A város hangulatos, kiválóan felszerelt strandjai több kilométer hosszan terülnek el. Aranyhomokos partszakasszal rendelkeznek, szélesek, így napozásra, fürdésre, valamint vízisportok kipróbálására is tökéletesen alkalmasak. Barcelona legszebb strandjai? Mutatjuk a város csodálatos fürdőzőhelyeit.

Barcelona strandjai

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Barcelona legszebb strandjai: A leghíresebb strandok

Barceloneta Beach

Ez a város központjához legközelebb eső strand, így nemcsak a legnépszerűbb, hanem a leghíresebb is. Méreteire jellemző, hogy 422 méter hosszú és átlagosan 79 méter széles. Rendkívül jól felszerelt, zuhanyzókkal, öltözőkkel, valamint értékmegőrzőkkel. Van napernyő és nyugágy bérlési lehetőség is. A nyári szezonban a fürdőzők biztonságát vízimentők felügyelik. A Barceloneta számos étteremmel, büfével rendelkezik.

San Sebastian Beach

A strand 1100 méter hosszú, átlagos szélessége 81 méter. Ha idelátogatsz, nemcsak fürödhetsz és napozhatsz, hanem strandröplabdázhatsz, vagy akár az extrém sportokat is kipróbálhatod. A hely számos szolgáltatással rendelkezik, partján zuhanyzók, bárok, valamint életmentők is vannak.

Somorrostro Beach

A remek fürdőzőhely nagyon közel van a városközponthoz, a Barceloneta szomszédságában, a Ciutat Vella kerületben találod. 522 méter hosszú és 89 méter széles. Különösen a fiatalabb korosztály látogatja szívesen. Vannak zuhanyzók, éttermek, lehetőség van napágy és napernyő bérlésére. A sportolás szerelmeseinek strandröplabda homokpályák állnak rendelkezésére, míg a gyermekek szórakoztatásáról játszótér gondoskodik.

Barcelona strandjai

Ha nyugalomra vágysz

Nova Icaria Beach

Amennyiben csendesebb strandot keresel, az Olimpiai Kikötőhöz rendkívül közeli Nova Icariát bátran ajánljuk. Ez 415 méter hosszú, míg átlagos szélessége 81 méter. Baráti társaságok, valamint családok körében különösen népszerűnek számít. Számos fantasztikus tengerparti bárral és étteremmel rendelkezik, lehetőség van sportolásra is. Ráadásul olyan szolgáltatásokat vehetsz igénybe, mint a napernyő és a nyugágy kölcsönzési lehetőség, az öltözők használata, valamint az értékmegőrzés.

Bogatell Beach

A Nova Icaria után északkeletre helyezkedik el a Bogatell strand. 700 méter hosszú, átlagos szélessége pedig 100 méter. A strand Kék zászló minősítéssel rendelkezik, főleg a középkorú, valamint az idős korosztály kedvelt helye. A családok körében ugyancsak népszerűnek számít. A Nova Icariához hasonlóan ezt is kiváló felszereltség és számos szolgáltatás jellemzi.

Mar Bella Beach

Ez a strand is a Kék zászlóval rendelkező kiváló helyek közé tartozik. Leginkább a fiatalok körében kedvelt, Barcelona lakói is szívesen választják. 512 méter hosszú, míg átlagos szélessége 71 méter. A vízisportok kedvelőinek ideális helye, ahol lehetőség van szörfözésre, kajakozásra. Sőt, a strand közelében egy sportközpontot is találsz. A békés fürdőzőhely remekül felszerelt, arra viszont készülj fel, hogy túl sok éttermet itt nem találsz.

Nova Mar Bella Beach

A Nova Mar Bella Barcelona legcsendesebb és egyik legszebb strandja. 420 méter hosszú, átlagos szélessége 87 méter. Ezt a strandot szintén jó felszereltség jellemzi, zuhanyzók, napernyők és nyugágyak is vannak. A fürdőzők biztonságáról vízimentők gondoskodnak.

Llevant Beach

A Nova Mar Bella melletti stranddal zárulnak Barcelona partjai. A Llevant 375 méter hosszú, átlagos szélessége pedig 74 méter. Ez a város legészakibb és egyben legkeletibb strandja, melyre szintén a nyugalom jellemző.

Barcelona partszakaszai

Még több gyönyörű strand Barcelona környékén

Ocata Beach (El Masnou)

A Barcelonától északkeletre elhelyezkedő település strandja az egyik legjobb fürdőzőhely a környéken. Hosszú és széles, ráadásul nagyon tiszta is. Ha nem szereted a tömeget, különösen ajánljuk, mert kifejezetten csendesnek, békésnek számít.

La Fragata Beach (Sitges)

Az aranyhomokos strand nagyon népszerű a családok körében. Közvetlenül a Szent Bertalan és a Szent Tekla nevű templomok alatt találod. A strand mögötti sétányon kiváló minőségű éttermek sorakoznak. A fürdőzőhelyen egész évben számos röplabda versenyt, továbbá más sporteseményeket is szerveznek.

Barcelona partjainál pezsgő hangulatú strandokat és kellemes, nyugodt helyeket egyaránt találsz. A változatosságnak köszönhetően pedig nemcsak a fiatal, hanem az idősebb korosztály is egészen biztosan megtalálja a kedvenceit. Válassz a cikkben bemutatott strandok közül, és nem fogsz csalódni.