Óriási sziklaszirtek, hangulatos öblök, pasztell színekben pompázó házsorok. Ha ezeket a jellemzőket hallod, minden bizonnyal a Liguriai strand jut eszedbe. És valóban a hamisítatlan Ligur hangulat összetevői ezek, amiket az a bizonyos olasz nyugodtság és báj tart össze. A hajóval kényelmesen megközelíthető partok szemet gyönyörködtetőek. Na de lássuk, mely 12 a legszebb közülük!

1. Boccadasse

Genova mellett található Boccadasse egy régi kis halászfalu, ami igen sok turistát vonz. Apró kavicsos strandja és mesés környezete teszi ennyire kedveltté. A település egy hangulatos öbölben fekszik, melyeket sziklák díszítenek. A strand mentén rengeteg jó étteremre és kávézóra is akadhatsz, ezeket mindenképp próbáld ki! Ha szeretnél kiszabadulni Genova nyüzsgéséből, akkor érdemes felkeresni ezt a kis gyöngyszemet!

2. Alassio

Alassio egy 11 ezer lakost számláló település, mely homokos stranddal és sok-sok bárral várja az ide utazó nyaralókat. Partjáról mesés kilátás nyílik a tengerre, így ideális helyszín egy romantikus sétához este, nappal pedig a fergeteges strandoláshoz. A helyiek által is kedvelt partszakaszon igen tiszta a víz. Ha szeretsz sétálni, akkor érdemes gyalog átmenni a szomszédos Laigueglia-ba, amit egy kellemes sétányon közelíthetsz meg.

3. Monterosso

Monterosso partja 2006-ban bekerült a Forbes Travel listájának legjobb 25 jelöltje közé. A Cinque Terre falvaihoz tartozó település a Nemzeti Park része és valóban lenyűgöző látvány. A Fegina strand a város kedvelt üdülőrésze. Monterosso egyik strandja homokos, a másik pedig apró kavicsos. A parton találhatunk ingyenes szakaszokat is, de készüljünk fel arra is, hogy belépőjegyet kell majd fizetni.

4. Baia Blu

Egy igazi fürdőparadicsom Baia Blu, mely Lerici település vonzáskörzetében helyezkedik el. A strandnak van fizetős és nem fizető része is, így mindenki megtalálhatja a pénztárcájának megfelelő változatot. Habár Lericit még kevésbé fedezték fel a turisták, főszezonban nagy lehet a zsúfoltság. Mivel az észak-olasz családok előszeretettel jönnek ide kikapcsolódni, így gyakran nehéz parkolóhelyet találni.

Liguria strandjai

5. San Fruttuoso-öböl

Két csodálatos strand is található San Fruttuoso falucskájában. A kristálytiszta vizű part körül gyönyörű sziklák magasodnak, keretet adva a látképnek. A part különlegessége, hogy a tenger mélyén található a Mélység Krisztusa szobor, ami igen kedvelt a búvárkodók körében. A 2,5 méter magas szobrot 1954-ben helyezték a tengerbe, másolatát pedig a templomban tekinthetjük meg.

6. Il Cavallino Bianco Beach

Loano település egyik kedvelt strandja az Il Cavallino Bianco Beach. A csendes partszakasz kifejezetten tiszta, az itt található étteremben pedig ínycsiklandó ételeket lehet enni. Az Il Cavallino Bianco Beach előnyös választás lehet családosok, kisgyerekesek számára, hiszen még egy játszótér is megtalálható itt.

7. Paraggi-öböl

A Paraggi-öböl Portofino mellett található és igazi turista paradicsom. Kristálytiszta vize tette igazán kedveltté, illetve az, hogy ez az egyetlen homokos strand ezen a környéken. A halászok körében is kedvelt partszakasz alapvetően ingyenes. Bár, itt is találkozhatunk fizetős strandokkal, klubokkal. Ha mindez nem lenne elég, a partról kilátás nyílik a Dolce and Gabbana nyaralóra is!

8. Noli

Az alig pár ezer lakost számláló település Savona megyében található, strandja pedig a nyugalomra vágyók körében népszerű. A part a középkori városrésztől csupán egy karnyújtásnyira van, így egy csobbanást könnyedén beiktathatunk a város felfedezése közben is. A homokos part másik különlegessége, hogy nagyon sok halászhajó pihen itt a homokban, amik igen látványosak.

9. Baia del Silenzio

Igazi finom homokos strand vár Sestri Levanténél, ez a Baia del Silenzio. A régi, pasztell színben úszó épületekkel körülölelt part sokak szerint az egyik legjobb Liguriai strand. A gyönyörű part főszezonban igen zsúfolt, így érdemes inkább elő vagy utószezonban felkeresni. A strandolók csodás sziklákban, épületekben, mesés hajókban gyönyörködhetnek itt.

Liguria partjai

10. Balzi Rossi Beach

A Balzi Rossi Beach izgalma skikapcsoldást nyújtó partszakasz. Az egyik legizgalmasabb a coast and bays in Liguria, hiszen itt találhatók a Balzi Rossi barlangok. A fontos régészeti lelőhely jó kirándulási célpont,a parton pedig remek éttermek és klubok várnak.

11. Saracen Bay

Varigotti város közelében terül el a Saracen Bay. A part is és a víz is igen tiszta, körülötte pedig a Földközi-tenger régiójára jellemző növényzet figyelhető meg. A strand mentén tipikus olasz éttermek sorakoznak, ahol finom tengeri fogásokat kóstolhatsz meg.

12. Maramozza Beach

Valódi tengeri gyöngyszem a Maramozza Beach Tellaro mellett. A kis öblöt sziklák veszik körül, így tökéletesen beleillik a Liguriai strandok sorába. Ha erre jársz, a fürdőzés mellett szakíts időt Tellaro település megtekintésére is.

A partszakaszok és öblök Liguria környékén rengeteg látogatót vonzanak. A jó minőségű víz miatt családosok számára is jó választás ez a régió. Sőt még homokos, apró kavicsos strandot is könnyedén találhatsz errefelé. Ligúria legalább annyira szép a partról szemlélve, mint egy hajóról, így kiváló európai hajós célpont!