A városban, valamint a közelben – leginkább Villasimiusban – csodálatos strandokat találsz. Ezek kristálytiszta vízzel és többnyire fehér homokos partszakasszal rendelkeznek. Cagliari legszebb strandjai? Ha kellemes kikapcsolódásra vágysz, a következő helyeket bátran ajánljuk.

Cagliari strandjai

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Cagliari legszebb strandjai

Poetto Beach

Cagliari fő strandja az Angyalok-öblére néz, Szardínia szigetének déli partján. Tekintélyes méretének köszönhetően ritkán számít zsúfoltnak, kivéve az augusztust, valamint a nyári hétvégéket. Ideális hely vitorlázáshoz, a tengerparti területen búvárközpontok, szörfiskolák is vannak. A pezsgő éjszakai élet szintén rengeteg turistát vonz. Különösen júliustól szeptemberig élő zenét hallgathatsz, és remek diszkók is várnak. Legnépszerűbb klubok az Il Lido, a Plan B, a Sax Beach, valamint a Frontemare.

Calamosca Beach

A települést Cagliari déli részén, a fő kikötőterület mentén találod. Kicsi, de szép strandja tökéletes hely, ha csendre és pihenésre vágysz. A kellemesen meleg, kristálytiszta tenger kiváló úszáshoz. A strand körüli terület sziklás partszakasszal rendelkezik: itt van a Torre di Calamosca és a Torre del Poetto is.

Festői szépségű partszakaszok

Cala Regina Beach (Cagliari)

A csodálatos öblöt gazdag zöld növényzet veszi körül. A helyet a Cala Regina-torony uralja. A nyugati széltől jól védett terület különösen ideális, ha a misztrál túl erőssé válik. A strandot több szikla is tarkítja.

Priscina Rei Beach(Costa Rei)

A kiváló szabadstrand homokos parttal rendelkezik. Előnye, hogy még főszezonban sem számít zsúfoltnak. Ráadásul számos remek szolgáltatás közül választhatsz. Szórakozásra vágysz? Costa Rei-ben szabadtéri mozik és éjszakai klubok is vannak.

Partszakaszok és szigetek Cagliari környékén

Még több gyönyörű strand Cagliari környékén

A közeli Villasimius területén további gyönyörű strandokat találsz. Ismerd meg a legszebbeket!

Spiaggia del Riso

A strand kristályos, áttetsző vize fokozatosan mélyül. Apró kavicsos, homokos partja a rizsszemekhez hasonló, innen kapta a nevét. Ez teszi a strandot egyedülállóvá, valamint rendkívül jellegzetessé. A faluban egy éttermet is találsz, ahol a legjobb hagyományos és helyi ételeket egyaránt megkóstolhatod.

Punta Molentis Beach

A kristálytiszta tenger azúr- és türkizkék színekben játszik. Strandjának partja finom szemcséjű, fehér homokkal rendelkezik. Alakjának köszönhetően meglehetősen jól védett a széltől. Van egy bár, és csónakot is bérelhetsz. A strand mögötti dombon pedig a Punta Molentis nevű nurági maradványait találod.

Timi Ama Beach

A strand kisgyermekes családok számára is ideális egy kellemes nap eltöltéséhez. Jól felszerelt, napernyők és étkező helyek egyaránt vannak. A sekély víznek köszönhetően a gyönyörű halakat akár búvárkodás nélkül is meg lehet csodálni. Villasimius városában számos étterem és pizzéria vár. Pezsgő éjszakai életre vágysz? Akkor válaszd a júliust vagy az augusztust.

Cagliari partjai

Porto Giunco Beach

A helyet rózsaszín árnyalatokkal tarkított fehér homok jellemzi, partját türkizkék víz mossa. Bérelhetsz napernyőt, napozóágyat vagy egy pavilont is függőággyal. Készülj fel rá, hogy a strand főszezonban elég zsúfolt lehet. Területén remek bárok és kávézók közül választhatsz. Ha itt jársz, a közeli lagúnában flamingókat is láthatsz.

Cagliari és környéke csodálatos strandokkal rendelkezik. Népszerű, valamint nyugodt partszakaszok egyaránt vannak, így mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb helyet. Válassz a cikkben bemutatott strandok közül, és élvezd a természet páratlan szépségét!