A Costa Dorada-i Cambrils északi szomszédjától, a Costa Bravától abban különbözik, hogy tengerpartja kevésbé tagolt, hosszú, finom aranyhomokos strandok jellemzik. Az üdülőövezet nevét, az „aranypartot” is az itt domináló színről kapta. Cambrils legszebb strandjai? Mutatjuk a lassan mélyülő, kisgyermekes családok számára is kiváló fürdőzőhelyeket.

Cambrils strandjai

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Cambrils legszebb strandjai

Playa del Regueral

Ez Cambrils fő strandja, a központhoz nagyon közel van. Mivel könnyen elérhető, a turisták és a családok kedvelt fürdőzőhelye. Ha idelátogatsz, tipikus mediterrán tengerpart vár, aranyszínű homokkal, pálmafákkal, valamint kristálytiszta vízzel. Amennyiben csendesebb helyre vágysz, inkább egy másik strandot keress, mert nagyon sokan választják.

Playa del Cavet

A 600 méter hosszú Playa del Cavet a fő strandhoz képest sokkal kisebb, illetve békésebb. Bizonyos vízisportok gyakorlására, például snorkellingezéshez különösen ajánljuk. A tengerfenék és a kristálytiszta víz ugyanis kiválóan alkalmas merüléshez. Ha piknikezni szeretnél, válaszd a strandhoz közeli fenyőfák nyújtotta árnyékos helyet.

Playa del Esquirol

A kellemes, 1,5 km hosszú strandot Cambrils központjától mindössze 1 km-re találod. Ez a város egyik legjobb fürdőzőhelye. A Playa del Regueral létesítményeit és szórakozási lehetőségeit a Playa del Cavet nyugodt légkörével egyesíti. Ráadásul olyan vízisportokat próbálhatsz ki, mint a szörfözés vagy a vízisízés. A helyi tengerparti bár pedig remek koncertekkel vár a hosszú nyári éjszakákon.

Partszakaszok és szigetek Cambrils környékén

Kristálytiszta vízben fürödhetsz

Playa de Vilafortuny

Ha észak felé haladsz, eléred a Playa de Vilafortuny-t. A nagy, homokos strand 1451 méter hosszú, szélessége pedig 70 méter. Jól felszerelt, vannak zuhanyzók, játszóterek, napernyőket is bérelhetsz. A strandhoz közel találod a Castillo de Vilafortuny nevű várat, mely a 11. századból származik. Bár a nyilvánosság számára nem elérhető, kívülről is érdemes megtekinteni.

Playa Cap de Sant Pere

A 764 méter hosszú strand Cambrils legészakibb fürdőzőhelye, már Salou határánál találod. Utóbbi közelségének köszönhetően a turisták is szívesen látogatják. A tengerparti sétány a part mentén halad, így nagyon könnyű eljutni Cambrilsből Salouba. Utóbbi számos szórakozási lehetőséget és változatos eseményt kínál, melyek a nyaralást még felejthetetlenebbé teszik.

Még több gyönyörű strand Cambrils-on

Playa de la Riera

Az üdülőhely déli részén helyezkedik el, ez Cambrils legkisebb strandja. Aranyszínű homok, kavicsok és gyönyörű, kék víz jellemzi. A strand mellett kosárlabdázhatsz, csodálatos kilátás nyílik a tengerre. A fürdőzőhely egyéb sportolási lehetőségeket kínál, koncertek is vannak.

Playa Horta de Santa María

Szintén délen találod a Playa Horta de Santa María strandot. Ez 360 méter hosszú és 15 méter széles. Ha a nyugodtabb helyeket részesíted előnyben, kiváló választás, mert nem látogatják túl sokan. A Playa Horta de Santa María helyi étterme, a „Chiringuito El Marino” a térségre jellemző gasztronómiára szakosodott. Olyan ételeket szolgálnak fel, mint a rizs homárral, a Cambrils rák vagy a Tarragona garnélarák. A tenger gyümölcsei tapas széles kínálatával is rendelkezik. Az étteremnek van egy gyönyörű, tengerparti terasza, ahonnan csodálatos kilátás nyílik.

Cambrils öblei

Playa de la Llosa

A kiváló strand rendkívül nyugodtnak számít. 1100 méter hosszú, átlagos szélessége pedig 30 méter. Vize sekély, így kisgyermekes családok számára különösen ajánlott. Bárjának egy szépen díszített terasza is van, ahol elfogyaszthatsz egy hűsítő italt. A Playa de la Llosa számos mesterséges szigettel rendelkezik, melyek tökéletesen alkalmasak a snorkellingezéshez.

Playa de l’Ardiaca

Cambrils legdélibb strandja, hossza 1400 méter. A szomszédos fürdőzőhelyekhez hasonlóan ez is M alakú, valamint sekély vizű. Az aranyhomokos és kavicsos strand a turisták kedvelt helye. Számos felszereltséggel büszkélkedhet, délnyugati részén pedig egy tengerparti bárt is találsz, ahol a gyönyörű pálmafák alatt élvezheted a pihenést.

Az üdülőhelyen kiváló minőségű, csodálatos strandok közül választhatsz, melyek sekély vizüknek köszönhetően kisgyermekes családok számára is megfelelőek. Ha idelátogatsz, remek vízisportolási lehetőségek várnak.