Egy igazi mediterrán nyaralás legfontosabb része a strandolás. Forró nyári napokon nincs is jobb, mint csobbanni egyet a tenger áttetsző, kék vizében. Az Attikai-félsziget és Lavrion környéke bővelkedik gyönyörű öblökben. Best beaches in Lavrion? Hadd mutassunk be ezekből néhányat, hogy megkönnyítsük a választást!

Lavrion strandjai

Ez e cikk a következőket foglalja össze:

Lavrion legjobb strandjai: Legjobb helyek a várostól északra

Hiába egy kikötővárosról beszélünk, vize akkor is olyan tiszta, mint egy távoli sziget lagúnája. Lavrion partján több fürdőhely is található. Homokkal borított partok és romantikus sziklás öblök is várják a fürdőzőket. A környező városok sem szűkölködnek fürdőhelyekben. Ebben a részben megmutatjuk neked a best beaches in Lavrion, ha észak felé indulsz!

Nisaki

Közvetlenül az új kikötő után fekszik. Fekete kavicsos szabadstrand, ahová bármikor leugorhatsz egy gyors úszásra. Néhány pálmafa napernyő ad árnyékot.

Oxygono

Kellemes, arany sziklákkal körbevett kis öböl. Kavicsos partján romantikus padokat ácsoltak a helyiek, hogy kényelmesen kiülhessenek a naplementét csodálni. Itt semmilyen felszereltség nincs, mert alapvetően a közelben lakók ruccannak ki egy csobbanásra.

Thoriko Beach

Az ókori színházáról ismert Thoricusnak a strandja is említésre méltó. Hosszú homokos partja a kisgyermekes családok körében népszerű. Wc és étterem is szolgálja a fürdőzők kényelmét. Horgonyozz le, és ha megcsodáltad az archaikus romokat, frissülj fel a kék vízben!

Agia Marina Delenia

Tovább haladva észak felé az Agia Marina szabadstrandba botlunk. Homokos partja lassan mélyül és védett. A víz színe türkiz és mélyzöld árnyalatokban csillog. Kevesen látogatják, békés hely.

Partszakaszok és öblök Lavrion környékén

Tsoníma

Az észak felé haladó főút mentén fekszik Tsoníma strandja. Babér és pálmafák szegélyezik. Vize gyorsan mélyül, ezért csak jó úszóknak ajánlott.Sziklás oldala kiváló hely egy kis snorkelezésre. Könnyű a kikötés, a tengerfenék homokos és mély.

Kalopigado

Ez a partszakasz homokkal és kaviccsal vegyesen borított. Tavernák, bárok, WC és életmentő szolgálat is van a parton. Bérelhetsz napernyőt vagy napozóágyat. Családosoknak ajánlott, mert lassan mélyül és csendes a vize.

Porto Ennia

Porto Ennia egy kis falu Vromopousitól északra. Két kicsi öböllel is rendelkezik, mindkettő hangulata megkapó. Festői elhelyezkedésük miatt sokan keresik fel ezeket a strandokat. Védett, csendes öblök, ahol könnyű belefeledkezni a pancsolásba!

Daskalio Beach

Még mindig csak 12 kilométerre járunk Lavriontól. A Daskalio beach egy teljes infrastruktúrával rendelkező fürdőhely. Napozóágyak, és napernyők bérelhetők, valamint vendéglátóhelyek szegélyezik a partot. Homokos és sekély a tengerfenék.

Khaki Thalasa Beach

Itt már minden felszereltség megtalálható! A homokos parton a szép sorban álló napozóágyak mellet számos kikapcsolódási lehetőség is van. A strand mellett teniszpálya, strandröplabdapálya és focipálya áll a nyaralók rendelkezésére. Éttermek és bárok csábítják a vendégeket a jobbnál jobb fogásokkal. Az egészen kicsik pedig egy szuper játszótéren szórakozhatnak.

Legjobb helyek a várostól délre

A várostól délre indulva a Sounion Nemzeti Park területén járunk. A félsziget csúcsáig, és azon is túl a keleti oldalon is vár rád még néhány szuper strand! Best coasts and bays in Lavrion, ha délre tartasz? Olvass tovább, és megmutatjuk!

Lavrion partszakaszai

South Lavrio Beach

Még Lavrion városában délre esik ez a strand. Kicsi, de közel van a kikötőhöz és vize nagyon tiszta. Egy gyors reggeli úszáshoz keresve sem találnál ennél jobb helyet!

Punta Zeza Beach

Ez egy kék zászlós strand, vize rendkívül tiszta. A közelben egy gyermektábor fekszik, így sokszor vidám gyerekzsivaj tölti be a partot. Partján lombos fák állnak, árnyékük védelmet nyújt a tűző nap elől. Hosszú, aranyló homokkal borított partján jól esik a fekvés. Vize lassan mélyül, a tengerfenék homokos.

Posidonia Beach

A sportkedvelők ezt szeretni fogják! Focipálya az egyik oldalon, kosárlabdapálya a másikon. Enyhén kavicsos partja hétvégente megtelik a helyeikkel. A közelben WC és vendéglátóhelyek vannak.

Asimaki

Az Égei-tenger feletti naplementék közül talán itt láthatod a legszebbet! A szemközti Makronisos szigete ilyenkor különös fénybe burkolózik. A strand egyébként puha, aranybarna homokkal borított és a víz sekély, csendes. Éttermek és panziók szegélyezik a parti sétányt.

Vamvakousis

Vamvakousis strandja a szárazföldről földúton közelíthető meg. Romantikáját az adja, hogy útközben van egy kis helyi pékség, ahol sajtos fánkot, és egyéb sütiket vásárolhatsz. Kérhetsz elvitelre egy jó capuccinót, amit útközben elfogyasztasz. Kávé, csodás környék, és a jutalom egy mesés öböl? Ezt mindenképp próbáld ki!

Sounio Beach

Vamvakousistól a következő nagyobb strandig szinte csak hajóval megközelíthető, vadregényes öblök vannak. Ha már megpillantod Poseidon templomát a távolból, akkor jó helyen jársz! A templom alatti parton nagy fürdőhely van. Teljes felszereltséggel rendelkezik. A tavernákból szól a zene, feletted az ókori templom magasodik, és a tenger zúgása egészíti ki az összhatást. Itt feltétlenül állj meg egy kicsit!

Legrena Beach

Legrenáig újból csak vízről megközelíthető strandok fekszenek, érdemes végighajózni ezt a részt. Ha eléred a strandot, horgonyozz le és feküdj ki az aranyló homokra. Kevesen látogatják, inkább csak hajósok és a helyi lakosság.

A fenti cikkben összefoglaltuk, hogy melyek a 16 best beaches in Lavrion. Az Égei-tenger szikrázó napkorongja alatt, ókori romok szomszédságában pihenheted ki a hétköznapok rohanását. Ne habozz, válaszd az Attikai-félszigetet idén nyárra!