A városban, valamint a közelben számos gyönyörű strandot felfedezhetsz. Homokos partszakaszok, kristálytiszta, sekély víz vár, ha idelátogatsz. Alghero legszebb strandjai? Forgalmasabb és csendesebb helyeket egyaránt mutatunk.

Alghero strandjai

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Alghero legszebb strandjai

Spiaggia del Lido di San Giovanni

Alghero városi strandját akár gyalogosan is könnyen megközelítheted. Tengerparti sétánya mentén kiváló éttermek és bárok vannak. A strand 1,5 km hosszú, homokos partszakasszal rendelkezik. Elláthatsz innen a Marina di Sant’Elmo kikötőig, valamint az Isola della Maddalena nevű kis szigetig. A helyiek és a turisták egyaránt szeretik ezt a partszakaszt. Kisgyerekes családok kedvelt strandja is.

Spiaggia di Maria Pia

A strand Alghero központjától néhány km-re fekszik északnyugati irányban. A környék egyik legszebb helyének tartják. 1200 méter hosszú, remek kilátás nyílik Fertiliára, Alghero öblére és a kis szigetre, Isola della Maddalenára. Partja fehér homokos, vize lassan mélyül, így gyerekekkel is nyugodtan felkeresheted. Bérelhetsz napernyőt és napágyat, a snack bárokban pedig hűsítő italt, jégkrémet vehetsz. A strand mögötti fenyőerdőben akár piknikezhetsz is.

Lélegzetelállító szépségű partszakaszok

Spiaggia della Speranza

A La Speranza vagy hivatalos nevén Poglina 8 km-re délre helyezkedik el Algherótól. A város környékének strandjai közül ez az egyik legszebb és legcsendesebb. A hosszú, keskeny partszakaszon homokos, apró köves, valamint sziklás részek egyaránt vannak. A tenger sekély, így a gyermekek is nyugodtan fürödhetnek benne. A strand a búvárkodáson és a snorkellingezésen kívül szeles időben kiválóan alkalmas szörfözésre. Ha szeretnéd megkóstolni a helyi specialitásokat, a La Speranza nevű étteremben finom, friss halételek közül válogathatsz.

Spiaggia di Mugoni

A strandot Algherótól északnyugati irányban 15 km-re találod. Partja 1,5 km hosszú, gyönyörű kilátás nyílik a Parco Naturale Regionale di Porto Conte Nemzeti Parkra, valamint a Tramariglio falu közeli hegyes tájra. Olyan csodálatos a hely, hogy sokan a thaiföldi strandokhoz is hasonlítják. Kristálytiszta víz, aranyszínű homok jellemzi. A strand jól felszerelt, lehetőség van napágy és napernyő bérlésére. A Le Ninfe nevű bárban elkortyolgathatsz egy hűsítő italt, valamint snackeket is vehetsz. Ha itt jársz, próbáld ki a snorkellingezést és a búvárkodást.

Alghero partszakaszai

Még több gyönyörű strand Alghero környékén

Spiaggia Del Lazzaretto

A helyet a Le Bombarde nevű partszakaszhoz közel találod. Nem messze Fertilia és Porto Conte között helyezkedik el. A strand kicsi, 300 méter hosszú. Partja homokos, sziklákkal tarkítva. Kisgyermekes családok számára is ajánlott. Csodálatos kilátás nyílik a Torre del Lazzarettóra, mely 1580-ban épült. A hely kajakozásra, snorkellingezésre és búvárkodásra egyaránt alkalmas.

Spiaggia delle Bombarde

Sokan Szardínia legszebb strandjának tartják. 500 méter hosszú, fehér homokos, vize pedig különleges kék. Két részből áll: a nyugati oldala magánstrand, míg a másik, nagyobb része szabadstrand. Utóbbi főszezonban elég zsúfolt lehet. Bérelhetsz napernyőt és napágyat, a közelben vannak bárok, éttermek. A gyerekes családok kedvelt helye.

Spiaggia di Fertilia

Algherótól 4 km-re északnyugatra találod. Az 1 km hosszú strand mögött egy kis lagúna, a Stagno di Calich helyezkedik el. A part többnyire homokos, néhány szikla is van. A víz sekély és rendkívül tiszta. A környéken remek éttermek, bárok közül választhatsz. Ha idelátogatsz, kajakozhatsz, szörfözhetsz, de kipróbálhatod a snorkellingezést, búvárkodást is.

Spiaggia di Porto Palmas

Szardínia legnyugatabbi strandjainak egyike. Argentierától északra, Palmadula közelében helyezkedik el. A strand kicsi, mindössze 130 méter hosszú. Vize sekély és tiszta, így kisgyermekes családok számára különösen ideális. A parton nyaranta kinyit egy beach bár. Lehetőséged van itt snorkellingezni és búvárkodni is.

Alghero gyönyörű strandokkal büszkélkedhet. Nemcsak a táj szépsége lenyűgöző, hanem tengervilága is egyedülálló. Válassz a cikkben bemutatott strandok közül, és biztosan nem fogsz csalódni.