Kos szigete igazi gyöngyszeme az Égei-tengernek. Gyönyörű öblök, zöld hegyek és ókori csodák várják az ide látogatókat. A víz nagyon tiszta és a kék számtalan árnyalatában játszik. Gazdag a tengeri élővilág, és ritka állatfajok népesítik be a szárazföldet is. Ha szeretnél a legszebb öblökben megmártózni, akkor megmutatjuk neked, hogy melyek Kos legjobb strandjai!

Kos strandjai

Ez a cikk az alábbiakat foglalja össze:

Best beaches in Kos: Frissítő élmények a sziget körül

A sziget partvidéke jórészt hosszú, homokos strand, ahol egymást követik a legszebb fürdőhelyek. A következőkben összegyűjtöttük neked a best beaches in Kos, ha szereted a klasszikus napozóágyas koktélos kombinációt!

Beaches in Kos

Kos városában a kikötőtől észak felé nyúló parton több kilométer hosszan csak strandokat találsz. Tulajdonképpen nincsenek elválasztva egymástól, még külön nevük sincs. Egészen a sziget északkeleti csücskéig nyúli a fövenyes part. Színes napernyők, napozóágyak és pálmalevélsátrak szolgálják a fürdőzők kényelmét. A parti sétányon sorban követik egymást a jobbnál jobb éttermek és bárok. Mindenütt találsz WC-t, és életmentő szolgálat is van. Bérelhetsz vizibiciklit, és vásárolhatsz a butikokban mindenféle felfújható vizijátékot. Kisgyermekes családoknak is kiváló, hiszen a part lassan mélyül és homokos.

Zuoroudi Beach

A kikötőtől nem messze fekszik a hosszú, strandok által szegélyezett parton. Nagyon népszerű, igazi kozmopolita hely! Itt állandó a jó hangulat, szól a zene a bárból és mozgalmas napot tölthetsz el. Ha szeretsz emberek között lenni, mert ez a lételemed, itt sosem ér véget a pörgés!

Tigaki Beach

Meleg és sekély vize már rendszeresen minden évben megkapja a kék zászlós minősítést a kiváló tisztaságáért. Kényelmes napozóágyak várnak rád, és a parti bárból csodás koktélokat rendelhetsz. Vigyázat, a naplemente ezen a szakaszon híresen szép!

Mastichari Beach

Tulajdonképpen Tigakitól egészen Mastichariig az északi part egy nagy egybefüggő szabad strand. Kilométereken át húzódik a sekély, homokos part, ahol bármikor megmártózhatsz. Ha viszont egy kicsit „strandosabb” élményre vágysz, akkor legyen Mastichari a választásod! Ez egy teljes infrastruktúrával rendelkező fürdőhely, ahol még szörfözésre is van lehetőség. A bárokat és a napernyőket pedig már nem is említjük..

Kos partszakaszai

Kohilari Beach

Még mindig a sziget északi oldalán járunk. Mindentől egy kicsit távol van Kohilari Beach, ami a szörfösök paradicsoma. Itt nincs se bár, se napozóágy, viszont az Égei-tenger várja a hullámlovasokat! A windsurf is elterjedt ezen a vidéken, sőt még sárkányhajót is bérelhetsz!

Kefalos Beach

Kefalos Kos déli oldalán fekszik egy csodaszép öbölben. Hosszú strandja teljesen ki van építve. Gyönyörű a kilátás Gyali és Nissyros szigetére. Hotelek és medencés bárok szegélyezik a partját. Nagyon kulturált és tiszta a strand, és méretéből adódóan soha nincs nagy tömeg.

Kardamena Beach

Fehér homok és apró kavics borítja ezt a fantasztikus partszakaszt. A fák és a homokdűnék kellemes árnyékot adnak, de napozóágyak is bérelhetők. Nagyon rendezett a környezete nagy népszerűsége ellenére is. Lassan mélyülő, sekély vize tökéletes kisgyermekkel utazók számára is. Természetesen vendéglők mindenütt vannak, így az ebéd nem okoz fejtörést!

Agios Fokas Beach

Ez egy üdülőhely a sziget déli oldalán. Szállodák, medencés bárok és minden igényt kielégítő infrastruktúra áll a nyaralók rendelkezésére. Strandja homokos-kavicsos, de könnyű terep. A hullámzás nem erős. A strand mellett van egy melegvízű gyógyforrás, melynek vize egy kis természetes medencébe ömlik. Közel 40°C a víz hőmérséklete, és gyógyhatású összetevőinek köszönhetően nagy népszerűségnek örvend.

Partszakaszok és szigetek Kos környékén

Eldugott strandok a természet szívében

A népszerű strandokat már megmutattuk neked, de most következzen egy másik lista! Ha jobban szereted a csöndes eldugott helyeket, akkor sem kell aggódnod. Ezek az öblök jellemzően a tenger felől közelíthetők meg könnyedén. Ebben a részben olvashatod a best coasts and bays, ha nyugalomra vágysz!

Limionas

Kos nyugati felében ritkábban lakott területek vannak. A Limionas az egyik utolsó kiépített strand, utána már csak természetes öblök következnek. Itt is érződik már a csend és nyugalom, az öböl igazán csodás. Kicsi, tiszta, és vize inkább zöld, mint kék.

Mia folyó torkolata

Limionastól északnyugatra, ha követed a partot, 2 kilométerre megtalálod a Mia folyó torkolatát. Nem nagy folyó, de varázslatos az öböl. A szárazföld felől nehezebben megközelíthető. Horgonyozz le, és ússza egy nagyot! Túrázz feljebb a folyón, és fedezd fel a partjait!

Bay Capo Coni

A Capo Coni szirt előtt is van egy csodás természetes strand. Partja nagyon sziklás, szárazföldről nem megközelíthető. Kicsiny medencéjének homokos az alja, és elég sekély. Olyan, mintha egy saját medencéd lenne a tenger ölelésében!

Kos strandjai

Quiet Beach

A sziget nyugati oldalán találod a Quiet Beachet. Neve sokatmondó, hiszen valóban nyugalmas, csöndes környék. Egy kis földút vezet csak oda, így ritkán vannak ott fürdőzők. Köss ki a homokos part közelében, és élvezd a magányt! A hangulatot csak fokozza a parton álló kicsi kápolna.

Tripiti Beach

Itt azért van egy parkoló, és néhány napozóágy is. Időszakosan egy kis büfé is működik a parton. Az öböl alapvetően homokos, de több kisebb zátony tarkítja. Érdemes snorkelezni, mert a sziklák között színes tengeri élővilág figyelhető meg.

Kavo Paradiso Beach

Tipiti Beach-től ha haladsz tovább déli irányba a part mentén, sok helyen lesz még fürdésre alkalmas partszakasz. A következő jelölt hely a Kavo Paradiso. Általában nagyobb baráti, vagy családi összejövetelek helyszíne, magányos turisták ritkán vetődnek erre.
Ebben a cikkben bemutattuk neked a best beaches in Kos. Számtalan öböl és strand tagolja a sziget partjait, így nem lesz nehéz megtalálnod a kedvencedet! Szállj hajóra, és fedezd fel egyenként ezeket a csodálatos öblöket!