Az 50 kilométer hosszú és rendkívül változatos tájaknak köszönhetően L’Estartit partvidéke két részre osztható. A terület mintegy kétharmada sziklás, számos öböllel és kicsi, rejtett strandokkal, míg a másik harmad széles, homokos tengerpartokat kínál. L’Estartit legjobb strandjai? Ismerd meg a legjobb fürdőzőhelyeket!

L'Estartit strandjai

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

L’Estartit legjobb strandjai

Platja Gran

A legtöbb látogató ezt a fürdőzőhelyet választja, mivel a város fő strandja, és nagyon könnyen megközelíthető. Számos remek szolgáltatással rendelkezik, melyek még kellemesebbé teszik az itt tartózkodást. Sőt, júliusban és augusztusban gyermekklub is van, ahol a kicsik többféle szórakoztató tevékenységben próbálhatják ki magukat. A Mini Beach Club leginkább a 4 és 10 év közötti gyermekek számára ajánlott.

Els Griells Beach

Ha inkább a nyugalmat kedveled, válaszd az Els Griells Beach-et. A turisztikai területektől távolabb helyezkedik el, így közelebb van a Ter Vell természetvédelmi területhez. Az egyedülálló strandon a vízisportok közül különösen a szörfözést, valamint a vízisízést ajánljuk. A fürdőzőhelyről a Medes-szigetekre és a L’Estartitot körülvevő hegységre is páratlan kilátás nyílik. A strandklubban válassz a finom, hűsítő koktélok közül.

L'Estartit partszakaszai

Rejtett kincsek

La Pletera Beach

Ez a fürdőzőhely L’Estartit rejtett kincse – nem véletlenül. A Ter Vell természetvédelmi területen belül helyezkedik el, tiszta levegője és környezetének szépsége biztosítja a teljes kikapcsolódást. Mivel nehezebben elérhető, így sokak számára nem ismert, a szerencséseknek viszont egyfajta titkos menedéket jelenthet. A strand további érdekessége, hogy része a természeti örökség helyreállítására irányuló környezetvédelmi programnak. Utóbbihoz tartoznak még a parti dűnék, valamint Baix Empordà tavai és mocsarai. Ha itt jársz, a vízisportok közül különösen a kite szörfözést érdemes kipróbálni.

Cala Calella

A 80 méter hosszú öböl L’Estartit kikötőjétől 30 perc sétára fekszik, a Punta de Salines nevű terület közelében helyezkedik el. Bár a strand sziklás, különlegessége, hogy olyan geológiai képződményeket láthatsz itt, mint például a Pou de la Calella.

Cala Ferriol

Cala Ferriolnak, más néven Cala Ferriolának is nevezik azt a fantasztikus partvonalat, mely a Cala Montgó nevű öböl és L’Estartit között helyezkedik el. Utóbbitól körülbelül 45 perc sétára találod. A finom homokos, 150 méter hosszú, 70 méter széles fürdőzőhely a Costa Brava kedvelt öble, a Montgrí Természeti Park része. Mivel a tengerfenék igazi csodának számít ezen a területen, így feltétlenül próbáld ki a snorkellingezést.

Partszakaszok és szigetek L'Estartit-on

Még több gyönyörű strand L’Estartiton

Cala Montgó (L’Escala)

A strand egy geológiai csoda, rendkívül különleges és egyedülálló hely Spanyolországban. Az északi szelektől védett öböl erózió által jött létre az évek során, L’Estartittól 20 km-re helyezkedik el. Nemcsak a festői part menti utat követve közelítheted meg, hanem a hegyek között, egy 12 km-es útvonalon is. A finom homokos, 600 méter hosszú és 80 méter széles strand tiszta, kék vízzel rendelkezik.

Cala Pedrosa (Tamariu)

Félreeső, nyugodt strandot szeretnél? Válaszd a Cala Pedrósát, mely a Mongrí Természeti Parkban van, mindössze 30 perc sétára L’Estartittól. A kis öböl csodálatos természeti környezetben helyezkedik el, sziklák és fenyőfák veszik körül. Ha meguntad a napozást, ússz át a Pedrosa-szigetre, mely alig 100 méterre fekszik.

A kellemes üdülőhely festői szépségű strandokat kínál. Ha szeretnéd elkerülni a tömeget, itt számos nyugodt fürdőzőhelyet is találsz, ráadásul remek vízi sportolási lehetőségek közül választhatsz.