Arzachena kiváló strandjai könnyen megközelíthetőek. Árnyékolt öblök, családok számára alkalmas fürdőzőhelyek jellemzik, ahol olyan vízi sportok közül választhatsz, mint a szörfözés, a vízisízés vagy a búvárkodás. Best beaches in Arzachena? Látogasd meg a következő festői szépségű helyeket, és nem fogsz csalódni.

Arzachena strandjai

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Arzachena legjobb strandjai

A Smaragd-part az egyik legnépszerűbb üdülőhely, melynek strandjai nemcsak Olaszország, hanem Európa legjobbjai közé is tartoznak. Mutatjuk a kihagyhatatlan helyeket.

La Celvia Beach

Costa Smeralda szívében, Capriccioli strandjától egy kényelmes sétára található a La Celvia Beach. Ez a környék egyik legnagyobb fürdőzőhelye, közel 300 méter hosszú. A strand nemcsak a turisták, hanem a nemzetközi hírességek körében is népszerű. Számos turisztikai szolgáltatással rendelkezik. Étkezési lehetőségei kiválóak, sok étterem kínál koktélokat és pezsgőt. Ha itt jársz, ne hagyd ki a sznorkelezést, valamint a búvárkodást.

Ea Bianca Beach

A strand az Arzachena-öböl keleti oldalán, a nyugati szelektől eltekintve védett területen helyezkedik el. Itt a homok meglehetősen durva szemcséjű és sárga színű. Ha idelátogatsz, sokáig élvezheted a napot, valamint a csodálatos naplementét. A strand közelében van egy sziklákkal határolt tó is. Ezen a fürdőzőhelyen nincsenek bódék vagy bárok, nyugágyak és napernyők sem bérelhetőek.

Arzachena strandjai

Partszakaszok és öblök Arzachena környékén

La Priscine Beach (Palau)

Sziklás öblök és kicsi, rejtett strandok jellemzik Palau-t. A finom szemcséjű, fehér homokot gazdag növényzet borítja, mely majdnem eléri a tengert. Ez a partszakasz egyik legszebb látványossága. A Le Priscine kristálytiszta vizének és a tengerfenék gazdagságának köszönhetően a búvárkodás, valamint a sznorkelezés szerelmeseinek kedvelt célpontja. Arra viszont készülj fel, hogy a közelben nincsenek létesítmények vagy szolgáltatások.

Cotticio-öböl (Caprera-sziget)

A Cala Coticcio strand a Maddalena-szigetcsoport második legnagyobb szigetén, Caprera északkeleti részén helyezkedik el. A lélegzetelállító, védett strandot a tengeren keresztül érheted el. A Tahiti-öbölként ugyancsak emlegetett hely meglátogatásához akár szervezett hajókirándulásokat is igénybe vehetsz. A strand finom szemcséjű, szinte káprázatosan fehér homokkal rendelkezik. Csodálatos természeti környezetben helyezkedik el, ahol a kristálytiszta tenger szépségét a rózsaszín kőzetek és a közelben lévő mediterrán bozótok, cserjék fokozzák.

Baja Sardinia Beach (Baja Sardinia)

A gyönyörű és híres Baja Sardinia Beach Costa Smeralda egyik legészakibb fürdőzőhelye. Fehér homok, valamint türkiz színű, kristálytiszta tenger vár, ha idelátogatsz. A 300 méter hosszú tengerpartról lenyűgöző kilátás nyílik a hajóval nagyon könnyen megközelíthető Maddalena-szigetcsoportra. Az öböl helyének, a kiváló szélviszonyoknak és az áramlatok tökéletes kombinációjának köszönhetően a szörfözés különösen népszerű ezen a területen. Baja Sardinia környéke a strandok mellett éttermeiről, valamint éjszakai életéről egyaránt híres.

Cala Granu Beach (Porto Cervo)

Ez a fürdőzőhely a város leghíresebb strandjai közé tartozik, Porto Cervótól 1 km-re északra találod. Fehér, puha homokkal és rendkívül tiszta vízzel rendelkezik. Bár méretét tekintve kicsi, mindössze 100 méter hosszú, minden korosztály számára kellemes kikapcsolódást nyújt. A sekély víznek köszönhetően kisgyermekes családoknak különösen ajánljuk. Van étkezési lehetőség, a főszezonban bérelhetsz napernyőket és nyugágyakat. A strand a búvárkodás kedvelőinek ideális helye. Nyáron különösen idilli látványt nyújtanak az itt horgonyzó, vízen ringatózó gyönyörű vitorlások.

Arzachena strandjai

Pevero Beach (Porto Cervo)

Porto Cervo strandjai közül a leghíresebb a Pevero strand. Két fürdőzőhelyből áll: a 120 méter hosszú Piccolo Pevero strandból és a Grande Pevero strandból. Mindkettő mindössze 3 kilométerre délre helyezkedik el Porto Cervótól és 2,5 kilométerre északnyugatra a Romazzino strandtól. A Piccolo Pevero és a Grande Pevero fürdőzőhelyek nagyjából 600 méterre vannak egymástól. Utóbbi területén rengeteg bár, szálloda, étterem, üzlet, valamint szolgáltatás megtalálható. A kristálytiszta vízben nemcsak úszhatsz, hanem a búvárkodhatsz vagy sznorkelezhetsz is..

A Costa Smeralda-i Arzachena partjainál felkapott strandokat és kellemes, nyugodt helyeket egyaránt felfedezhetsz. A fürdőzőhelyek homokos parttal, valamint sekély, kristálytiszta vízzel rendelkeznek. Válassz a cikkben bemutatott festői szépségű strandok közül!