Számos lélegzetelállító szardíniai strand van Bosa közelében, melyeket érdemes felfedezned. Ezek többnyire homokos parttal rendelkeznek, néhol sziklákkal tarkítva. Bosa legszebb strandjai? Ha a következő csodálatos helyek közül választasz, kristálytiszta víz és csodálatos panoráma vár.

Bosa strandjai

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Bosa legszebb strandjai

Bosa Marina Beach

A homokos strand 130 méter széles és 900 méter hosszú. A víz lassan mélyül, így kisgyermekes családok részére különösen ajánlott. Jól felszerelt, csúcsidőben, a nyár folyamán életmentők is vannak. A strand mentén pedig különböző üzleteket, bárokat és éttermeket találsz. Búvárkodáshoz, valamint szörfözéshez rendkívül ideális helyszín.

Spiaggia S’Abba Druche

Bosa központjától 5 km-re van északnyugati irányban. A Bosa Marinával együtt a város legismertebb strandja. 180 méter hosszú, vize tiszta, átlátszó. Gyermekes családok számára is alkalmas. Mivel a strand nem nagy, így meglehetősen zsúfoltnak számít a nyári hónapokban. Bár és étterem is rendelkezésre áll. Lehetőség van snorkellingezésre, valamint kajakozásra.

Spiaggia di Turas

Bosa kikötőjétől délre, körülbelül 1,5 km-re találod. Ez egy gyönyörű, homokos strand, vize zöld és türkizkék színekben játszik. Viszont nem árt az óvatosság, mert meglehetősen gyorsan mélyül. A közel 400 méter hosszú strandról láthatod a város ősi tornyát, a La Torre di Bosa-t. Nagy méretének köszönhetően a partszakasz még főszezonban is ideális hely egy kellemes nap eltöltéséhez. A strand számos szolgáltatással rendelkezik, beleértve a napernyőket és a napágyakat. Amennyiben szeretsz szörfözni, ez a hely remek választás.

Partszakaszok és öblök Bosa környékén

Ha nyugalomra vágysz

Spiaggia Compoltitu

Ha Bosa központjától körülbelül 7 km-re, északnyugat felé haladsz Alghero irányában, felfedezhetsz egy szép, apró kis öblöt. Fehér szemcséjű homokkal, türkizkék vízzel rendelkezik. Mindössze 60 méter hosszú, snorkellingezéshez kiválóan alkalmas. A strandra egy kis út vezet, de 8 évnél fiatalabb gyermekeknek nem ajánlott, mert az ösvény köves, ráadásul nagyon meredek.

Spiaggia di Porto Mànagu

Bosától északnyugatra, körülbelül 10 km-re helyezkedik el Alghero irányában. A félreeső, mintegy 180 méter hosszú sziklás öböl snorkellingezéshez, valamint búvárkodáshoz egyaránt ideális helyszín. Ha csendre és nyugalomra vágysz, ez a strand az egyik legjobb választás.

Még több gyönyörű strand Bosa környékén

Torre Argentina

300 méter hosszú, öblök sorozatából áll. Mindegyikből kilátás nyílik egy kis szigetre, mely a parttól mindössze 50 méterre helyezkedik el. Homokos, sziklás részeket egyaránt találsz. A víz sekély, enyhén mélyül, így gyerekek számára is remek hely a fürdéshez. További előnye, hogy kiváló bárok és éttermek vannak. A halakban rendkívül gazdag tengerfenék pedig tökéletes hely a búvárkodáshoz.

Spiaggia del Lido di San Giovanni (Alghero)

Alghero strandját gyalogosan is könnyen elérheted, a helyiek és a turisták kedvelt helye. Ha ezt választod, 1,5 km hosszú, homokos partszakasz vár, ahonnan csodálatos kilátás nyílik. A Marina di Sant’Elmo kikötőt és az Isola della Maddalena nevű kis szigetet is láthatod. A strand kisgyermekes családok számára szintén ajánlott.

Bosa partjai

Spiaggia di Maria Pia (Alghero)

Alghero másik népszerű strandja a város központjától néhány km-re helyezkedik el. 1200 méter hosszú, és szintén csodálatos kilátás jellemzi. Fertiliát, Alghero öblét, valamint Isola della Maddalenát is megpillanthatod. A strand fehér homokos partszakasszal rendelkezik, vize lassan mélyül. Lehetőség van napernyő és napágy bérlésére, a snack bárokban pedig frissítő ital, jégkrém vásárlására. A strand mögötti fenyőerdő ideális hely egy kellemes piknikezéshez.

Bosában és a környéken számos gyönyörű strandot felfedezhetsz. Napozáshoz kiváló homokos partszakaszok és kristálytiszta vizek várnak, melyek az úszáson kívül búvárkodáshoz, szörfözéshez is kiválóan alkalmasak.