Ez a gyönyörű Karib-tengeri szigetország kis mérete ellenére zsúfolásig tele van szebbnél szebb fekvésű strandokkal. Mintegy 300 van belőlük, így nem volt könnyű kiválogatni a legjobbakat. Mi azonban megtettük, neked csak választanod kell, hogy hol pihened ki a hétköznapok fáradalmait.

Puerto Rico legjobb strandjai

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

A központi régió legjobb strandjai

A központi régió a fővárost, San Juan-t, annak elővárosi környezetét és az Isla Verde városrészt foglalja magába. Ez utóbbi a nemzetközi repülőtér szomszédságában található, ennek ellenére itt is remek strandokat találunk.

Isla Verde Beach (Carolina kerület, San Juan)

A partvonala hosszú, széles, és kókuszpálmafákkal van körülvéve. A víz itt egész évben kellemes és meleg . A turisták által ismert „Isla Verde Beach” valójában három különböző strand, mindegyik saját hangulattal és lehetőségekkel. Ez a környék nemcsak tengerparti üdülőhely, de sok a lakóingatlan is errefelé. Amíg a turisták pihennek, az itt lakók dolgoznak, így ezek a strandok meglepően kevéssé zsúfoltak más tengerparti szakaszokhoz képest.
A helyiek nagyon barátságosak, szívesen szóba elegyednek az idegenekkel. Ez a kerület nagyon kényelmes választás azoknak, akik a San Juan nemzetközi repülőtér közelében szeretnének kikapcsolódni. Itt a legnagyobb a választék a különböző szálláslehetőségekből. Puerto Rico egyik leginkább családbarát területén vagyunk, amely remek szórakozási és kikapcsolódási lehetőségeket kínál felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

Balneario El Escambron (San Juan)

Az Escambron Beach sokkal több, mint egy strand: valódi élmény. Tiszta víz, hatalmas kókusz pálmafák, de emellett festői kilátás nyílik innen San Juan óvárosára. Rengeteg homokos és zöld terület a gyermekek számára. Ha pedig beteltünk a pihenéssel, akkor gyalog is felfedezhetjük a várost, ahol élvezhetjük a látnivalók sokaságát, amelyeket itt mutatunk be bővebben. Fontos információ, hogy a „balneario” a kormány által fenntartott, ingyenes strandot jelent.

Condado Beach (San Juan)

A Condado Beach egy nagyon népszerű tengerparti strand a San Juan-ba látogató turisták körében, akik egy karibi tengerparti üdülőhely atmoszférájára vágynak. Gyakran hasonlítják a Miami Beach hangulatához. Nagy tömegeket vonz, a családoktól a hírességekig mindenki szívesen tölti itt az időt. Lehetőség van kipróbálni a strandröplabdát és más vízisportokat. Ha gyermekkel érkezünk, jó tudni, hogy számukra a víz nem a legjobb az úszáshoz. A közelben van viszont a Playita del Condado. Ez egy nyugodt kis strand, amely tökéletes a gyermekes családok számára.

Puerto Rico partjai és szigetei

Strandok Puerto Rico a nyugati parton, a Porta del Sol régióban

La Playuela / “Playa Sucia” (Cabo Rojo)

Ne hagyd, hogy az elnevezés megtévesszen ( a Sucia piszkosat jelent), mert a helyiek és a tapasztalt utazók egybehangzó véleménye szerint ez egész Puerto Rico egyik legszebb strandja. A homok hófehér, a tenger vize türkizkék. Cabo Rojo egy csodás tengerparti városka, amely ajándék a természet szerelmeseinek. Itt ezen a strandon kívül is számos látnivaló vár. Az egyik lélegzetelállító élmény felmenni a helyi világítótoronyba, ahol elénk tárul a hamisítatlan karibi panoráma.

Combate Beach (Cabo Rojo)

Ez volt az első olyan strand, amelyet megtisztítottak és helyreállítottak a Maria hurrikán 2017-es pusztítása után. Ez a leghosszabb strand Puerto Rico-ban, egy csodálatos hely, ahol nagy sétákat tehetünk a tengerparton. A víz tiszta, tökéletes a mélység az úszáshoz. Ez egy nagyon népszerű strand hétvégéken és nyári hónapokban, de hétköznapokon a hangulat csendes és nyugodt.

Domes Beach (Rincón)

Rincón városka neve „szögletet”, „sarkot” jelent, és valóban, a sziget legnyugatibb csücskében található. A hely a szörfösök Mekkája. Így nem meglepő, hogy a helyi strandok kevésbé valók az úszásra és a pihenésre. Inkább csodáljuk a partról a szörfösök tudományát, vagy tegyünk egy próbát mi magunk is! Erre az egyik legjobb terep a Domes Beach. A közelben jó tengerparti éttermek sora található. Kedvelt elfoglaltság a környéken a lovas túrázás is.

Playa Poza De Teodoro (Isabela község)

Az „Északnyugat Kertjének” is nevezett települést a híres uralkodóról, Kasztíliai Izabelláról nevezték el. Számos strandja közül a Poza De Teodoro sekély, sós vizű strandját ajánljuk kisgyermekekkel érkezőknek is, mert a víz alig két lábnyi mély csupán. Nincs közvetlen összeköttetés a nyílt tengerrel, a víz kellemesen meleg egész évben. Ha szeretnél hosszú sétákat tenni, Isabela a strandokkal együtt több mint 3 mérföldnyi tengerpartot kínál erre a célra. A téli hónapokban, amikor nincs errefelé főszezon, nem kell tartani attól, hogy nagy tömegek zavarnák meg nyugalmunkat.

Puerto Rico öblei

Strandolás Puerto Ricon az északi parton

Az északi partok meglehetősen egyediek, a táj nagyon különböző a karibi oldaltól. Inkább sziklás jellegű. Késő tavasztól kora őszig a legkellemesebb úszni az északi vizekben.

Dorado Beach (Dorado)

Dorado egy csendes kisváros, sok zöldövezettel és egy valódi luxusszínvonalat nyújtó stranddal, mindössze 45 percnyi autóútra San Juantól. Ez a Dorado Beach. Privát strandszakaszok és akár golfozási lehetőség várja itt azokat, akik a lehető legnagyobb kényelemben szeretnék érezni magukat, kiváló kiszolgálás és ellátás mellett.

Playa Cueva Las Golondrinas (Manati)

Ezt a strandot árnyékot adó buja fák övezik. A nyugati oldalán egy barlang tartja vissza az erős hullámokat. A víz kristálytiszta, nyugodt felszínű. Az úszásra, pihenésre legkellemesebb idő késő tavasztól nyár végéig tart.
Keleti parti strandok

Luquillo Beach (Luquillo)

Más néven Balneario La Monserrate a strand neve. Luquillo városa 12 mérföldre fekszik az Atlanti-óceántól. A víz nyugodt, a tengerpartról remek a kilátás az El Yunque esőerdőre, ahol egy nemzeti parkot alakítottak ki.

Punta Tuna Beach (Maunabo)

Puerto Rico délkeleti sarkának igazi ékköve ez a strand. A közelben természetvédelmi területet találunk, amely védett teknősfajok természetes élőhelye. Különleges élmény a naplementét nézni a Punta Tuna-i világítótoronyból.

Vieques és Culebra – két kihagyhatatlan „strandparadicsom”

Puerto Rico főszigete közelében található több kisebb sziget. A legjelentősebb ezek közül Vieques és Culebra. Mindkét helyen számtalan szebbnél szebb strandot találunk. Ezekből mutatunk be néhányat.

Puerto Rico partjai és öblei

Flamenco Beach (Culebra)

Sok dolog miatt szerethető ez a strand. A fények, a tenger hullámainak színei, korallzátonyok, a teknősök a parton. A Maria hurrikán pusztításának már alig van nyoma, de ajánlatos komp helyett repülővel megközelíteni a szigetet, a kompközlekedés még nem teljesen megbízható.

Zoni Beach (Culebra)

A sziget második legnépszerűbb strandja. Kevésbé felkapott, mint a Flamenco, ezért alkalmasabb csendes pihenésre, üldögélésre egy pálmafa alatt. A természet itt is gyönyörű, a kilátás pazar. Jó időben ellátni innen a távolabbi St. Thomas és Tortola szigetekig is.

Bahia de la Chiva aka „Blue Beach” (Vieques)

A „kék strand” a tenger kontrasztos és sokszínű árnyalatairól kapta a nevét. Egész Puerto Rico egyik legjobb helye snorkelezéshez. A víz minősége tökéletes, minden korosztály számára ajánlott.

Playa Caracas aka „Red Beach” (Vieques)

A tengerpartnak ez a része egyike a legkedveltebbeknek. Gyönyörű tájat, tiszta vizet kínál úszáshoz és játékhoz. A széles strand sok fehér homokkal pihenésre és strandröplabdázásra, valamint családi piknikekre csábít.

Sok strandról írtunk ebben a cikkben, ahol átadhatod magadat a gondtalan pihenésnek. Ha ezen kívül aktív kikapcsolódásra vágysz, olvass Puerto Rico látnivalóiról, vagy arról, mit érdemes itt csinálni.