Bátran kijelenthetjük, hogy a menorcai partoknak nincsen párja a világon! A szigeten több strand található, mint Mallorcán és Ibizán együttvéve. A víz hihetetlenül tiszta, és a kék szín összes árnyalata felfedezhető az öblökben. A nyári időszakban a tenger is kellemes hőmérsékletű, hiszen általában véve sekély, lassan mélyülő partszakaszokról beszélünk. A sziget érintetlen környezete csak fokozza a hatást. Lépj ki a hétköznapok sodrásából, és oldódj fel az Éden ölelésében! Ha kíváncsi vagy, hogy melyek Menorca legszebb strandjai, megmutatjuk!

Menorca strandjai

Ez a cikk a következőket foglalja össze:

Menorca legszebb strandjai: Fürdőhelyek, ahol mindent megtalálsz

Van, aki a klasszikus strand hangulatot kedveli. Napernyőkkel, napozóággyal, koktélokkal. Ha szereted az embereket, és szívesen töltesz el egy napot egy igényes fürdőhelyen, akkor következő összeállításunk neked szól!

Cala Galdana Beach

A sziget nyugati partjainál egy védett, gyönyörű öbölben foglal helyet Cala Galdana strandja. Partja homokos, kényelmes terep. A víz rendkívül tiszta, és egyedi türkiz árnyalattal rendelkezik. Hullámok nincsenek, úszásra, pancsolásra kiváló. Zuhanyzó, WC, életmentő központ és vendéglátóegységek szolgálják a pihenők kényelmét. Bérelhetsz napernyő és napozóágyat. Kisgyermekes családoknak kiváló választás, mert a víz nagyon sekély. Kenu és vízibicikli kölcsönzésre is van lehetőség.

Cala en Porter Beach

Menorca délkeleti partján, 10 kilométerre Mahontól fekszik ez a csodálatos partszakasz. Minden igényt kielégítő felszereltséggel rendelkezik. Van focipálya, röplabdapálya, játszótér. Környezete lélegzetelállító, hiszen egy szurdok végében található, hófehér sziklafalak között. A víz néhol már nem is kék, hanem szinte fehér, mert olyan világos a homok. Cala en Porter egy igazi üdülőfalu, annak minden jellegzetességével. Éttermek, boltok és bárok szegélyezik a parti utcákat.

Son Parc Beach

Az északi parton bújik meg ez a kis üdülőtelep. A strand minden korosztálynak megfelelő, ugyanis egyik felén sekély, a másikon mélyebb a víz. Ha kedvet kapnál egy kis evezéshez, bérelhetsz tengeri kajakot. A parti étteremből káprázatos kilátás nyílik a tengerre és az öbölre. Étlapja nem túl hosszú, de a minősége annál híresebb! A strand mellet van a sziget egyetlen golfpályája is.

Menorca strandjai

Punta Prima Beach

Punta Prima a sziget délkeleti csücskében található. Rendkívül gyermekbarát, a víz lassan mélyül. Itt nincs lehetőség vízisportokra, ez egy igazi nyugalmas strand! Homokja igen finomszemű, jól esik rajta a járás. A víz kellemes hőmérsékletű, és védett a hullámzástól.

Son Bou Beach

Son Bou Menorca legnagyobb strandja, 2.4 kilométer hosszan fut a parton. A part teljes hosszában homokkal borított. Napozóágyat és napernyőt bérelhetsz, és persze kár lenne kihagyni a csónakázást, vagy a vizibiciklizést is. Itt is van bőven étterem és bár, sőt akár sétahajókázásra is befizethetsz!

Cala Santandria

Cala Santandria egy hangulatosan kiépített, pálmafákkal szegélyezett trópusi hangulatot árasztó strand. Méretét tekintve kicsi, de hangulatos. A kék-fehér napernyőkkel tarkított parton hűs koktélokat szürcsölgethetsz.
h3>Arenal d’en Castel Beach

Ez a fürdőhely Menorca északkeleti részén fekszik, egy csodálatos kör alakú öbölben. Igencsak védett, így hullámok sem zavarják a felhőtlen pancsolást. A kijelölt partszakasz 650 méter hosszú, és világos arany homokkal borított. Nagyon nyugodt, a vízi járműveknek tiltott terület. A tenger sekély, lassan mélyül. Ha kedvet kapsz egy kis sportoláshoz, bérelhetsz a parton kerékpárt!

Szűz partok

A ki sziget híres a háborítatlan természetről. Itt igazán érintetlen a táj, hiszen az UNESCO Bioszféra rezervátum tagja. Rengeteg építkezést állítottak le az őshonos fajok és élőhelyeik miatt. Menorcán rengeteg olyan strandot találsz, amely nem viseli emberik kéz nyomát. A természetes öblök lágy íve hívogatóan szikrázik a napfényben. Best natural coasts and bays in Menorca? Az alábbiakban megtudod!

Cala Pudent

Son Parc közelében a sziget északi részén fekszik ez a szűk öböl. Tökéletes hajós úti cél, tengerről könnyen megközelíthető. Egy kis folyó torkolatánál fekszik. A víz színe a sötétebb kéktől a türkizen át egészen a halvány tónusig terjed. Kevesen szoktak arra járni, így általában csönd és béke fogad.

Cala Macarella

Cala Galdanatól 2 kilométerre bújik meg ez a fantasztikus kis öböl. Kis testvére a Cala Macarellata pár száz méterre található. Ez a két öböl valóban a béke szigete. A tenger világos türkiz színű, vízében rengeteg színes hal úszkál. Búvárkodásra, snorkelezésre kiváló terep. Megközelíthető egy hangulatos kis ösvényen. Partján egy elbűvölő kis vendéglő is épült.

Menorca öblei

Cala Mitjana

Cala Mitjana öble tenger mosta szirtek között fekszik. A fehér sziklákat buja zöld borítja, s az ég kékje visszaköszön a víz színében. Egy-egy yacht ringatózik a távolban, és a tengeri madarak hangját hozza a szél. Ha a földi paradicsom létezik, akkor itt találod meg!

Cala Turqueta

Ez a csodálatos öböl a sziget délnyugati részén bújik meg. Érintetlen természeti környezete rabul ejti a szívedet. Feküdj ki a napsütötte sziklákra, és hallgasd a tenger énekét! Lágy türkiz színű a víz, homokos a part. Kisgyermekes családoknak ajánlott, a közelben parkoló is található.

Cala Trebaluger

Cala Mitjana felől egy kellemes erdei ösvényen közelíthető meg. A hajósok számára is közkedvelt úti cél. Gyönyörű, békés öböl, ahol kimondottan a nudizmus hódolói is kedvükre fürödhetnek.

Cala Binidalí

Mahontól 9 kilométerre találsz egy eldugott, csendes kis strandot. Egy szűk fjordban csupán néhány méteren fekszik a homokos partszakasz. Semmilyen felszereltséggel nem rendelkezik, itt a természet az úr!

Cala Tortuga

Cala Tortuga az Albufera des Grau rezervátum területén fekszik. Számos madárfajnak ad otthont, és ritka növények is megfigyelhetők. A természetes vadsága az, ami elbűvöl! Ritkán látogatott strand, itt nem kell a tömegtől tartanod! Vize kristálytiszta, partja homokos. Ha egy kis magányra vágysz, ne habozz felkeresni!

Cala Pregonda

Ez a strand Menorca északi partján, egy kicsit mindentől távol bújik meg. Igazi vad öböl, ahová csak gyalog lehet eljutni. Itt csak te és a természet lesztek. Élj át egy napot ezen a nyugalmas vidéken! Ússz nagyokat a csendes vízben, napozz háborítatlanul, és fedezd fel a sziget rejtett pontjait.

Vacsora után csobbanj egyet!

Szeretnél egy romantikus vacsora után megmártózni? Menorcán erre is van lehetőség! Próbáld ki a tengerparti bárokat, melyeknek közvetlen kapcsolata van a stranddal! A következőkben láthatod, hogy melyek a legjobb helyek erre a szigeten!

Trogloditas

A Trogloditas nevű bár Ciutadella közelében, Cala Morell városában foglal helyet. A bárnak közvetlen kapcsolata van a helyi stranddal. Van egy nagyon szép terasza, mely a tengerre nyílik. Helyi különlegességek és kézműves sörök is szerepelnek az étlapon. Mártózz meg a friss vízben, majd sétálj ki a partra, és egy koktéllal a kezedben nézd meg a naplementét!

Menorca strandjai

Pirata bar&beach

Cala en Blanes partjainál van egy bár, ahová minden korosztály szívesen jár. Közvetlenül a strandon ülhetsz, épp hogy nem mossa a lábad a víz. Este zenés bulikat tartanak, és nem ritka, hogy a vendégek a tengerben ülve iszogatják a citromos gint!

Los Bucaneros

A bájos halászházból kialakított vendéglátóhely egy tipikus menorcai chiringuito, azaz strandbár. Hófehérre meszelt falai messzire világítanak, és vörös ajtaja könnyen felismerhetővé teszi. Étlapja elég rövid, de az ételek igazi helyi jellegzetességek. Közvetlen partkapcsolattal rendelkezik. A desszert előtt még mártózz meg a tiszta vízben!

Es Bruc Santo Thomas

A sziget déli partján fekszik egy strand, ahol egy bájos bárt találsz. Az asztalok a tenger mellett pár lépésnyire állnak. Könnyű helyi ételekből rendelhetsz, és ha meleged van, hát lógasd a vízbe a lábad!

Chiringuito Susy

Ez a legjobb mind közül! Egy természetes öbölben van a bár, Cala Macarella strandján. Igazi érintetlen vadvilág veszi körül. Jellegzetes mediterrán konyhája van. A teraszát óriási fák árnyékolják be. Általában éjfélig nyitva van, így hosszan élvezheted a menorcai éjszakát.
A fenti cikkben bemutattuk neked, hogy melyek a best coasts and bays in Menorca. Láthatod, hogy a választás nem könnyű. Ez a sziget mintha csak azért jött volna létre, hogy a megfáradt emberek megpihenhessenek a földi paradicsomban. Ha a nyugat-mediterrán régióban jársz, mindenképp horgonyozz le a Baleári szigetek második legnagyobbjának partjainál. Best Menorca strandjai? Ha teheted, járd végig a szigetet, mert ennyi csodát ilyen kis helyen ritkán találsz.