Carlofortéban és a környéken számos lenyűgöző strandot találsz. Ezeket leginkább finom szemcséjű, fehér homok, fürdőzéshez kiválóan alkalmas tiszta víz, valamint hihetetlen panoráma jellemzi. Carloforte legszebb strandjai? Válassz a következő varázslatos helyszínek közül, és nem fogsz csalódni.

Carloforte strandjai

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Carloforte legszebb strandjai

La Bobba Beach

A legtöbb szardíniai strandhoz hasonlóan ez a hely is lélegzetelállító. Gyönyörű, fehér homokos partszakasszal rendelkezik, melyet számos látnivaló vesz körül. A strand vize tiszta, csodálatos kék színű. Készülj fel rá, hogy turistaszezonban nagyon sokan látogatják. Rendkívül jól felszerelt, vannak például büfék, napozóágyak és zuhanyzók is. Ha különleges gasztronómiai élményre vágysz, a városban az Osteria della Tonnara éttermet ajánljuk, ahol kiváló fogások közül választhatsz.

Guidi Beach

A strandot selymes, fehér homok jellemzi, mely sötét sziklákkal váltakozik. Ha ezt a helyszínt választod, itt szintén kristálytiszta, kék vízben fürödhetsz. Bár a tengerfenék homokos, bizonyos helyeken hínárok is vannak, ahol különböző halakat csodálhatsz meg. Rajongsz a természetért? Tavasszal gyönyörű, illatos virágok nyílnak a környező területeken. Amennyiben szórakozni is szeretnél, fedezd fel a város hangulatos bárjait, például a L’incudine-t, ahol számos finom koktél közül választhatsz.

Rejtett gyöngyszemek

Carloforte strandjai

Punta Nera Beach

A strandot a kikötőből könnyen megközelítheted. Az apró, festői szépségű öböl finom szemcséjű homokkal, valamint sziklákkal várja a turistákat. Gyermekek számára is ideális. Ha itt jársz, a közeli barlang meglátogatását sem érdemes kihagyni.

Spiaggia di Cala Fico

A gyönyörű öblöt magas sziklák határolják. Buja, mediterrán növényzet és érintetlen természet veszi körül, mely az Eleonóra-sólyomnak ad otthont. A mélység halakban rendkívül gazdag, így az itteni búvárkodás különösen felejthetetlen élményt nyújt.

Cala Cipolla Beach (Chia)

A mindössze 150 méter hosszú strand egy keskeny öbölben helyezkedik el, kisgyermekes családok számára is ajánlott. Közvetlenül a tengerparton fenyő- és borókafák vannak, melyek kiváló árnyékot biztosítanak a meleg órákban. A strandon szörfözni, valamint snorkellingezni is lehet.

Még több gyönyörű strand Carloforte környékén

Punta delle Colonne

Az itteni sötét sziklák hihetetlen panorámát kínálnak, míg a víz csodálatos színekben játszik a napsugárzás tükröződése miatt. A parthoz közel két képződményt is találsz, melyek oszlopokra hasonlítanak. A víz felszíne felett több mint 10 méterre emelkednek ki. Érdekességük, hogy 1993 óta nemzeti emlékműnek is nyilvánították őket.

Girin Beach

Finom szemcséjű homokkal rendelkezik, melybe apró kavicsok és kagylók vegyülnek. A strandot sekély víz jellemzi, így kisgyermekes családok részére is ideális. A vízi sportok szerelmesei számára pedig jó hír, hogy a helyszín szörfözéshez, valamint vitorlázáshoz egyaránt alkalmas.

Partszakaszok és szigetek Carloforte környékén

Spalmatore Beach

Strandja világos színű homokos, sziklák tarkítják. Utóbbiak és a tengerpartot körülvevő mediterrán zöldek között igencsak feltűnő a kontraszt. Van kávézó, bérelhetsz napernyőt, valamint napágyat. A sekély víznek köszönhetően a strandot gyermekekkel is érdemes meglátogatni. A szörfösök és búvárkodók ideális célpontja.

Santa Margherita di Pula Beach (Pula)

A több mint 2,5 km hosszú strandot az azonos nevű falu előtt találod, Domus de Mariától mindössze 5 km-re keletre. A sekély víz miatt gyermekes családok is szívesen látogatják. Vannak napernyők és napágyak, bárt, éttermet egyaránt találsz. Lehet snorkellingezni, búvárkodni, de akár szörfözni is.

A cikkben Carloforte és a környék legszebb strandjai közül válogattunk. Híres, jól felszerelt helyeket, valamint idilli, rejtett gyöngyszemeket is találsz. Ráadásul olyan népszerű vízi sportokat próbálhatsz ki, mint a szörfözés vagy a vitorlázás.