Santorini strandjai nem azok a tipikus homokos széles partok. Sokkal inkább vadregényes, sziklafalak árnyékában megbújó vulkáni kőzettel borított szakaszokat képzelj el. Többnyire fekete vagy vörös homokos partok fogadják a fürdőzőket. Felszereltségük azonban kiváló, messze felülmúlja a görög szigetvilág más strandjait. A következőkben bemutatjuk neked a 16 legszebb fürdőhelyet a szigeten!

Santorini strandjai

Ebben a cikkben az alábbiakat foglaltuk össze:

Santorini legjobb strandjai: A déli rész legszebb fürdőhelyei

Santorini vulkáni eredete miatt a strandok is nagy változatosságot mutatnak. Különböző színű sziklák, fekete és vörös homok, valamint barlangok teszik izgalmassá a fürdőzést. A víz mindenütt rendkívül tiszta, a fürdőhelyek nagy része kék zászlót is kapott. Santorini legszebb stranjai? Olvass tovább, és megmutatjuk!

Black Beach

Santorini délnyugati csücskében fekszik a Black Beach. Nevét a partot borító ébenfekete kavicsokról kapta. A hosszan elnyúló partot a szárazföld felől fehér és fekete csíkozású sziklafal határolja. Remekül felszerelt, családbarát hely. Napozóágyak, éttermek és napernyők szolgálják a fürdőzők kényelmét. Érdekessége a keleti végében található 50 méter hosszú barlang, melyet csak vízről lehet megközelíteni. Ússz be a barlangba, és csodáld meg a fentről beragyogó nap fényjátékát!

White Beach

A kavicsok itt is feketék, de a parti sziklák hófehéren szikráznak a fényben. Ez egy igazi érintetlen strand, ahol nyoma sincs a civilizációnak. Csak hajóval juthatsz el ide, a szárazföld felől megközelíthetetlen. A parton nincsenek napozóágyak és WC sem. Igen kicsi strand, körülbelül 50 méter hosszú.

Red Beach

Santorini strandjai színesek akár a szivárvány! Közel az előbb bemutatott parthoz , a sziget déli részén fekszik a Red Beach. Jellemző élénkvörös és fekete sziklák meredeznek a vörös homokkal borított parton. Ez az egyik leglátványosabb strand, hiszen a vörös szirtek és a türkiz tenger összhangja lenyűgöző. Szárazföldről is megközelíthető, bár egy kissé nehézkes a terep. Szezonban sokan felkeresik. Ha nem szereted a tömeget, akkor a strand mellett találsz egy kisebb öblöt, ahová kevesen járnak.

Santorini partszakasza

Akrotiri Beach

Ha megcsodáltad az ókori romvárost, akkor csobbanj egy nagyot a közeli strandon! Kimondottan sziklás a part, nem lehet a földön napozni. Vannak napozóágyak erre célre, és napernyőt is bérelhetsz. Vize gyorsan mélyül, de hihetetlenül tiszta. Itt inkább búvárkodni és úszni lehet. A strand szélén több étterem is üzemel, híresek a kiváló halételeikről.

Eros Beach

Akrotiri és Perissa között húzódik Eros beach. Inkább hajóval elérhető strand. Kevesebben látogatják, mint az előbbiekben felsorolt partokat, bár luxusbárja is van. A bár több szintes, teraszain a legmagasabb színvonalú kiszolgálásban lehet részed. Napozóágyak, napernyők, koktélok és csodálatos panoráma fogad, ha erre jársz. Zuhanyzókkal felszerelt, minden igényt kielégítő strand.

Agios Georgios Beach

A déli parton kelet felé haladva Agios Georgios strandja következik. Ide már egy kicsit jobb minőségű út vezet a szárazföldről, de legkönnyebben hajóval közelíthető meg. Fekete puha homokkal borított, széles, hosszú szakasza van. Éttermek, napernyők, strandbárok is vannak. Kisgyermekes családoknak ajánlott, mert lassan mélyül és csendes a vize. A strandon lehetőség van különböző vizisportok kipróbálására is.

Perivolos Beach

Perissa városához közel fekszik Perivolos Beach. Tulajdonképpen szomszédos Perissa strandjával, de árnyalatnyi különbségek felfedezhetők. A bárok és éttermek felsőkategóriásak, több helyen saját medencével is rendelkeznek. A strand elnyerte a kék zászlót a rendkívüli vízminőség és tisztaság miatt. A tenger lassan mélyül, családoknak is ajánlott. Vizimentő szolgálat a teljes szezonban rendelkezésre áll. Jet-ski túrákon is részt vehetsz, ha szereted a száguldást!

Perissa Beach

Az azonos nevű városka partján találod ezt a nyüzsgő, élettel teli strandot. A sétányon számos étterem, snackbár és pub található. Luxuscikkeket , ékszereket és egyéb árukat kínáló üzletek sorakoznak a parton. A vízminőség kiemelkedő a nagy fürdőközönség ellenére is. Az éjszakai élet nagyon élénk, délután a sétányon már csak gyalogosan lehet közlekedni. Szervezett búvártúrákon is részt vehetsz.

Kamari Beach

Santorini délkeleti oldalán fekszik Kamari városa. Itt fekszik a sziget egyik legnagyobb strandja. Napozóágyak százai sorakoznak a parton. A Mesa Vouno hegy lábánál fekvő fürdőhely közkedvelt a nyaralók körében. A sétányon éttermek, bárok, üzletek és hotelek követik egymást. A közelben találod az ősi Thera városát is. A kitesurf és a windsurf errefelé nagyon népszerű.

Cardela Beach

A Cardela Beach vagy más néven Bella-öböl a sziget nyugati ívének legszebb strandja. Itt érintetlen szűz környezet fogad. Nincs semmilyen infrastruktúra, emiatt ritkábban látogatják. Ha nyugalomra vágysz, akkor ide mindenképp gyere el! Partja apró szemű fekete homokkal borított. A keleti végében egy hatalmas szikla magasodik, amit a lelkes fürdőzők sokszor megmásznak.

Partszakaszok és szigetek Santorini környékén

A legjobb északi strandok

Santorini északi területei is számos varázslatos strandot rejtenek. Vannak érintetlen vadregényes öblök, és modern infrastruktúrával rendelkező partok is. Ha kíváncsi vagy, hogy melyek a best coasts and bays in Santorini, ha északon jársz, akkor görgess lejjebb!

Agia Paraskevi Beach

A keleti oldalon fekszik, Santorini repülőterétől nem messze. Izgalmassá teszi a közelben leszálló gépek látványa. A közel 1500 méter hosszú szakaszon napozóágyak és napernyők várják a pihenni vágyókat. Hotelek és éttermek sorakoznak a parton.

Monolithos Beach

Agia Paraskevitől északra fekszik a sziget egyik legszebb strandja. Partján cédrusok és fenyők nyújtanak menedéket a mediterrán napsütés elől. Teljes felszereltséggel rendelkezik. A vízoisportok miatt a strand három részre van osztva. Van kitesurf, windsurf és surf lehetőség a part három különböző szakaszán. Családoknak, baráti társaságnak vagy egyedül utazóknak is számos kikapcsolódási lehetőséget kínál. A strand közepén több sportpálya is található.

Vourvoulos Beach

Ez a keleti part egyik legeldugottabb szűz strandja! Partja kavicsos, a víz nagyon tiszta. Ha nyugalomra vágsz, akkor feltételnül látogass el ide! A közeli kisváros pedis nagyon hangulatos.

Pori Beach

Pori Beach a sziget északkeleti oldalán a Kolombusz-fokhoz közel fekszik. Ez egy családias jellegű, inkább a helyiek által látogatott strand. Gyönyörű öbölben helyezkedik el, és a partot vöröses-arany homok borítja. A víz kristálytiszta, és itt mindig byugalom van. Ha szeretnél egy kicsit félrevonulni a világ elől, akkor köss ki ebben az öbölben! A strand feletti sziklán egy taverna van, ahol jellegzetes helyi ételeket kínálnak.

Partszakaszok Santorini környékén

Kolumbusz-fok

Santorini északi nyúlványán található a Kolombusz-fok. A környékén több strand és étterem is van. Nagyrészük nincs kiépítve, de a nyugati irányban találsz olyanokat is, ahol minden felszereltséggel rendelkeznek. Érdemes ezt a környéket bejárni, mert a fürdőzési lehetőségek mellett csodás kilátópontok is vannak.

Ammudi Beach

A sziget legszebb kikötője mellett egy hasonló tulajdonságokkal bíró strand is fekszik. Oia közelében találod ezt az igen népszerű helyet. Nem egy tipikus strand, mivel természetes part nem igen van. A fürdőzők a sziklákon napoznak, majd beugranak a 4 méter magasból a mély vízbe egy kis hűsölésre.

A fenti cikkben összefoglaltuk neked, hogy melyek Santorini legjobb strandjai. Itt találsz csendes, elszigetelt öblöket és nyüzsgő, bulizós partszakaszokat is. Hajóra fel, és fedezd fel az elveszett Atlantisz legszebb strandjait!