak a Kék zászlós strandok közé tartozik. Előbbi elsősorban a fiatalok körében nagyon népszerű, de sok helyi is ezt választja. 512 méter hosszú, átlagosan 71 méter széles. A békés strand jól felszerelt, túl sok étteremmel viszont nem rendelkezik. A Nova Mar Bella Barcelona legcsendesebb és talán legszebb strandja. Hossza 420 méter, míg átlagos szélessége 87 méter. Ez is jól felszerelt, zuhanyzókkal, napernyőkkel, nyugágyakkal. A biztonságról vízimentők gondoskodnak.

Barceloneta Beach

Ez a legnépszerűbb, valamint a leghíresebb barcelonai strand. 422 méter hosszú és átlagosan 79 méter széles. Mivel a Barceloneta van a központhoz a legközelebb, így rendkívül zsúfolt. Vannak zuhanyzók, öltözők, értékmegőrzők, lehetőség van napernyő és nyugágy bérlésére. A nyári szezonban a fürdőzők biztonságáról vízimentők gondoskodnak. Ha megéhezel, számos tengerparti étterem, büfé közül választhatsz.

Begur

A Costa Brava gyöngyszeménél csodálatos partokon fürödhetsz. A homokos Aiguablava strandot különösen ajánljuk, ez ugyanis az egyik legjobb és legszebb hely. Arra viszont készülj fel, hogy gyakran zsúfolt. Ha nem zavar a szolgáltatások hiánya, választhatod a kavicsos-sziklás Platja Fonda nevű strandot is. A Sa Tuna pedig szintén remek hely.

Amennyiben kedveled a változatos tengerpartokat, a Costa Brava az egyik legjobb választás. Itt homokos, valamint kavicsos-sziklás strandokat is találsz. Válassz a cikkben bemutatott csodálatos helyek közül.