Türkizkék strandok, puha homok és korallzátonyok? Rodoszon minden a nyárról és a kikapcsolódásról szól. A sziget klímája tökéletes a legjobb nyaralásokhoz. A tenger langyos, és a víz hihetetlenül tiszta. Hagyd magad mögött a az élet gondjait, és lazulj el ! A következőkben megmutatjuk, hogy melyek a 30 best beaches in Rhodes!

Rodosz strandjai

Ez a cikk az alábbiakat foglalja össze:

Rodosz legjobb strandjai: Partok, ahol mindig jó a hangulat!

Rodoszon számos jól kiépített strandot találsz, ahol minden szórakozási lehetőség adott. Ha szereted a klasszikus fürdőzést koktéllal és napernyőkkel, akkor a most következő összeállításunk neked szól. Elegáns fürdőhelyek, klubok és nagyszerű éttermek várnak rád. Best beaches in Rhodes? Olvass tovább, és mutatjuk!

Elli Beach

Rodosz belvárosától alig néhány perc sétára találod Elli Beach-et. A Tengerbiológiai Intézet körül elterülő part minden igényt kielégít. A sziget csücskén fekszik, és széles, homokos plázs fut a vízig. Napozóágyak és napernyők sorakoznak, amíg a szem ellát. A legjobb klubok és vendéglők szegélyezik a partszakaszt. Sportpályák, és medencés bárok, valamint számos vízísport lehetőség vár rád! Az Ellie Beach partja és vize is híresen tiszta a népszerűsége ellenére is. A lassan mélyülő part számos kisgyermekes családot vonz a környékre. A kaszinó és a török bazár is a közelben található.

Akti Miaouli Beach

Tulajdonképpen az Ellie Beach folytatása a sziget északi partszakaszán. Kicsit keskenyebb, és kevesebben is vannak mint szomszédján. Zuhanyzók és éttermek ugyanúgy vannak. Itt is bérelhetsz napernyőt. A szörfözés szerelmesei gyakran keresik fel ezt a strandot.

Rodosz partjai és öblei

Ixia Beach

Ixia 5 kilométerre fekszik a fővárostól, az északnyugati partokon. Hosszú, homokos partszakasz. Luxusszállodák szegélyezik a strandot, ahol fogyasztás ellenében használhatod a hotelek medencéit. Turistaforgalma elég nagy, kozmopolita hangulata egyedülálló. A windsurf és a kite itt nagyon népszerű. Nagyszabású találkozókat is szoktak tartani a hullámlovasok. Itt ne számíts kiépített infrasrtuktúrára, azt a szomszédos hotelek biztosítják.

Ialyssos Bay Beach

Ez egy jól kiépített strand, ahol kedvedre űzhetsz bármilyen vízisportot. A part apró kavicsokkal borított, a víz lassan mélyül. Itt találod a legjobb tengerparti kávézókat. Az öbölből a kilátás is nagyon szép. Tiszta időben élesen látod Kis-Ázsia partjait.

Kamiros

Kamiros strandja számos tennivalót is kínál. Vize kristálytiszta, partja aranyló homokkal borított. Napernyők és napozóágyak szolgálják a vendégek kényelmét. Történelmi emlékei is érdekesek, majdnem 2000 éves kolostort tártak fel a közelben. Ebből az öbölből már könnyedén kirándulhatsz a közeli szigetekre. Keresd fel Chalki-t vagy Alimia-t a strandolás után!

Genadi Beach

A déli partvidék egyik legbarátságosabb strandja. Jórészt csak helyiek látogatják, itt kevés a turista. Hangulatát tekintve rendkívül családias. A panoráma csodálatos. Jól kiépített fürdőhely, bárral és tavernával. A tengeri ételeket itt mindenképp kóstold meg!

Makris Tichos

Rodosz városától 50 kilométerre Lindos közelében fekszik Makris Tichos. Igazi üdülőváros. A strand jól kiépített, családbarát. Minden szolgáltatás elérhető a közelben. Étterem, vár, orvosi rendelő, szállodák és szórakozási lehetőség is adott.

Lindos

Mártózz meg a lindosi akropolisz árnyékában! A város körül 3 strand fekszik, mindegyik modern, kiépített üdülőhely. Sziklás és homokos partja is van. A víz jellemzően sekély, így kisgyermekkel utazóknak is kiváló. Zuhanyzók, éttermek, medencás bárok és fergeteges hangulat vár rád! Ez talán egy egyik best beaches in Rhodes!

Rodosz strandjai

Agathi

Smaragdzöld vize álomszerűen csillog a szikrázó napsütésben. A csodálatos homokos strandon három nagy szezonálisan felállított étkezde, és megannyi napernyő vár rád! Közkedvelt strand, nyáron sokan felkeresik. A víz meglepően sekély, így talán az egyik leggyermekbarátabb fürdőhelyről beszélhetünk.

Haraki Beach

Lindostól északkeletre fekszik Haraki Beach. Homokos partján színes napernyők és napozóágyak várják a pihenni vágyókat. A közelben találod Archangelos festői falvát, és a Feraklos erődöt, mely a kalózok bázisa volt korábban. A part mentén sziklás részek, és barlangok is vannak. Snorkelezésre tökéletes, fedezd fel a víz alatti mesevilágot!

Tsambika Beach

Sokak véleménye szerint ez az egyik legjobb strand! Még főszezonban is csendes. Széles, homokos partja tökéletes az egész napos játékhoz. A strandhoz közel mindent megtalálsz. Étterem, bár és éjszakai szórakozóhelyek is vannak. Gyönyörű hegyek veszik körbe, szinte észre sem veszed hogy nem a vadonban vagy.

Anthony Quinn Bay

A helyiek az általuk nagyra tartott Anthony Quinnről nevezték el az öblöt. A híres színész a Zorba főszerepéért megkapta a tiszteletbeli görög állampolgárságot. Az öböl egyébként más közkedvelt filmeknek is helyszínéül szolgált. Ebből láthatod, hogy egy ritka szépségű partról van szó. Közismertsége ellenére csendes, félreeső strand. Homok, kavics és szikla színes változatossága jellemzi. Néhány napernyő és egy kisstrandbár szolgálja a kényelmet. Hatalmas mediterrán fenyőfák árnyékában hűsölhetsz.

Kallithea

A város híres gyógyforrásairól. A korábban épült termálfürdők már nem üzemelnek. A csodálatos mozaikpadlók és medencék ma is lenyűgöző látványt nyújtanak. A fürdőkben ma éttermek vannak, és a medencékben is megmártózhatsz, csak már nem termálvízzel töltik fel. A strand hatalmas, és nagyon jól kiépített. Szállodák, éttermek, és boltok szegélyezik a partot.

Kolympia

A sziget egyik legszebb részén fekszik ez a strand. A hét forrástól csupán néhány kilométerre találod, így összeköthetsz egy szuper kirándulást egy frissítő csobbanással. A térség az elmúlt években robbanásszerű fejlődésnek indult. Számos apartman és hotel szegélyezi a strandot. A vendéglők kínálata pedig egyszerű, de nagyszerű!

Rodosz partszakaszai és szigetei

Pefki Beach

A végére pedig jöjjön egy igazi nemzetközi igényeket kielégítő strand! Pefki partján különféle igényes árut kínáló üzletek sorakoznak. Az éttermek kínálata versenyezhetne a legelegánsabb vendéglők fogásaival. Modern infrastruktúrája vonzó a nyaralók számára.

A legszebb természetes strandok

Rodoszon nem csak modern, felszerelt strandokat találsz, hanem számos félreeső öblöt is. Romantikus hangulatban töltheted el a napot, teljes elszigeteltségben. Ha erre vágysz, akkor mi segíthetünk! Az alábbi részben bemutatjuk a best coast and bays in Rhodes, ha szereted a magányt!

Paradisi Beach

Rodosz városától 15 kilométerre fekszik a Paradisi Beach. Bár közel esik a városhoz, kevesen látogatják. Nincs semmiylen felszereltsége, sétatávolságban találsz éttermeket. Partja kavicsos, és nagyon tágas.

Prassonissi

A legérdekesebb strand egész Görögországban! A sziget délnyugati részén egy kis keskeny homokpad köt össze egy félszigetet a szárazfölddel. Így tulajdonképpen egy partról kétfelé nyílik a strand. Puha homok, és kristálytiszta víz várja a fürdőzőket. A félszigete körül érdemes búvárkodni egy kicsit, mert gazdag tengeri élővilága van.

Rodosz partjai

Fournou

Fournou egy igazi érintetlen vadregényes öböl! Gyalogosan oda lehet jutni, de a sziklás part komoly akadályt jelent. Tökéletes romantikus zug, ahol biztosan senki nem fog zavarni. Tengerről keresd fel, és hidd el, életreszóló élményt fog jelenteni!

Red Sand Beach

Ez az a strand, ahová csak a vízről juthatsz el! A délkeleti partvidék legszebb öble. Vöröses sziklái és ugyanilyen színű homokja teszi egyedivé. A zöldeskék tenger tiszta és friss. Feltétlenül keresd fel ezt a strandot, hiszen ilyen élményben csak egyszer lesz részed az életben!

Kopria

Ez a strand a délnyugati part ékszeresdoboza. Bámulatos sziklák és romok veszik körbe. A legközelebbi falu is jó pár kilométerre van, így kevesen járnak erre. Kavicsos a partja, és vize nyugodt, csendes.

Nevesincs csodák a nyugati vidéken

Kopria strandjától délnyugatra haladva számos kietlen öblöt fogsz találni. Körülbelül 10 kilométerre találsz majd egy homokos strandot, ahonnan gyalogút vezet fel Amartos középkori várához. Érdemes megnézni, mert a sziklák közé beékelt erődítmény lenyűgöző látványt nyújt. Ha itt hajózol tovább, a parton már az Attavyros hegy emelkedik. Az öblöknek külön nevük nincs, de délnyugat felé hajózva szép számban kerülnek a szemed elé. A legtöbbet sziklafal határolja a szárazföld felől, így csak te és a yachtod lesztek a félreeső strand látogatói. Ha elérkeztél a sziget végére, akkor kerüld meg a nyugati csücskét. A part mentén hajózva látni fogsz egy hosszú öblöt, mely mélyen benyúlik a szárazföld felé. Itt állj meg mindenképp! Közvetlenül a víz mellett csodálatos romok hevernek. Ókori település maradványa, mely több száz éve érintetlenül áll a tengerparton. A part mellett haladj tovább, és számos hasonló apró öböllel találkozol majd, ahová csak a víz felől visz az út.

A fenti összeállításunkból láthatod, hogy Rodosz mindenki számára tökéletes választás. A modern, felszerelt strandok, és az eldugott természetes öblök egymást váltogatják a sziget partvidékén. A víz mindenütt tiszta, az élővilág varázslatos. Kalandra fel, és fedezd fel a best beaches in Rhodes!