Mykonos szigete a Kükládok egyik legszebb tagja. Öblökkel tagolt partja számos csodás strandot rejt. Az Égei-tenger vize rendkívül tiszta, és a védett helyeken akár 25-28°C is lehet a hőmérséklete. Változatos domborzatának köszönhetően találsz homokos, kavicsos és sziklás strandokat is. Válogathatsz a meghitt, félreeső partszakaszok és a nyüzsgő, bulizós fürdőhelyek között. Az alábbi cikkben bemutatjuk neked a best beaches in Mykonos!

Mykonos strandjai

Ez a cikk a következőket foglalja össze:

Mykonos legjobb strandjai: Ahol soha nem áll meg az élet

Mykonos az utóbbi évtizedekben Görögország legforgalmasabb party szigetévé vált. A világ minden tájáról érkeznek kikapcsolódni vágyó turisták. Élénk éjszakai élete híressé tette ezt a kicsiny szigetet. Összeszedtük neked a best beaches in Mykonos, ahol mindig nagy a pörgés!

Paradise Beach

A sziget délkeleti partvidékén fekszik a Paradise Beach. A nyári szezonban hatalmas vendégforgalmat bonyolít le. Homokos partján kényelmes napozóágyak és a legjobb bárok kényeztetik a pihenni vágyókat. Nudistabarát strand, ahol egy rendkívül befogadó közösség jött létre. Búvárközpont és különböző vízi sport létesítmények garantálják a felhőtlen kikapcsolódást. Az éjszaka leszálltával az egész strand átalakul egy hatalmas tánctérré, és a legjobb DJ-k diktálják a ritmust. A party csak napkeltekor ér véget.

Super Paradise Beach

Közvetlenül a Paradise Beach mellett találod ezt a jelzővel is ellátott partszakaszt. Aranyló, puha homok borítja, és hangulatos napozóágyak bérelhetők. Kevésbé hangos mint szomszédja, de legalább annyira mozgalmas. Évtizedek óta ez a strand a melegek egyik találkozóhelye a szigeten. Szezonban bizony korán kell érkezned, hogy helyet kapj! Zene, tánc és szuper koktélok segítenek a lazulásban.

Mykonos strandjai

Elia

Az előbb említett strandtól nyugatabbra fekszik Elia öble. Gyönyörű üdülőhely, annak minden felszereltségével. A strand hatalmas, rengeteg férőhellyel. Tavernák, bárok, és strandröplabdapálya is helyet kapott a parton. Szörfözhetsz, vagy vizisíelhetsz is, de a búvárkodást sem kell kihagynod. Szánj rá egy egész napot, mert itt sok az élmény!

Platis Gialos

Még mindig a sziget déli oldalán járunk. Platis Gialos 10 kilométerre fekszik Mykonos városától. Teljes infrastruktúrával rendelkezik, kisgyermekes családoknak is ajánlott. A strand a hófehér apartmanok ölelésében bújik meg. A szállóvendégek szinte a szobából lépnek ki a langyos aranybarna homokba. A víz sekély, lassan mélyül. Mindenütt napernyők és frissítő italok teszik felejtehetlenné az itt töltött időt.

Psarrou

Ez egy igazán exkluzív strand. Itt nem ritka, ha hollywoodi híresség mellett kortyolgatod a koktélodat, vagy a szomszéd asztalnál ebédelsz. Gyönyörűen tisztán tartott fürdőhely, ahol a szórakozás is garantált! Búvárkodj, vagy snorkelezz a kristálytiszta vízben! Többféle extrém vizisportot is kipróbálhatsz.

Kalafatis

Ha a nyugodt napozásra és egy kis délutáni alvásra vágysz a parton, akkor semmiképp ne menj Kalafatis strandjára! Ez egy nagyon jól kiépített állandóan nyüzsgő part. A megfelelő széljárásnak köszönhetően ez a szörfösök paradicsoma! A vállalkozó kedvű hullámlovasok nyári versenyeiket is itt szervezik meg. Ha nem érdekel a szörf, akkor is bérelhetsz kenut, vagy jetskire pattanhatsz. Ez az egyetlen strand Mykonoson, ahol fák adják a kellemes árnyékot. Étterme széles kínálata gondoskodik róla, hogy nem maradj éhen.

Partszakaszok és öblök Mykonos-on

Ha elvonulnál a világ zajától

Az előző részben felsorolt bulizós strandokon kívül számos olyan csendes öböl van, ahol valóban kipihenheted magad. Ha fürdenél egyet a természet lágy ölén, vagy olvasnál a parton a mdárcsicsergésben, akkor jó helyen jársz! Mykonos partszakaszának nagyobb része lakatlan. Sok olyan félreeső öböl van, amit csak a helyiek ismernek, és ők se gyakran látogatják. Hajóval érkezve felfedezheted a legjobb strandokat, hiszen sok csak vízről közelíthető meg. Best coasts and bays in Mykonos, ha nyugalomra vágysz? Olvass tovább, és megmutatjuk!

Lia

Ez még egy kicsit közelebb esik a civilizációhoz, Kalafatis közelében fekszik. Itt már nincsenek zenés pubok, és tömeg. Néhány napozóágy és napernyő azért akad, de tömegre nem kell számítanod. A vize olyan világoskék mintha a trópusokon lennél. Partja homokos és sekély. Családbarát hely, ahol bátran pancsolhatnak a kicsik is!

Agios Ioannis

A sziget nyugati felén fekszik ez a strand. Egyik szépsége a remek kilátás Delos szigetére. A másik az, hogy főszezonban is kevesen keresik fel, mert távol esik a bulizós déli partoktól. Napozóágyak vannak, és finom puha homok. A könyvedet ne felejts a hajón!

Agios Sostis

Mykonos egyik legcsendesebb strandja. Az érintetlen természeti környezet miatt úgy érzed, mintha megszűnne a külvilág. A homokos partot zöld dombok váltják fel. Néhol vörös gránit sziklák színesítik az összképet. Olvadj eggyé a tenger és a szél zenéjével!

Divounia

A sziget fővárosától 12 kilométerre fekszik egy festő kis halászfalu. Fehér kis házai ragyognak a napsütésben. A strand egészen kicsi, kavicsos. A közeli tavernában a halászok aznapi friss fogása kerül az asztalra.

Fokos

A mykonosi víztározótól nem messze fekszik Fokos strandja. Teljesen elszigetelt mindenféle kényelmi szolgáltatástól. Itt a magad ura lehetsz, és élvezheted a természet adta szabadságot. Főszezonban is kihalt, mivel a helyi kocsma is egy kis sétatávolságra van. Gyönyörű tiszta vizében nagyokat úszhatsz, és homokos partján pihenésed zavartalan lesz.

Kapari

Agios Ioannistól nem messze találod. Szárazföldről nehéz megközelíteni, mert jelöletlen utak és ösvények vezetnek idáig. Szerencsésebb hajóval érkezni. Félreeső mivolta miatt kevesen járnak erre. Békés, homokos öböl, ahol a víz is mindig csendes.

Mykonos strandjai

Ftelia

Ftelián ugyan nincs semmilyen kiépített infrastruktúra, de a szörfösök kedvelik. Időről időre megjelennek, bár sokkal kevesebben mint Kalafatison. Ha ennek a sportnak hódolsz, és nem szereted a tömeget, akkor ide mindenképp látogass el!

Panormos

Mykonos északi részén fekszik, csendes magányában. Gyönyörű félköríves öblében puha homok csalogatja a látogatókat. Távol esik a világ zajától, állandó a nyugalom. Mindenképp érdemes felkeresni, mert a parti tavernában remekül főznek!

Glyfadi

Agios Ioannis közelében van egy kis családias hangulatú strand. A Glyfadi egy apró öblöcske, ahol néhány szék és asztal szolgálja a fürdőzők kényelmét. Inkább a helyiek szoktak ide kiülni az esti órákban. Bár vagy étterem nincs, viszont üdülőházak vannak.

Ebben a cikkben bemutattuk neked Mykonos legjobb strandjai. A sziget apró öblei és kiépített fürdőhelyei egytől egyik meglepetést tartogatnak neked. Élvezd a nyarat, és ne hagyd otthon a szörfdeszkát!