Ha az ember ki akar kapcsolódni, legtöbbször a strandra esik a választás. Lehet vízi sportolni, lehet napozni, úszni, búvárkodni, romantikus sétákat tenni a parton. Bármi is legyen a célunk, itt biztos, hogy megtaláljuk. A sziget és környéke sok-sok kellemes és izgalmas strandot rejt magában, ami csak arra vár, hogy felfedezzük. Mi most segítünk, így aki biztos jó helyeket akar felkeresni, az az alábbi strandokat felkeresheti!

Szicília strandjai

A cikkben az alábbi pontokban tekintjük át a strandokat:

Kikötővárosok strandjai

Szicíliában három nagy kikötőváros található, amelyek Messina, Palermo és Catania néven ismertek. Ez a három város a legforgalmasabb a szigeten és mindegyikük egy-egy remek tengerparttal rendelkezik.

Messina

Messina homokos és kavicsos tengerpartja a városközponttól 3,8 km-re található. A közelben a város képe fogadja az ott strandolókat. A parton állomásozó hajóknak köszönhetően egyedi hangulatot sugároz a tengerpart.

Palermo Arenella

Palermo Arenella az egyik leghangulatosabb strand a környéken. Gyönyörű, homokos parttal rendelkezik, amelyet körbe ölel a festői város, valamint a várostól nem messze a hegyek. A festői látványt nyújtó tengerpart a város egyik legforgalmasabb és legkedveltebb strandjának számít.

Catania

Catania városában nem igazán található különleges strand, így kicsit távolabb kell keresnünk. Az egyik ilyen strand a Playa, amely a többivel ellentétben fizetős. Ezért cserébe lehetőségünk van napágyon napozni, napernyőt használni, zuhanyzót és mosdót használni. Lehetőség van szörfözni, köszönhetően annak, hogy itt szinte mindig fúj a szél. Ezen felül természetesen különböző bárokba és éttermekbe is beülhetünk, ha megéheznénk, megszomjaznánk. A látvány is igen kellemes, látható innen a város kikötője, valamint az Etna is.

Szicília öblei

Capo Mulini

Cataniától 14 kilométerre található Capo Mulini, amely gyönyörű, homokos tengerparttal büszkélkedhet, valamint a közelben egy halászfaluval. A látvány teljesen olyan érzetet ad, mintha szemünk előtt elevenedne meg egy festmény! A kis kikötővel rendelkező tengerpart kristálytiszta vízével és ízletes halételeivel tökéletes választás egy kellemes, délutáni strandolásra!
Ettől is nyugodtabb strandra vágysz? Akkor a várostól csak 11 kilométerre fekszik Aci Trezza. Ez a strand a Marine Riserva dei Ciclopi természetvédelmi területen található meg. A látvány pazar (elég, ha az ember megtekinti az itt található a három tengerből kiálló sziklát, a Faraglioni-t), a tenger vize tiszta és nyugodt. Itt búvárkodni is van lehetőségünk!

Strandok a sziget környékén

Lungomare Cefalú

Szicíliában különlegesen szép homokos tengerpartok vannak. A három kikötőváros mellett más településeknél is találhatóak hangulatos, felpezsdítő tengerpartok. Ilyen Messina és Palermo között található strand, a Lungomare Cefalú. Az aranyszínű homokban pompázó tengerpart hangulatát a gyönyörű szép tenger mellett a pár lépéssel hátrébb lévő történelmi városközpont biztosítja. Ha nyugodt fürdésre és napozásra vágysz, vagy csak a festői tájban szeretnél elmerülni, akkor ez a strand a te választásod!

Lipari-szigeteken

A Lipari-szigeteken található az egyik legkellemesebb hőmérsékletű vizű strand. A nyugodt, szép környezetben található partszakasz a családos vendégek körében különösen népszerű.

Spiagga Marinello

Szicília északi részén található Oliveri település, amely közelében helyezkedik el a mesebeli Spiagga Marinello strand. A meleg vizű, sekély tengert egy kicsi, homokos nyúlvány választja ketté. Pár lépéssel hátrébb kis tavak találhatóak a homokos parton.
A vízi sportok szerelmeseinek Taormina strandját, az Isola Bella-t ajánljuk, amely Catania-tól északra található. A gyorsan mélyülő partot egy lélegzetelállító sziget emeli ki a többi strand közül.

Cala dello Zingaro

Ha távol szeretnél lenni az autók zajától, akkor Cala dello Zingaro partra érdemes elmenned. Ez a fenomenális tengerpart a sziget nyugati csücskében található. A sziklafalak körbeölelt, homokos tengerpartot gazdag élővilággal rendelkezik.

Riviera de Ciclopi

Riviera de Ciclopi egy fura formájú strand. Ezt az Etna kitöréseinek köszönheti. A part környékén történelmi és kulturális emlékek találhatóak. A legenda szerint ez az a hely, ahol Odüsszeusz találkozott a Küklopszokkal, ezért is kapta ezt a nevet a partszakasz (Küklopszok Riviérája).

Spiaggia Sabbie Nere

Vulcano szigetén egy érdekes tengerpartot találunk, amely Spiaggia Sabbie Nere néven ismernek a helyiek. Mitől különleges ez a strand? Erre a kérdésre egyből választ kapunk, amint megpillantjuk: itt a homok nem a megszokott fehérszínben tündököl, hanem feketében. Ez a fekete színű homok ráadásul nem csak színben tér el a többi parttól, hanem attól is, hogy a színe miatt jobban felmelegszik.

Partszakaszok és szigetek Szicília környékén

Lido Mazzaro

Van lehetőség akár sztárokkal is összefutni! Bizony, ehhez pedig nem kell mást tenni, mint a Lido Mazzaro partra elmenni. Ezt tartják Szicília legmenőbb, legszebb strandjának, ahol gyakran bukkannak fel hírességek. Ugyan a tengerpartot homok helyett aprókavicsok borítják, és nem egy nagy strand, ettől függetlenül mindenképp megéri ide elmenni. Ha másért nem is, akkor az azúrkék tengervíz és a táj miatt, aminek köszönhetően egy festői táj elevenedik meg előttünk!

Cala Rossa

Szicília nyugati részén található az egyik legszebb vízzel rendelkező strand, a Cala Rossa. A kristálytiszta vizű, hideg tenger a legfelkeresettebb tengerpartok között van. Búvárkodásra és strandolásra is alkalmas hely, amely sziklás parttal rendelkezik.

San Vito Lo Capo

Végezetül, az egyik legszebb és legforgalmasabb strand maradt hátra, amely San Vito Lo Capo településen található. Sziklák által körbeölelt part, amely gyönyörű fehér homokkal rendelkezik. A víz tiszta és átlátszó. Forgalmas strand, sok turista keresi fel, de mindenképp megéri ide ellátogatni. Nem csak a víz kellemes, de nagyon hangulatos strand, valamint a part melletti sziklák csak szebbé és kellemesebbé teszik a helyet.