Az Olasz Riviéra partszakaszán lépten-nyomon gyönyörű strandokat találsz. Néhol sziklás, néhol homokos, vagy kavicsos. Változatosságuk hihetetlen. Egy viszont mindegyikben közös: A víz kéksége és az élővilága mindenütt elvarázsol! Mutatjuk a 17 best beaches in Olasz Riviéra!

Az Olasz Riviéra legjobb strandjai

Az Olasz Riviéra legjobb strandjai: Ha szereted a csöndet és a pazar kilátást

Az Olasz Riviéra a hegyek közelsége miatt nem csak a hagyományos értelemben vett strandokkal rendelkezik. Kicsiny öblök, meredek sziklafalak árnyékában, mintha mind külön kis világ lenne. Bemutatunk a best beaches, ahol elbújhatsz a világ elől!

Paraggi Beach

Ha Liguriában jársz, mindenképp látogass el Portofino közelében Paraggi strandjára! A természet lágy ölén fekvő strand igazi csoda. Kicsi, de annál vonzóbb. Kristálytiszta vizében buja az élővilág. Érdekessége, hogy egy könnyű merüléssel egy 100 éve elsüllyedt hajó roncsait is láthatod.

San Fruttoso

Ez egy sziklás strand, és egyáltalán nem zsúfolt. Gyalog, vagy hajóval érhető csak el. Gyönyörű kék vizében csodálatos érzés megmártózni. A hegyek ölelésében lévő sziklás öböl tökéletes rejtekhely a világ zaja elől.

Guvano

Guvano egy érintetlen kavicsos strand Vernazza közelében. Ritkán látogatják, nincs nagy tömeg. Meredek hegyoldalak, és dús növényzet veszi körbe. Olyan érzésed lesz, mintha egy lakatlan szigeten járnál!

Le Rosse di Albana Beach

Csak hajóval megközelíthető úti cél! A tengerbe nyúló rózsaszín sziklákat ammónia színezte meg még a kialakulásuk idején. Az azúrkék tenger és a vöröses kőzet csodás hangulatot árasztanak. Szárazföldről nem megközelíthető, így csak az arra tévedő hajók utasai pihennek a parton. Mivel elzárt helyen van, sokféle madár állandó fészkelő helye is.

Il Canneto

Punta Castagna közelében található ez a csendes, homokos strand. Szinte lehetetlen szárazföldről oda jutni, csak vízről érheted el! Kicsi homokos és kavicsos strand, magányra vágyóknak tökéletes. Szépsége abban rejlik, hogy a hegyről egy kis vízesés csobog a tengerbe.

Az Olasz Riviéra legszebb partszakaszai és öblei: Ha szereted a nyüzsgést

Szereted az embereket? Szeretsz táncolni? Imádod a pörgős latin temperamentumot? Itt bemutatjuk neked best coast and bays in Olasz Riviéra, ahol sosem áll meg az élet!

Camogli

Camogli kavicsos strandja gyönyörű tiszta, és egy kicsit sekélyebb. Itt többen vannak, szól a zene. Napernyőt és napozó ágyat is bérelhetsz, hogy tökéletes legyen a parton töltött idő. A fürdőzés után kedvedre válogathatsz a helyi éttermek között.

Final Ligure

Final Ligure strandja igazi klasszikus homokos strand. Hosszú part menti sétány övezi, éttermekkel, kávézókkal tarkítva. A pálmafák alatt elkortyolhatsz egy jéghideg koktélt. Nyári estéken a sétány melletti szórakozóhelyek közül válogathatsz. Ha egy igazi bulizós strandolásra vágy, állj meg Final Ligure-ban!

Levanto

Levanto a szörfösök fellegvára! Homokos part, és hullámok, mi kell még egy hullámlovasnak? Itt állandó a nyüzsgés, sosem áll meg az élet. A szörfözés mellett búvárkodhatsz és kajakot is bérelhetsz. A strand mellett megkóstolhatod a Ligur ételeket, és borokat. Ide érdemes nagy baráti társasággal érkezni, és a felejthetetlen szórakozás garantált!

Bergeggi

Bergeggiben több strandot is találsz, kedvedre válogathatsz. A Majorca Beach szabadtéri asztalokkal, italokkal várja a felfrissülni vágyókat. Bergeggi Beach egy hatalmas méretű szabadstrand, ahol a gyermekekkel érkezők is jól érzik magukat. A település teljes partszakasza strandokkal tarkított, kizárt, hogy ne találj számodra megfelelőt!

Bagni Segesta

Sestri Levante élettel teli fürdőhelye a Bagni Segesta. Széles homokos part, színes napernyők és kényelmes napozóágyak. Ez az, ami vár rád! A strandon koktélbár és medencék is találhatók, teljes infrastruktúrával. Éjszaka sem áll meg az élet, a vérpezsdítő latin dallamok elcsábítanak!

Még 7 strand az Olasz Riviérán: Hogy legyen miből választanod

Ha eddig nem volt elég, nézd meg a következő 7 strandot az Olasz Riviérán! Különleges, vagy épp kevéssé ismert strandokról olvashatsz. Összeállításunk keletről nyugatra haladva mutatja be a legjobb fürdőhelyeket.

Mortola Inferiore

A település mellett fekszik a híres Hanbury Füvészkert. A dús növényzettel borított vidék legszebb strandja a Baia di Latte. Igazi természeti kincs, az öbölben általában néhány halászhajó ringatózik. Kicsit félreeső, de annál szebb strand!

Balzi Rossi

Ventimiglia közelében fekszik ez a hihetetlen kékségű öböl. Gyönyörű a kilátás a part távolabbi településeire. Szép és kulturált strand, ragyogóan tiszta vízzel.

Imperia

Imperiában sok strand van. Találsz homokos, kavicsos, sziklás öblöket is. Általánosságban elmondható, hogy jól kiépített, bárokkal, illemhellyel ellátott fürdőhelyek vannak. Akár családdal utazol, vagy baráti társasággal, mindenképp megtalálod a neked megfelelőt!

Loano

Loano strandja is olyan, mint általában a Riviera di Levante többi fürdőhelye. Elegáns, széles, sok férőhelyes fürdőhely. A part mentén rengeteg bár és étterem csábítja az utazót. A nagyobb vendéglátó egységeknek saját medencéjük is van, ha már unod a sós vizet.

Boccadasse

Genova mellett található ez az ősi kis halászfalu. Úgy érzed magad itt, mintha megállt volna az idő. A többemeletes színes házak bejárata már a tengerparti homokba nyílik, minden átmenet nélkül. Különös hely ez, mintha a házak ajtaján belül maradt volna a valóság. Kicsiny strandja az épületek ölelésében egyedülálló élményt nyújt.

Punta Pedale

A Rapallói-félsziget nyugati felén található szabadstrand már a nyugati Riviéra hangulatát idézi. Kisebb városok vannak itt, mint a keleti részen és inkább a természet vadsága a mérvadó. A helyi strandok inkább közösségi térként szolgálnak. A helyi lakosok kitelepülnek főzni, zenét hallgatni. Nagy rokoni vagy baráti összejövetelek színhelyei. Állandóan vidámságtól hangos a part.

Vernazza

Cinque Terre vidékének központja Vernazza. A kis falu főleg a szőlőtermesztésről híres, de strandja is egyedülálló szépségű. Erre a tájra jellemző fekete és fehér sziklák hevernek a parton. A városka házai alatt, meredek sziklafal aljában bújik meg ez a kis öböl. Hajóval is kiválóan megközelíthető.
A cikkben bemutattunk neked néhányat az Olasz Riviéra legszebb partszakaszaiból és öbleiből. Nehéz a választás, mert annyi csodát rejt ez a tartomány. Legjobb, ha máris hajóra szállsz és felfedezed a Olasz Riviéra legjobb strandjait!