Maó-Mahón a Baleári-szigetekhez tartozó Menorca legnagyobb városa. A sziget keleti felén fekszik egy természetes kikötőben. Közvetlenül a városban nincs fürdési lehetőség, de a környező településeken igen. A strandok itt nagy változatosságot mutatnak. Találsz fehér homokos sekély partokat, sziklás öblöket, aranybarna és fekete homokkal borított strandot, de még kavicsosat is. A fürdőhelyek nagyobb része nincs kiépítve, természetes gyönyörűségükben látogathatók. A következőkben megmutatjuk neked Maó-Mahón legszebb strandjait!

Maó-Mahón strandjai

Ez a cikk az alábbiakról fog szólni:

Maó-Mahón legszebb strandjai: Mártózz meg a várostól délre!

Maó-Mahóntól délre találod a klasszikus világos homokkal borított fürdőhelyeket. A sziget partja jég által formált, keskeny fjordok és patakvölgyek találhatók mindenütt. Az ilyen befolyásoknál csodaszép öblök alakultak ki. Van olyan ami nagyobb méretű, de van ami épp hogy egy családnak elég. Ezek a szépséges strandok csak rád várnak! A várostól a part mentén déli irányba haladva összeszedtük neked a legjobb fürdőző helyeket!

Cala Pedrera

Ez a strand még a mahóni fjordban fekszik. Itt sziklás a part és a tengerfenék is, ezért deszkaösvényt építettek a partra. Rendkívül hangulatos ez az öböl! Mintha egy kis mólón lennél, csak hajók nélkül. A víz itt mélyebb, és hihetetlenül tiszta.

Sant Felipe strandja

Már az öböl bejáratánál járunk, ahol a brit uralom alatt egy erőd is épült. Itt bújik meg egy egészen kicsi, homokos öböl. Ha épp kirándulnál, és bejártad az erődöt, csobbanj egyet a parton!

Cala Rafalet

Ez az az öböl, ami csak a filmekben létezik! Egy nagyon keskeny patakvölgyben húzódik ki a szárazföld felé, csak pár méter széles. A vége már az erdőbe nyúlik, ahol a türkiz színű vizet már a fák levele fodrozza. Igazi mesevilág!

Cala Alcaufar

Fehér homokos partja elbűvölő! Kisgyermekes családoknak ajánlott, mert a víz lassan mélyül. A strandon kevesen férnek el, de nincs is soha nagy tömeg. Egy kis büfé, és WC is található a parton.

Maó-Mahón öbölei

Punta Prima Beach

Ez egy klasszikus félköríves öböl, puha homokkal és kristálytiszta vízzel. Itt bérelhetsz napernyőt és napozóágyat, van bár és étterem is. Széles partján kényelmesen sütkérezhetsz! A víz lassan mélyül, biztonságos.

Cala Binibeca

Cala Binibeca közkedvelt, és híres strand. A fantasztikus fürdési lehetőségen kívül találsz egy egyedi strandbárt. Egy régi halászházból alakították ki, teraszán pálmalevél-napernyők alatt ülhetsz. Este zenés mulatságokat tartanak. Konyhája igen egyszerű, de klasszikusan a szigetlakók hagyományait követi.

Caló Blanc

Binissafua mellet találsz egy rejtett öblöt. Sziklás a partja, a tengerfenék homokos. A ragyogóan fehér sziklák és a világoskék tiszta víz harmóniája elbűvöli az oda látogatót. Itt úgy érzed magad, mintha egyedül lennél a világon!

Cales Coves

Cala en Portertől keletre van egy kétfelé ágazó öböl. A kellemes víz mellet van még egy érdekessége. A part felett meredező sziklafalakban lévő barlangokat sok száz évvel ezelőtt temetkezési helyként használták. Ma már üresen állnak a barlangok, érdemes megnézni a környéket.

Son Bou Beach

Talán ez Menorca legnagyobb strandja! Hosszan húzódik puha homokos partja. A víz tiszta és sekély. Étterem, WC, napozóágyak és bár is gondoskodnak a kényelemről. Persze ez sem „csupán” egy strand, hisz a keleti végében szabadon bejárható egy 1700 éves ókeresztény bazilika romja.

Maó-Mahón strandjai

Legszebb természetes strandok az északi oldalon!

A sziget északi oldala földtörténeti szempontból más szerkezetű, mint a déli. Itt sötétebb színű a kőzetállomány, eredete is régebbi, mint a déli mészkőszirteké. Az itteni strandok talán még eldugottabbak, mint a déli oldalon. Sokszor a nemzeti park területére esnek, így fokozottan védettek, de a fürdőzés megengedett. Lássuk hát, hogy melyek a best coast and bays in Maó-Mahón, ha észak felé indulsz!

Cala des Murtar

Maó-Mahónt elhagyva az első strand Cala des Murtar. Itt tipikusan az északi oldalt jellemző fekete sziklák alkotják a partot. Infrastruktúra nincs, de szabadon úszhatsz a kék vízben!

Cala Mesquida

Az öböl mellett parkoló található, és pár perc sétára pedig egy szuper étterem is van a parton! Fürdés után egyél egy homárpörköltet a Cap Roig-ban!

Cala des Grau

A menorcai nemzeti park területén találod ezt a védett öblöt. Itt a homok világosabb és a tenger sekély. A faluban étterem, bár és bolt is van, illetve nagy sétát is tehetsz a parkban! A strand csodaszép, és a tengeri élővilága is oltalom alatt áll.

Cala Tortuga

A Cala Tortuga egy igazi érintetlen strand Menorca északkeleti partján. Hajóval, de gyalog Es Grauból is megközelíthető. A Favaritx világítótoronyhoz nagyon közel van. Nevét a lagúnában élő teknőspopulációról kapta. A víz elég sekély, gyerekeknek kiváló. Ha búvárkodni szeretnél, akkor merészkedj egy kicsit távolabb, és sok csodát lelhetsz. Talán még egy teknős is az utadba akad.

Arenal den Castell

Még mindig csak 25 perc távolságra járunk Maó-Mahóntól. Ez a strand egy csodaszép kisváros ölelésében fekszik. Hosszú, 650 méteres partszakasza aranyló homokkal borított. Étterem, WC és bár is van az öböl szélén. Kölcsönözhetsz napernyőt, de még kerékpárt is. A strand védett a hullámzástól, kristálytiszta vize nagyon csendes.

Partszakaszok és szigetek Maó-Mahón környékén

Még 3 hely, amit nem hagyhatsz ki!

Azt mondják, hogy Menorcának több strandja van mint Mallorcának és Ibizának együttvéve. Ezt csak alátámaszthatja a cikkünk, hiszen a teljesség igénye nélkül válogattunk a szebbnél szebb öblök között. Maó-Mahóntól kicsit távolabb varázslatos strandok pihennek. Ne aggódj, itt nagy távolságok nincsenek, hiszen a sziget kb 45 km hosszú, és 18 km széles. Tarts velünk, engedd, hogy elbűvöljünk!

Cala Galdana

Cala Galdana a sziget déli felén fekszik. Teljesen kiépített, vendéglátóegységekkel rendelkező strand. A gyerekeknek játszótér is van. Bérelhetsz kerékpárt, és kenut is, ha eveznél egyet a környező öblökben. Világoskék vize hihetetlenül tiszta. A strandtól keletre és nyugatra is van egy-egy kicsi lagúna a Cala Macarella és a Cala Mitjana. Csodaszép szűz partok ezek, fedezd fel mindet!

Cala Pregonda

Közel és távol egyetlen település sincs! Menorca északi partvidékén teljes elszigeteltségben bújik meg ez a strand. A csendes öbölben több zátony is van, melyekre könnyedén át lehet úszni. A part homokos, könnyű terep. Az öböl snorkelezésre kiválóan alkalmas, hiszen a sziklák közötti élővilág igen gazdag. Itt úgy érzed majd magad, mint az első ember a Paradicsomban!

Cala del Pilar

Cala Pregonda és Cala Morell között fekszik egy kicsiny türkizkék öböl, ahol felhőtlenül élvezheted a szabadságot! Ritkán látogatott, csöndes hely. Hajóval remekül megközelíthető. Állj meg egy kicsit ezen az érintetlen strandon, és ússz egy nagyot!
Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány strandot Maó-Mahón közelében. Láthatod, hogy nagyon sok az érintetlen partszakasz, ahol semmiféle infrastruktúra nincs. Ez Menorca sajátossága, mert az egész sziget megőrizte a természetközeli állapotát. Ez egy olyan érték, amire kiemelten figyelnünk kell. A technologizált, rohanó világban az ember lelkére gyógyító hatással van a vad természet. Figyelj hát a szíved hívó szavára, és tölts el egy kis időt a földi Édenben!