Ez a kis halászváros három kilométer hosszú stranddal rendelkezik. Itt változatos fürdőzőhelyeket találsz: finom homokos, kavicsos, valamint sziklás strandok egyaránt vannak. A csodálatos tengerfenékkel rendelkező helyek a búvárok kedvencei. Best beaches in Palamós? Mutatjuk a festői szépségű fürdőzőhelyeket.

Palamós strandjai

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Palamós legjobb strandjai

Platja Gran

Ez a város legnagyobb strandja. Mindössze egy rövid sétára helyezkedik el a városközponttól. A Turisztikai Információs Irodához és a Museu de la Pescához, vagyis a halászati múzeumhoz szintén közel van. Ráadásul ezen a strandon választhatsz a legtöbb szolgáltatás közül. Lehetőség van napernyő kölcsönzésére, kajak bérlésére, és még hajókirándulásokra is indulhatsz innen. Számos remek étterem sorakozik a strand mentén vagy annak közelében.

Platja Fosca

Palamós szintén gyönyörű homokos strandját a Platja Granhoz képest a kikötő másik oldalán találod. Körülbelül 20 perc sétára van a városközponttól. A strand a kisgyermekes családok kedvence, ugyanis a víz nem túl mély. Számos olyan sekély területtel rendelkezik, ahol a kicsik nyugodtan játszhatnak. Vannak zuhanyzók, életmentő szolgáltatások, a közelben pedig jobbnál-jobb kávézók.

Platja Castell

Ezt a homokos strandot Palamós szélén találod. Bár az előző két fürdőzőhelyhez képest távolabb van a városközponttól, és kevesebb szolgáltatást kínál, előnye, hogy jóval természetesebb. Nyáron egy kis kávézó is működik itt, és kajakot is tudsz bérelni. Ha itt jársz, feltétlenül látogass el az egykori ibériai település romjaihoz.

Platja del Morro del Vedell

A finom kavicsos strand könnyen megközelíthető. Méreteit tekintve 50 méter hosszú és 15 méter széles. Van étterem, a vízi sportokat illetően pedig az úszáson kívül leginkább a sznorkelezést érdemes kipróbálni.

Partszakaszok és szigetek Palamós környékén

Partszakaszok és öblök Palamós-on: A természet csodái

Palamósnál számos kisebb öblöt is felfedezhetsz, melyek homokos vagy sziklás strandokkal rendelkeznek. Mivel többet rövid túrával érhetsz el, nagyszerű módja annak, hogy a kellemes kirándulást összekösd a fürdőzéssel. Remek parti ösvények kapcsolják össze a különböző strandokat és öblöket.

Cala Margarida

A zátony Palamós partjánál fekszik. Az átlagos mélység 12 méter, míg a maximum mélység 28 méter. A helyet közvetlenül a partról közelítheted meg, kezdő és haladó búvárok számára is ajánljuk. A terület számos sziklaalakzattal, például falakkal, valamint folyosókkal nyűgözi le a látogatókat. Gazdag élővilággal és homokos tengerfenékkel rendelkező partszakasz.

Cala Estreta

A Costa Brava sziklái mögött elrejtve kristálytiszta vizű, csodálatos strandra bukkanhatsz. A Cala Estreta a fürdésen és a napozáson kívül sznorkelezésre is tökéletes hely. A Costa Brava más strandjaihoz képest általában kevesebb ember fordul meg itt. Mivel sok kő van, mindenképpen érdemes úszócipőt hozni.

Cala S’Alguer

A kis köves strand sziklás tengerfenékkel rendelkezik, így ajánlott gumi lábbelit viselni. A S’Alguer-öblöt régi halászházak szegélyezik, és fenyőerdők határolják. Utóbbiak szinte elérik a tengert. A strand 60 méter hosszú, és bár számos szabadidős hajó horgonyoz itt, mégsem tartozik a leglátogatottabbak közé. A fürdőzőhelyen étkezésre is van lehetőség.

Partszakaszok Palamóson

Még több gyönyörű strand Palamós-on

Platja des Monestri (Sant Antoni de Calonge)

A kellemes, finom homokos strand Sant Antoni de Calonge városközpontjában található. 380 méter hosszú és 70 méter széles. Előnye, hogy a központból gyalog is könnyen megközelíthető. Családok és túrázók számára különösen ideális, tökéletes pihenőhely. Olyan szolgáltatásokkal rendelkezik, mint a bár, életmentők, zuhanyzók . A strand Kék Zászló minősítéssel büszkélkedhet.

Aquadiver aquapark (Castell-Platja d’Aro)

Palamóstól 8 km-re, nyugatra találod az aquaparkot, ahol rengeteg csúszda és hullámmedence közül lehet választani. A hely meglátogatása minden korosztály számára ajánlott. Számos szolgáltatással rendelkezik; önkiszolgáló étterem, napozóágy-kölcsönzés és orvosi ellátás. Fából készült asztalokkal, valamint székekkel ellátott piknikterület is van, ahol gyönyörű fenyőfák árnyékában étkezhetsz.

Ebben a cikkben néhány kiváló strandot gyűjtöttünk össze Palamóson és annak közelében. A gyönyörű kis halászváros a felkapott fürdőzőhelyeken kívül több paradicsomi öblöt is rejt, ahol valóban pihentető, nyugodt körülmények várnak.