Paroson partjának szinte minden méterén strandot találsz. A sziget zegzugos partszakasza számos félreeső, vagy éppen közkedvelt fürdőhelynek ad helyet. Nem találsz két egyforma strandot, lenyűgöző a változatosságuk. Vannak sziklás, homokos, kavicsos partok. Van ahol egyedül lehetsz, míg a másikon pezsgő élet fogad. Egy dolog viszont közös: A ragyogó türkizkék víz. Ha kíváncsi vagy, hogy melyek Paros legjobb strandjai, akkor tarts velünk!

Paros strandjai

Ez a cikk az alábbiakat foglalja össze:

Best beaches in Paros: A legjobb helyek a sziget déli felén

Ha Parost egy képzeletbeli nyugat-keleti irányú vonallal kettéválasztanánk Parikia és Chrisi Akti magasságában, akkor két részre osztható a sziget. Mi most ebben a részben a déli területeket vesszük nagyító alá. Itt jelemzően nyugodt, félreeső standok vannak, néhány kivétellel. Ha érdekel, hogy melyek a best beaches in Paros, ha délre indulsz, akkor maradj velünk!

Parasporos

Parasporos 4 kilométerre délre fekszik Parikiától egy nagyon hangulatos öbölben. Aranyló homok borítja a partját, vize kristálytiszta. Lassan mélyül, így kisgyermekes családoknak tökéletes. Néhány bár és étterem áll a nyaralók rendelkezésére. Nyaranta rendszeresen hajnalig tartó beachpartyk-at tartanak.

Agia Irini

Ez egy csodaszép strand, ahol az álmodozó kedvű turisták akár a Paradicsomba is képzelhetik magukat. Homokos-sziklás partján kékeszöld víz ragyog. Pálmafák és olajfák árnyéka nyújt menedéket az erős napsütés elől. Ráadásképp egy hófehérre meszelt kék kupolás templom is áll a parton. A közeli tavernában csak hagyományos görög ételek közül választhatsz.

Paros Kite Beach

Agia Irinitől egészen Voutakos-ig nincsen szervezett fürdőhely. A sziget nyugati oldala körölbelül 10 kilométer hosszan egyetlen hatalmas szabadstrand. A legnagyobb része homokos, és a szörfösök kedvenc helye. A júniustól feltámadó meltemi miatt a kitesurf az egyik legkedveltebb sport ezen a partvidéken.

Voutakos

Voutakos meghitt csendjében senki nem fog zavarni. Ez a strand még a helyiek körében is nagyon ritkán látogatott, a turisták meg egyáltalán nem ismerik. Homokos partján néhány olajfa áll, és kicsit arrébb pár halászcsónak pihen.

Paros strandjai

Platia Ammos

A Makria Miti nevű üdülőteleptől nem messze találod ezt a festői szépségű strandot. A sziget délnyugati részén, Aliki közelében fekszik. Minden felszereltséget nélkülöz, még egy apró büfé sincs a parton. Ehelyett viszont rózsaszín és lila virágú sófüvek, pozsgás növények és magas selymes tengeri fű borítja a partját. A víz lassan mélyül, a tengerfenék homokos. Csak a sirályok hangját hozza a szél, itt senki nem lesz rajtad kívül.

Nevenincs öblök

Krotiri Aliki és Glyfa között számos apró érintetlen öböl húzódik. A sziget déli csücskében csak félreeső, szűz partok várnak rád. Ha végighajózól ezen a vidéken, akkor egymást követik a kis öblök, ahol sekély langyos vízben mártózhatsz meg. Ezeken a helyeken érdemes snorkelezni is, mivel a part közeli sziklák élővilága színes és izgalmas.

Boudari

Boudari egy elszigetelt, érintetlen öböl, ahol inkább a hajósok szoktak fürdőzni. Gazdag, buja növényvilága miatt úgy érzed, mintha a trópusokon lennél. Homokos partja lassan mélyül, vize kristálytiszta.

Golden Beach

Paros egyik legkedveltebb strandja már a délnyugati partok mentén található. Teljes infrastruktúrával rendelkezik. Hotelek, apartmanok, vendéglők, báros és üzletek sorakoznak a tenger mentén. A szörfösök egyik kedvenc helye ez, ahol nagyszabású versenyeket is tartanak. Aranyló puha homokkal borított plázs fogadja a nyaralókat, ahol napozóágyak is bérelhetők.

Paros strandjai

Messada

Golden Beachtől északra találod Messada partját. A szörfösök ezt a helyet is nagyon kedvelik. Ez a fürdőhely a Golden Beach egyyik csendesebb alternatívája. Homokos part, sekély víz, és remek kikötési lehetőségek várnak rád. Ez a strand a nudisták számára is nyitott.

Pounda Beach

Punda egy nagyon jól kiépített, felszerelt strand. A parton bárok sorakoznak. Néhányuk medencével is rendelkezik, amit fogyasztás ellenében használhatsz. Innen már csak egy ugrásra van a logarai sportközpont, ahol uszoda, bárok, sportpályák és üzletek kínálják szolgáltatásaikat. A parton állandóan szól a zene, és sokszor hajnalig tartó partyk vannak.

Strandok Paros északi részén

A sziget északi felében is számos gyönyörű strand fekszik. Érdemes ezt a környéket is végigjárni, mert hangulatában vetekszik a déli part bájával. Ha szeretnéd tudni, hogy melyek a legszebb coasts and bays in Paros, ha északra hajózol, akkor olvass tovább!

Kalogeras

Logaras üdülehélytől nem messze fekszik ez a strand. Frekventált környék, de mégis csendes. A vizisportok kedvelői nyaranta gyakran felkeresik. Partja homokos-kavicsos és a víz üdítően tiszta. Nudistabarát fürdőhely.

Ambelas Beach

Ambelas egy festői halászfalu Naousatól 5 kilométerre, Parikiatól pedig 12 kilométerre. A strand egy érintetlen homokos part, és a közelében több vendéglő is a helyi halászok friss fogását árusítja. Ha szeretnél egy igazán jó tenger gyümölcsei tálat, vagy sült polipot enni, akkor azt itt megteheted. A parti vízen halálszbárkák ringatóznak. A tenger langyos és sekély ebben az öbölben.

Santa Maria Beach

A sziget északkeleti nyúlványán fekszik a híres Santa Maria Beach. Élvezd a kristálytiszta kék víz frissességét egy fényűző tengerparton! Hatalmas strandbár vár rád, széles étel és italválasztékkal. Rengeteg napozóágy és napernyők szolgálják a pihentető kikapcsolódást. A bárnak saját színpada is van, ahol esténként a legjobb DJ-k szórakoztatják a közönséget.

Piperi Beach

Naousa felé vezető főúttól csupán 50 méterre fekszik Piperi Beach. Horgássz, ússz, vagy snorkelezz a türkizkék vízben! A part nagyon széles, rengeteg a férőhely. Puha homok borítja, így rendkívül családbarát. A közelben kávézók, éttermek és üzletek sorakoznak.

Paros partszakaszai

Livadia

Livadia közelében több strand is található. Ezek egybefüggően futnak végig az öböl partján. Limnes, Livadia és Flykia a három legjelentősebb strand. Mindegyik gyönyörű, és sekély vizű. Az elmaradhatatlan vendéglátóegységek természetesen itt is remek fogásokkal kínálják a fürdőzőket.

Kolymbithres Beach

A Plastira-öbölben fekszik ez a hihetetlen szépségű strand. Hófehér mészkősziklák állnak a parton. A szél és a víz az évezredek alatt különös alakúra formálta ezeket a kőzeteket. A strand több apró öbölből áll, melyek olyanok, mintha külön medencék lennének. A parton szintén vakítóan fehér homokban sétálhatsz. A közelben találsz éttermet, bárt és üzleteket is.

Monastiri

Monastiri Kolymbithrestől északra fekszik. Az Agios Ioannis öbölben húzódik a kolostortól nem messze. Hegyek veszik körbe, partja homokos. A hajósok körében közkedvelt, számos yacht horgonyoz itt éjszakára is. Renszeresen szerveznek ide nyári fesztiválokat és koncerteket.

Agios Fokas Beach

A világítótorony közelében van egy kicsi, sziklás öböl. Kényelmesen csak a víz felől juthatsz oda, így főszezonban is kevés a látogató. Pazar a kilátás, és a víz is hihetetlenül tiszta. Kiváló egy kis úszásra, vagy snorkelezésre.

Marcello Beach

Ez a strand a Parikia-öbölben a várostól nem messze fekszik. Tulajdonképpen folytatása a Krios Beachnek. Partját aranyló puha homok borítja. A tenger itt nagyon csendes, mert az öböl védett a szelektől és az áramlatoktól. A környékbeli fiataloknak ez a törzshelye. Esténként hatalmas partyk vannak. Szól a zene, és megy a tánc hajnalig.

Ebben a cikkben összegyűjtöttük neked a best beaches in Paros. A sziget strandjai a maximális kikapcsolódást szolgálják. Egyre többen keresik fel nyaranta ezeket a fantasztikus strandokat, de még így is jóval csendesebbek, mint a környező szigeteken lévők. Mindenképp érdemes ellátogatni Parosra, mert akár az aktív pihenés, akár a csendes elzárkózás a célod, itt mindet megtalálod.