A Costa Smeralda-i Cannigione és környéke gyönyörű strandokkal büszkélkedhet. Ezek nemcsak napozásra és fürdésre, hanem olyan vízi sportok kipróbálására is tökéletesen alkalmasak, mint a búvárkodás vagy a szörfözés. Best beaches around Cannigione? Válassz a következő festői szépségű helyek közül!

Cannigione strandjai

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Cannigione legjobb strandjai

Cannigione Beach

Az üdülőhely strandja a kikötőhöz közel helyezkedik el. A széles tengerpartot többnyire világos színű homok borítja, és zöld növényzet veszi körül. A strand változatos árnyalatú, kristálytiszta vízzel rendelkezik, ahonnan sziklák magasodnak. A fürdőzőhely a kisgyermekes családok kedvence, ugyanis vize nem túl mély. Van bár, étterem, kölcsönözhetsz napernyőt, valamint nyugágyat. Csónak és vízibicikli bérlésére szintén van lehetőség. A vízi sportokat illetően az úszáson kívül leginkább a sznorkelezést, valamint a búvárkodást érdemes kipróbálni.

La Conia Beach

A festői partszakasz Szardínia északi részén, az Arzachena-öbölben található, alig 2 km-re a népszerű Cannigione üdülőhelytől. A környező tájat gazdag mediterrán erdő jellemzi. A strand viszonylag kicsi, mindössze 240 méter hosszú. Finom szemcséjű, fehér homokos partjának köszönhetően kisgyermekes családok számára különösen ideális. A strand olyan szolgáltatásokkal rendelkezik, mint a bár, étterem, napernyő- és nyugágy kölcsönzés. Ha itt jársz, a vízi sportok közül különösen a szörfözést, a sznorkelezést, valamint a búvárkodást ajánljuk.

Tanca Manna Beach

A kellemes fürdőzőhelyet Spiaggia dell’Uticeddu néven ugyancsak emlegetik, Cannigione-tól mindössze 3 km-re északra helyezkedik el. 350 méter hosszú, szélessége néhol akár a 40 métert is eléri. A homokos fürdőzőhelyet mediterrán növényzet határolja, míg a közelben rengeteg sziklás öblöt is felfedezhetsz. A strand partjáról lenyűgöző kilátás nyílik a La Maddalena-szigetcsoporthoz tartozó Caprera-szigetre. A jól felszerelt fürdőzőhelyen van bár, napernyők és nyugágyak is bérelhetőek. Kisgyermekes családok számára különösen ajánljuk, tökéletes pihenőhely. A strand szörfözéshez és búvárkodáshoz egyaránt megfelelő.

Mannena Beach

Ezt a strandot más néven Spiaggia Barca Bruciata-nak hívják. Cannigione-hoz szintén közel, 4,5 kilométerre északra találod. 800 méter hosszú, partjáról pompás kilátás nyílik a La Maddalena-szigetekre. A strand a kikapcsolódásra vágyók ideális helye, mivel sosem számít túl zsúfoltnak. A kristálytiszta víz itt eleinte sekély, így a gyermekek is nyugodtan fürödhetnek benne. A vízben elszórtan néhány sziklára bukkanhatsz, ideális hely a sznorkelezés szerelmeseinek. A strand félhold alakú partja mentén kellemes, hosszú sétákat tehetsz. A fürdőzőhelyen üzemel bár, napernyők és nyugágyak kedvező áron bérelhetőek.

Partszakaszok és öblök Cannigione környékén

Cala Granara (Spargi Isola, La Maddalena)

A La Maddalena-szigetcsoport 7 nagyobb szigetből áll, de az apróbbakat is beleértve összesen körülbelül 60 szigetet foglal magában. Gyönyörű strandjairól és védett öbleiről híres, melyek csodálatos türkiz színben pompáznak. A környék kedvező időjárási feltételei rendkívül ideálisak a vitorlázáshoz. A Spargi-szigeten található Cala Granara különlegesen szép természeti környezetben helyezkedik el. Szardínia legtöbb strandjával ellentétben nem sziklák veszik körül, hanem pálmafák, valamint buja, trópusi növényzet.

Cala dei Ginepri Beach (Cala dei Ginepri)

A meglehetősen nagy szemcséjű homokkal rendelkező Cala dei Ginepri Beach-et kavicsok is tarkítják. Vize sekély, így az egész család számára ideális hely egy pihentető nap eltöltéséhez. Ha nem szereted a tömeget, ezt a strandot különösen ajánljuk, mert kevésbé zsúfolt. Amennyiben megéheznél, bárt és éttermet is találsz.

Baja Sardinia Beach (Baja Sardinia)

A 300 méter hosszú Baja Sardinia Beach Costa Smeralda egyik legészakibb fürdőzőhelye. Fehér homokkal és kristálytiszta, türkiz színű vízzel rendelkezik. A strand partjáról csodálatos kilátás nyílik a közeli La Maddalena-szigetcsoportra. A kiváló elhelyezkedésnek és a kedvező szélviszonyoknak köszönhetően a szörfösök is szívesen látogatják a helyet. Baja Sardinia a strandok mellett remek éttermeiről, valamint pezsgő hangulatú éjszakai életéről híres.

Cikkünkben Cannigione és a környék nagyszerű strandjai közül válogattunk. Felkapott helyeket, valamint csendesebb öblöket egyaránt bemutattunk, így mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelőt.