Napfény, tengerpart, kék ég és finom koktélok. Miért mennél tovább, ha mindezt egy helyen megkapod? Csak annyit kell tenned, hogy kikötsz a Bahamák valamelyik elbűvölő szigetén, és kiválasztod azt a strandot, amelyik a legjobban tetszik. Akár nyugodt pihenésre, akár különleges élményre vágysz, mutatunk kedvedre valót.

beaches in Bahamas

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Strandok a Bahamákon: A 7 felkapottabb Bahama-szigeteki strand

Dean’s Blue Hole (Long Island)

A sziget nevéhez méltóan, nyolcvan mérföldes partszakaszon, szinte végtelen hosszan sorakoznak itt strandok. Ezek közül a leglátványosabb a Dean’s Blue Hole, amely a világ második legnagyobb sós víznyelője. A Clarence Towntól északra fekvő apró öböl hirtelen mélyül döbbenetes mértékben. A legalacsonyabb pont a tengerszint alatt több, mint 600 lábnyira van. Ezért nem csak a napozni vágyók, de a snorkelezők is rajonganak ezért a helyért. Ráadásul a környező táj szépségének az egész országban nincs párja.

Tahiti Beach (Abacos)

Erről a névről mindenkinek a Csendes-óceán és a pálmafák jutnak eszébe. Az Elbow Cay partján levő strand valóban emlékeztet híres névrokonára. Ennek a különleges tengerpartnak igazán trópusi sziget feelingje van a sok kókuszpálma miatt. Dagály alkalmával a legszebb látvány. Amikor pedig alacsony a vízszint, szinte száraz lábbal sétálhatsz át innen a közeli kis korallszigetre.

Cabbage Beach (Paradise Island)

A szigetek egyik legnépszerűbb strandja a főváros, Nassau közelében található. Igazi luxus veszi körül, a legjobb szállodák karnyújtásnyira vannak innen. Emiatt időnként sok itt a turista, de a nagyobb tömeg a partszakasz nyugati részére koncentrálódik. A keleti rész csendesebb, egy sziklás félsziget védi a területet a nyüzsgéstől, zajtól. Ez a strand nagyszerű hely egy romantikus esti sétára, különösen telihold idején. Napközben a napozás és úszás mellett sokféle vízijátékot -és sportot lehet itt kipróbálni, a snorkelezők a Snorkler’s Cove részen merülhetnek.

Strandok a Bahamákon

Treasure Cay Beach (Abacos)

A strand szíve nyüzsgő terület strandszékekkel, piknik asztalokkal, fedett pihenőhelyekkel. A közelben éttermek és szállodák, valamint egy golfpálya is van. A három mérföld hosszan elnyúló fehér homoksáv olyan vakítóan szép, mint a hófödte hegycsúcsok. Errefelé gyakori a hűvös, szeles időjárás, amit az úszni szeretők kevésbé, a kiteboardingosok viszont annál jobban kedvelnek. A szélcsendes napokon viszont el sem képzelhetsz tökéletesebb tengerpartot egy jó délutáni úszáshoz.

Cape Santa Maria Beach (Long Island)

Long Island északnyugati részén fekszik a Cape Santa Maria Beach, amelyet Kolumbusz Kristóf egyik hajójáról neveztek el. A gyengéden lejtős, nyugati fekvésű partvidék akadálytalan kilátást nyújt a tengerre. A legtöbb este az égbolt narancssárga, sárga és a bíbor színben pompázik, ez a hely igazi romantikus gyöngyszem. Ideális esküvő, vagy nászút helyszínének is.

A legjobb strandok a Bahamákon

Tropic of Cancer Beach (Little Exuma sziget)

Ezt a strandot nem véletlenül nevezték el a Ráktérítőről, mert pontosan ezen a szélességi körön helyezkedik el. Ez azt jelenti, hogy a trópusi és a szubtrópusi éghajlat határán vagyunk. Ez a strand egy hosszú partszakasz, kevés árnyékkal. A víz általában nyugodt és kiválóan alkalmas úszásra. Itt érdemes felszerelkezni napernyővel és jeges koktélokkal, ha valami hűsítőre vágyunk.

Goodman’s Bay Beach (New Providence sziget)

Ez egy népszerű nyilvános strand a sziget Cable Beach nevű elegáns területén (Nassau üdülőnegyedét hívják így). A helyiek sokszor rekreációra használják a helyet (kocogás, flag futball játék). A homok durvább, mint más strandok Nassauban, de a víz ugyanolyan frissítő és tiszta. Nincsenek a közelben éttermek, de forgalmas időkben találunk erre hot-dog és üdítőital árusokat. Árnyékot adó fák is vannak a strand mentén a piknikezők számára.

Öblök a Bahama-szigeteken

Strandok a Bahamákon: 4 különleges strand Bahamán

Gold Rock Beach (Grand Bahama sziget)

Ez a strand gyönyörű természeti környezetben, a Lucayan Nemzeti Parkban található, körülbelül 40 percnyi autóútra a sziget központjától. Itt a víz állatvilága különösen gazdag, tengeri csillagok, ráják és más vízi élőlények is gyakran előfordulnak a part mentén. A vízszint nem túl magas, így kisebb gyerekeknek is alkalmas lehet. A parton piknikasztalok, padok vannak, és egy festői mangrovebokrokkal szegélyezett tengerparti sétány a strand közelében.

Radio Beach (Bimini)

Egyre több utazó fedezi fel a kis Bimini sziget legnépszerűbb strandját, a Radio Beach-et. Úgy gondolod, felettébb különös név ez egy strandnak? Valóban, de nem véletlenül. Vasárnaponként DJ szórakoztatja a hely közönségét, akik napozás és zenehallgatás közben rumpuncsot, koktélokat iszogatnak a beach bar-ban. Érdemes hozzájuk csatlakozni!

Pink Sand Beach (Harbour Island)

Igen, ez a strand épp olyan, mint amit a neve sugall: rózsaszínű a homokja. Mindez nem csak zavarba ejtően romantikus látvány, de nagyon kellemes érzés is. Ez a homok – amely apró tengeri állatkák páncéljának porából keletkezett – soha nem forrósodik föl az ember talpa alatt. A három mérföld hosszan elnyúló strandot partközeli zátonyok védik. Ezek távol tartják az erős hullámokat, ezért a víz felszíne nyugodt marad, ideális fürdőzésre, úszásra. A part mentén számos üdülőhely, étterem és nyaraló található.

Surfer’s Beach (Eleuthera szigete)

Itt nem az úszók találják meg számításaikat, ez a hely az Atlanti-óceán déli részének egyik szörfparadicsoma. Bár egy hurrikán nyomán károk keletkeztek a szigeten, a népszerűsége töretlen. A hullámok meglovagolására legjobb időszak októbertől áprilisig tart, de itt járva bármikor bérelhetsz egy deszkát, és irány az óceán.

Bahamák partjai és szigetei

Strandok a Bahamákon: 4 strand a nyugalom kedvelőinek

Shelling Beach (Berry Islands)

Ha önmagadat keresed, egy kis magányra vágyva, ez lesz a neked való strand. A part felől csak egy kis földúton lehet megközelíteni, ha esik, alig lesz valaki, aki átvágna a tócsák között a tengerpartig. Szép időben viszont ez a partszakasz kiváló helyszíne lehet egy romantikus piknik ebédnek, egy kellemes úszással egybekötve.

Shroud Cay

Ez egy kicsi, lakatlan sziget, amely az Exuma Cays Land & Sea Park része. Buja zöld mangrovefák és más növények terjeszkednek itt. Egy folyóvá duzzadó patak élteti a környezetet, érdekes megfigyelni az apály és a dagály által okozott lenyűgöző változásokat. A különleges, vadregényes területet igazán jól helyi kísérővel és bérelt hajóval érdemes felfedezni.

Joulter Cay Beach (Andros Island)

Andros szigete nem egy tipikus strandolási célpont sokak szemében, de a Joulter Beach valójában egyike a Bahama-szigetek legjobb strandjainak. A partszakasz különleges, ősi eredetű homokja
(„oolitic sand”) geológiai világritkaságnak számít. A sziget északi része – ahol ez a strand található – nyugodt menedék a madaraknak, teknősöknek és más tengeri élőlényeknek. Ezért csendesen és környezettudatosan töltsük itt az időnket: a sziget ökoturisztikai bázis, fontos cél a természet értékeinek megőrzése.

Bahamák partjai és szigetei

Rose Island strandjai

Szeretnél egy kicsit elszakadni Nassau nyüzsgésétől? A várostól alig hat mérföldnyire keletre találod ezt a kis szigetet, ahol tucatnyi kis eldugott strand közül választhatsz. Rose Island csak hajóval közelíthető meg, és nélkülöz minden luxust. Egy tengerparti bár jelenti itt a civilizációt, minden más a természetről szól és a nyugalomról, ami körbevesz.

Sok strandról írtunk, ahol átadhatod magadat a gondtalan kikapcsolódásnak. Ha aktív pihenésre vágysz, olvass arról, mit érdemes a Bahamákon csinálni.