Átlátszó, lélegzet elállítóan kék tenger, szikrázó napsütés, hófehér homokos tengerpartok. Ez Antigua. Az ország fő arculatát a strandok és a korallzátonyok határozzák meg. Legyen szó, akár kalandvágyról, akár pihenésről, a sziget mindenkit elkápráztat. Külön érdekesség, hogy összesen 365 strand van, így akár az év minden napján másikat próbálhatunk ki.

Antiqua öblei

A cikk az alábbiakat foglalja össze

A legismertebb antiguai strandok

Pigeon Point Beach

A Pigeon Point Beach a sziget egyik legismertebb strandja. Azok számára lehet megfelelő választás, akik szeretik a pörgést, és az aktív pihenést kedvelik. A délkeleti részen helyezkedik el ez a strand, rengeteg bárral és étteremmel, illetve kikapcsolódási lehetőségekkel várja a látogatókat. Tusolók, pelenkázók, játszóterek állnak rendelkezésre. A kalandos természetűeknek lehetőségük van búvárkodni is ezen a partszakaszon.

Jabberwock Beach

Mind a helyiek, mind a turisták kedvelt strandja, a sziget északkelti részén található. A majdnem két kilométeres strand megfelelő a fürdőzéshez és a szörfözéshez egyaránt.

Jolly Harbour

Nem csak a kikötő szemet gyönyörködtető, de az itt található vízpart is elkápráztatja az ide érkezőket. Unatkozni itt nem lehet, rengeteg program vár kicsiket és nagyokat egyaránt. Golfozásra, röplabdázásra, búvárkodásra vagy akár egész napos napozásra is alkalmas.

St John’s Beach

Úgy, mint a többi országban, itt is a főváros strandja vonzza a legtöbb embert. De hogy is ne vonzaná, amikor tele van programokkal, a tenger gyönyörű és hatalmas a koktél kínálat?
(28)

Half Moon Beach

A Félhold-öböl Antigua talán legszebb és legismertebb tengerpartja. A homok itt elképesztően rózsaszín, a szellő mindig kellemesen hűsít, és tökéletes hely a szörfölésre is.

Strandok Antiguán: ha csendre és nyugalomra vágysz

Windward Beach

Antigua egyik legtitkosabb strandja. Közel van az egyik legforgalmasabbhoz, ezért ide csak kevés ember látogat el. A „Windward” név arra utal, hogy gyakran szeles az időjárás, ami a napfürdőzésre a legjobb.

Antigua partjai

Carlisle Beach

A Régi út mellett, a sziget déli partján található strand gyönyörű tiszta vizet, finom fehér homokot kínál a látogatóknak. A vízben sokféle trópusi hallal találkozhatunk, érdemes miattuk víz alá merülni.

Green Island

Egy lakatlan sziget, a fővárosból vízi útvonalon könnyen megközelíthető. Ha ide látogatsz légy biztos benne, hogy nálad van a búvárfelszerelésed, mert itt a legjobb a búvárkodás!

Long Bay Beach

5 percre van Willikes-től, hajóval könnyen megközelíthető parszakasz. Nem sokan járnak ide, ezért az egész napos relaxálást, fürdőzést a kristály tiszta kék vízben semmi nem zavarja meg.

Antiguai strandok, ahova mindenképp látogass el

Pink Sand Beach

Amint rálépsz a rózsaszín tengerpart selymes homokjára, Barbuda középső részén, azonnal rájössz, hogy megérte ide hajózni. Antiguából percek alatt el lehet jutni erre a mesebeli partra. Közel 8 mérföldnyi elhagyatott szakasz, ahol mérföldeket sétálgathatsz anélkül, hogy bárkivel találkoznál. A homok pezsgő színe a zúzott korallnak köszönhető, ami egyszerűen mesébe illő.

Bird Island

A fehér homok mellett, ezen a 20 hektáros szigeten láthatunk több fajta kígyót, és még annál is több madarat. A turisták ide nem csak a fürdőzés miatt, hanem a legritkább trópusi madarak és gyíkok miatt látogatnak el.

Palm Beach

Barbuda nyugati partja mentén található a Palm Beach. Már az út során a hajónkról is gyönyörködhetünk a szebbnél szebb partszakaszokban, de itt igazán érdemes kikötni. 22 km-en keresztül fehér homok, rengeteg rózsaszín partszakasz, amit az évek során felhalmozódott milliónyi kagyló fest ilyen pompás színűre. Megéri itt meginni egy finom hűsítő koktélt, olvasni egy könyvet, vagy épp csak hemperegni a finom homokban.

Antigua legnépszerűbb strandjai

Princess Diana Beach

A nevéből is látszik, hogy a strand Diana hercegnőről kapta a nevét. Minden évben itt töltötte a nyaralását, ma is nagy tiszteletnek örvend a helyiek körében. Sok ember keresi fel ezt a helyet leróni Diana iránt a tiszteletüket. Hasonlóan tökéletes terület, mint a többi, ám itt gyakran hírességek is megfordulnak. Például Robert de Niro és családja minden évben itt sütteti a hasát.
Mint a cikkben is olvasható, ez a hely a Karib-szigetek északi gyöngyszeme. Akár sütkérezésről álmodozunk valamelyik gyönyörű strandon, vagy egy koktélról egy egzotikus bárban, de legyen szó akár egy áttáncolt éjszakáról, Antigua mindig kínál valamit az év bármely időszakában! Szárazföld mélyéig benyúló öblök, fehér homokos tengerpartok, korallzátonyok, vízi sportok. Itt mindent megtalálsz, ami a teljes kikapcsolódáshoz szükséges.