A város, valamint környéke hangulatos, kiválóan felszerelt strandokkal büszkélkedhet. Ezek nemcsak napozásra és fürdésre, hanem vízi sportok kipróbálására is tökéletesen alkalmasak. Best beaches around El Masnou? Ha a következő gyönyörű helyek közül választasz, nem fogsz csalódni.

El Masnou strandjai

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

El Masnou legjobb strandjai: Kristálytiszta vízben fürödhetsz

Ocata Beach

A kikötőtől keletre fekvő strand az egyik legjobb fürdőzőhely a környéken, ráadásul gyalog is könnyen megközelítheted. Tekintélyes méretekkel rendelkezik, 2500 méter hosszú és 133 méter széles. A strand vize nagyon tiszta, melyért Kék Zászló minősítést is kapott. A fürdőzőhelyen számos színvonalas szolgáltatás közül választhatsz. Lehetőség van étkezésre, zuhanyzásra, találsz gyermekek számára alkalmas területeket, és sportolhatsz is. A fürdőzők biztonságáról mentőcsapat gondoskodik. A strandon egy körülbelül 200 méteres horgászterület is rendelkezésedre áll.

Platja del Masnou

El Masnou másik csodálatos homokos strandját a vasútállomástól mindössze néhány lépésre találod. Ez a fürdőzőhely már kisebb, 1100 méter hosszú, míg szélessége 25 méter. Az Ocata Beach-hez hasonlóan kiváló szolgáltatásokkal rendelkezik. Vannak zuhanyzók, életmentők, kölcsönözhetsz napágyat, a vízi sportok közül pedig a szörfözést érdemes kipróbálni.

Partszakaszok és öblök El Masnou környékén

Ponent o Primera (Arenys de Mar)

A Costa Maresmei-i Arenys de Mar strandjai nemcsak nagyok, hanem szépek és tiszták is, arany színű homokkal. A Ponent o Primera az északi oldalon található kikötővel érintkezik, ahol a kis mólón horgászni is lehet. A strand nyugodt vizekkel rendelkezik, így különösen ideális hely egy pihentető nap eltöltéséhez.

Partszakaszok El Masnouban

Canet Beach (Canet de Mar)

Ez Canet de Mar városának fő strandja, mely 1500 méter hosszú és Kék Zászló minősítéssel is rendelkezik. A part menti növényzet védett, itt őshonos növényeket csodálhatsz meg. A strandon étkezésre és hűsítő ital elfogyasztására egyaránt van lehetőség.

Cavaió Beach (Canet de Mar)

Az üdülőhely másik strandját a Canet Beach és az Arenys de Mar nevű település között találod. Az 1000 méter hosszú homokos fürdőzőhelyet gránit sziklák tarkítják. A felújított partszakaszon számos hullámtörő védi a strandot a viharoktól.

Legszebb strandok El Masnou környékén

Barceloneta Beach (Barcelona)

Barcelona legnépszerűbb strandja könnyen elérhető, mivel ez esik a város központjához a legközelebb. Méreteit tekintve 422 méter hosszú és átlagosan 79 méter széles. Kiválóan felszerelt, öltözőkkel, zuhanyzókkal, valamint értékmegőrzőkkel. Napernyő és nyugágy kölcsönzésére is van lehetőség. A nyári szezon ideje alatt a strandolók biztonságát vízimentők felügyelik. A közelben jobbnál jobb büfék és éttermek vannak.

El Masnou partjai és szigetei

San Sebastian Beach (Barcelona)

A strand 1100 méter hosszú, míg átlagos szélessége 81 méter. A fürdésen és a napozáson kívül leginkább a strandröplabdázást érdemes kipróbálni, de a Flyboard nevű extrém sportot szintén választhatod. A vízsugárhajtású deszkával akár 9 méter magasra is ki lehet emelkedni a vízből. A strandon vannak bárok, zuhanyzók, életmentők felügyelik.

Somorrostro Beach (Barcelona)

A kellemes fürdőzőhely a Barceloneta szomszédságában, a városközponthoz közel helyezkedik el. Méreteire jellemző, hogy 522 méter hosszú és 89 méter széles. A strand elsősorban a fiatalabb korosztály kedvelt helye. Vannak zuhanyzók, éttermek, napágyat és napernyőt is bérelhetsz. A játszótérnek köszönhetően itt a gyermekek sem fognak unatkozni, míg a sportolás szerelmeseit strandröplabda pályák várják.

Cikkünkben El Masnou és a környék kiváló strandjai közül válogattunk. Népszerű helyeket, valamint csendesebb partszakaszokat egyaránt bemutattunk, így mindenki megtalálhatja a leginkább kedvére valót.