Akár a nagy strandokat kedveled számos létesítménnyel, akár a kisebb, félreeső öblöket, Roses minden igényt kielégít. A kisváros központjában például olyan remek fürdőzőhelyeket találsz, melyek finom homokkal és sekély vízzel rendelkeznek. Best beaches in Roses? Mutatjuk a kihagyhatatlan helyeket!

beaches in Roses

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Roses legjobb strandjai

Platja de Roses

A homokos fürdőzőhely tekintélyes mérettel rendelkezik, ugyanis közel 2 km, egészen pontosan 1790 méter hosszú. Három részből áll, ezek a következők: Salatar Beach, Rastrell Beach és Nova Beach. A Platja de Roses a város egyik leglátogatottabb fürdőzőhelye, leginkább központi elhelyezkedése miatt. Ráadásul Kék zászló minősítéssel is rendelkezik. A strand mentén egy hosszú, árnyékos, pálmafákkal szegélyezett sétányt fedezhetsz fel. Ez nemcsak pihenéshez, hanem kellemes sétához is ideális helyszín.

Platja de la Punta

Az 550 méter hosszú homokos strandot ugyancsak a központ környékén, a kikötőhöz egy kicsit közelebb találod. A kiváló fürdőzőhely nyugodt vízzel és finom homokkal rendelkezik. Rendkívül népszerű a főszezonban, Kék zászló minősítéssel büszkélkedhet.

Platja de Santa Margarida

Ez a strand szintén a legismertebbek közé tartozik. Elsősorban a finom szemcséjű homokos partnak és a tiszta víznek köszönheti népszerűségét. A 650 méter hosszú partszakaszon van étterem, bár, életmentők is felügyelik, a gyermekek szórakoztatásáról pedig játszótér gondoskodik. Ha itt jársz, olyan sportolási lehetőségek közül választhatsz, mint a strandröplabdázás, a vízibiciklizés, a kajakozás vagy a szörfözés.

Platja de la Palangres

A Palangres nevű strandot egy kicsit távolabb, Roses városközpontjától körülbelül 1 kilométerre találod. A 140 méter hosszú homokos fürdőzőhely a kikötő, valamint a hegyvidék között fekszik. A környék egyik legkedveltebb strandja, mely nemcsak fürdéshez és napozáshoz, hanem piknikezéshez is kiváló helyszín.

Coasts and islands in Roses

Roses partszakaszai és öblei

Platja de Canyelles Petites

Körülbelül 4 km-re Rosestól, mielőtt eljutsz a Cap de Creus Természeti Parkba, két strandot is találsz. Az egyik a homokos Platja de Canyelles Petites, mely bár szép, de viszonylag kicsi, 370 méter hosszú. Nem árt tehát figyelembe venni, hogy a nyári csúcsidőben kifejezetten zsúfolt lehet. Számos szolgáltatás áll rendelkezésedre, zuhanyzókkal felszerelt, elsősegélynyújtás is van. A Kék zászlós strand különlegessége, hogy a szép kis öblöt idilli dombok határolják, igazi festői látványt nyújtva.

Platja de l’Almadrava

A fürdőzőhely közel van a Cap de Creus Természeti Parkhoz, a tenger pedig nagyon sekély, így ideális kisgyermekes családok számára. A homokos strand egy kicsit nagyobb, mint a Platja de Canyelles Petites, ez ugyanis 450 méter hosszú. A Kék zászlós fürdőzőhelyen lehetőség van strandröplabdázásra és kajakot is bérelhetsz. Utóbbit mindenképpen ajánljuk, ha szívesen felfedeznéd a Cap de Creus paradicsomi öbleit.

Platja de la Bonifaci

A kellemes kis sziklás öböl a La Almadrava és a Canyelles Petites fürdőzőhelyek között helyezkedik el. A durvább szemcséjű homokos strand mindössze 100 méter hosszú, de érdemes meglátogatni, mert vize kristálytiszta. Fagylaltot és italt árusító standot is találsz a fürdőzőhelyen. A keleti végén pedig olyan sziklákat fedezhetsz fel, melyek környéke nagyszerű sznorkelezést tesz lehetővé.

coast of Roses

Még több gyönyörű strand Roses-en

Cala Montjoi

A pazar hely Rosestól 7 km-re, a Cap de Creus Természeti Park mellett van. Könnyen megközelíthető, tökéletes hely egy kellemes tengerparti nap eltöltésére a családdal. A 310 méter hosszú strand sötét homokját lapos, kis kövek tarkítják, és általában nincs is sok ember.

Cala Joncols

Az igazi kis oázis tiszta, kék vízzel, valamint sziklás tengerfenékkel büszkélkedhet. Egy búvárközpontot is találsz, ahol lehetőség van felszerelés kölcsönzésére. Mivel ez a strand viszonylag nehezebben elérhető, kifejezetten ajánljuk, ha egy kis nyugalomra vágysz.

Roses partjainál forgalmas strandokat és békés helyeket egyaránt felfedezhetsz. Ezek közös jellemzője, hogy homokos parttal, valamint kiváló tisztaságú vízzel rendelkeznek. Válassz bátran a cikkben bemutatott csodálatos strandok közül!