Ciutadella és környékének strandjai mesébe illően szépek. Vannak sziklás vadregényes partok, de találsz klasszikus homokos plázsokat is. Egy mindegyikben közös: A tenger szikrázó kéksége és ragyogó tisztasága. Mintha üvegen át néznél egy másik, érintetlen vadvilágot. Menorca szigetén részese lehetsz ennek a csodálatos egységnek. Az alábbi leírásban bemutatjuk neked Ciutadella legszebb strandjait!

Ciutadella strandjai

Ez a cikk az alábbiakat foglalja össze:

3 hely, ahol mindenképp csobbannod kell!

Vannak a világon olyan helyek, amelyeket mindenkinek látnia kéne legalább egyszer az életben. Ha ez a hely egy Földközi-tengeri sziget strandja, akkor ez még inkább igaz! A természet erői olyan csodálatos öblöket: e tájra, hogy elmesélni szinte lehetetlen. A látvány semmihez sem fogható. Mi most elmondjuk neked, hogy melyek a 5 best beaches in Ciutadella, amit nem hagyhatsz ki!

Cala Santandria

Ha Ciutadellában jársz, ezt a strandot mindenképp látogasd meg! Keskeny, sziklás öböl, melynek partja finom homokkal van borítva. Türkizkék vize több árnyalatban csillog. Hangulatos napernyők és napozóágyak állnak egymás mellett, hogy kényelmesen pihenhess. Az étterem és a bár ajánlatai pedig hamisítatlan menorcai különlegességek. Rendelj tonhalsteaket, vagy homárlevest és öblítsd le egy helyi kézműves sörrel!

Cala en Bosch

Ciutadellától alig 9 kilométerre fekszik a sziget déli oldalán Cala en Bosch. A klasszikus homok-napernyő-étterem kombinácó mellett itt az aktív kikapcsolódásé a főszerep! Szörfözhetsz, vagy búvárkodhatsz, ha ahhoz van kedved. Bérelhetsz kajakot, és felfedezheted a part menti apró barlangokat és kicsiny öblöket. Ha pedig még mindig izgalomra vágysz, a strandtól nem messze paintball pálya is van!

Cala Morell

Menorca északnyugati felé, Ciutadellától mintegy 20 kilométerre találod Cala Morell-t. A strandja egészen kicsi, de annál elbűvölőbb! Az öböl zöldeskék vize nagyon friss és tiszta. A part melletti szirten áll egy „chiringuito” azaz strandbár. A friss fogás határozza meg a napi ajánlatot, lehet az homár, tonhal vagy polip is akár.

Ciutadella strandjai

Helyek, ahová csak a hajó visz el

Menorcára jellemzőek a sziklás, erősen tagolt partszakaszok. Patakok és időszakos folyók alakították sok évezreden keresztül a felszínt. Számtalan olyan kicsi öböl van, amit szárazföldről talán észre sem vennél. A sziklás part is akadálya lehet a strandolásnak, hiszen néhol nagyon meredek. A folytatásban olvashatsz azokról a gyönyörű képződményekről, melyek a tengerről nyújtanak igazán élményt.

Na Bony öböl

Ciutadellától pár kilométerre északra fekszik egy gyönyörű öböl. Út a szárazföldön nem vezet oda. Partja meredek sziklafal, ezért csak a vízről közelíthető meg. A víz itt sekélyebb és csendes, úszásra kiváló. Horgonyozz le egy kis időre, és élvezd a csendet! Érdemes búvárkodni is egyet, hiszen a homokos öböl szélén lévő sziklák között zsong az élet!

Cala Fustam

Menorca délnyugati oldalán természetvédelmi területen fekszik Cala Fustam strandja. A természet igazi csodát alkotott ezzel az öböllel. Sűrű erdő nőtte be a partot, így madárdal zengi be ezt a rejtett zugot. Szárazföldről csak gyalogosan lehet megközelíteni, ezért inkább a hajósok veszik birtokukba. Vessz el egy kis időre a sziget egyik legszebb tengeri menedékében!

Cala Parejals

Son Xoriguer közelében van egy kis part, ahová senki sem jár. Sziklás partja miatt nem használják strandként, pedig a vize sekély és a tengerfenék homokos. Eldugott hangulatos kis öböl, ahol csak egy-egy yacht áll, míg utasai megmártóznak a friss vízben.

Cala des Talaier

Ez az az öböl, amit filmekből ismerhetsz! Egészen világos színű a víz a fehér homok miatt. Keskeny, ritkán látogatott strand, a hajósok paradicsoma. Cala Galdanatól 4 kilométerre találod nyugat felé. Partján fenyőfák állnak, és fehér szirtek szegélyezik. Igazi természet közeli élményt jelent az itt töltött idő!

Ciutadella öblei

Fedezd fel a sziget nyugati részét!

Ciutadellától kicsit messzebb is fantasztikus strandokra lelhetsz. Itt nincsenek nagy távolságok, hiszen a sziget túlsó vége is csupán 50 kilométerre van. Ebben a részben bemutatunk néhány best beaches near Ciutadella!

Cala Galdana

Cala Galdana strandja egy kagyló formájú öbölben foglal helyet Menorca délnyugati partjainál. Közel 500 méter hosszú szakaszon fürdőzhetsz a puha homokos parton. Itt általában nagy az élet, a sziget egyik legfrekventáltabb fürdőhelye ez. A sűrű látogatottság ellenére a víz csodálatosan áttetsző. Cala Galdana egy közkedvelt üdülőhely is, így a parton szállodák, vendéglők és bárok sorakoznak. A strand teljesen felszerelt. Bérelhetsz vizibiciklit és kenut is. Mindkét irányba 1-1 kilométerre fekszik két káprázatos öböl. Cala Mitjana és Cala Macarella csak gyalogosan, vagy vízről megközelíthető természetes strandok. Járd végig mind a hármat, mert ehhez hasonló szépségű partokat nem minden nap láthatsz!

Sant Tomas

Ciutadellától mintegy 20 kilométerre, a sziget déli oldalán található San Tomas városa. Két strandja is van. Mindkettő hosszú, fehér homokos, családbarát fürdőhely. Mediterrán étterem, bárok és boltok szegélyezik a partot. Tipikus üdülőhely hangulatával kivívta a nyaralók tetszését.

Cala Algaiarens

Ez a természetes strand már a nemzeti park területén fekszik. Különösebb infrastruktúrája nincsen, de ha ott vagy, ez nem is fog hiányozni. Ez a gyönyörű sziklás öböl az egyik legvédettebb fürdőhely az északi partvidéken. Főszezonban sokan látogatják, de ez semmit nem ront a fantasztikus élményen. Nyáron WC és életmentő állomás is működik a strandon. Büfé nincs, de ne csodálkozz, ha egy helyi árus megjelenik friss gyümölcsöket kínálva a talicskájáról. Itt ez bevett szokás és valljuk be, nagyon jól esik a melegben egy friss ananász, vagy epertál.
Ebben a cikkben összeszedtük neked a best beaches in Ciutadella. A teljesség igénye nélkül állítottuk össze a listánkat, hiszen több száz apró öböl szegélyezi a partokat. Menorca szigete olyan, mintha a természet örömét lelte volna benne, amíg megalkotta. Így most az oda látogatók lelkét tölti fel határtalan szépsége és békéje. Ha igazán egzotikus, és különös világot szeretnél látni, nem kell a trópusokra utaznod. Az idei úticélod legyen Ciutadella!