A város több mint négy kilométernyi tengerparttal rendelkezik. Számos lélegzetelállító helyet kínál, például a tekintélyes méretű, aranyhomokos S’Abanellt. Blanes legszebb strandjai? Válassz a következő jól karbantartott, biztonságos helyek közül, melyek napozáshoz, fürdéshez és vízisportok kipróbálásához is kiválóan alkalmasak.

Blanes strandjai

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Blanes legszebb strandjai

Platja de Blanes

Az aranyhomokos strand a város központjában, közvetlenül a kikötő mellett van. Bal oldalról a Sa Palomera szikla határolja, mely a S’Abanell nevű strandtól választja el. 650 méter hosszú, 30 méter széles. Vannak napágyak, bárok és éttermek, a vízi sportokon kívül pedig röplabdázni is lehet.

S’Abanell

A 2200 méter hosszú és 60 méter széles S’Abanell Blanes leghosszabb fürdőzőhelye. Aranyhomokos, a fő strandhoz hasonló szolgáltatások jellemzik. Kipróbálhatod a szörfözést, a vízisízést vagy akár a vitorlázást is. Fedezd fel a sétány menti standokat, ahol olyan dolgokat árusítanak, mint például a kézműves ékszerek.

Lélegzetelállító szépségű partszakaszok és öblök Blanes környékén

Cala Punta de Santa Anna

A Santa Anna-öböl „Playa Els Capellans” néven is ismert. Blanes központjától körülbelül 300 méterre, mindössze egy kellemes sétára van. A homokos-kavicsos strand 110 méter hosszú és 15 méter széles. Kristálytiszta vize búvárkodáshoz, valamint snorkellingezéshez is kiválóan alkalmas.

Cala de Sant Francesc

A Cala de Sant Francesc, más néven Cala Bona strand egy festői szépségű öbölben helyezkedik el. 220 méter hosszú, szélessége pedig 35 méter. A nyugodt vizű strandot fenyőfák veszik körül. Vannak zuhanyzók, napozóágyak, éttermek és életmentők. Gyermekes családok számára is ideális hely. Mivel a Marimurtra Botanikus Kerthez közel van, így az ottani séta után különösen jólesik a strandon pihenni.

Platja de Treumal

Ez a legészakibb strand, a központtól 4 km-re találod. Kicsi, körülbelül 100 méter hosszú. Egy szikla választja el a Santa Cristina strandtól, mely már Lloret de Marhoz tartozik. Zuhanyzókat és éttermeket is találsz a fürdőzőhelyen.

Blanes strandjai

További gyönyörű strandok Blanes környékén

Lloret Beach (Lloret de Mar)

A népszerű üdülőhely tiszta, aprókavicsos-homokos tengerparttal rendelkezik, vize gyorsan mélyül. A fő strand 1,5 km hosszú, de nagy mérete ellenére is kifejezetten zsúfolt a nyári időszakban. Déli végénél találod a Dona Marinera bronzszobrot, mely egy visszatérő halászokat üdvözlő asszonyt ábrázol.

Playa Gran (Tossa de Mar)

Mivel a központban helyezkedik el, ez Tossa de Mar legismertebb strandja. A Playa Gran félhold alakú, körülbelül 385 méter hosszú. Világos, nyugodt vízzel és remek felszereléssel rendelkezik. Kék zászló minősítéssel büszkélkedhet, sőt, 2013-ban a National Geographic listáján is szerepelt a „25 legjobb strand a világon” válogatásban.

Cala Giverola (Tossa de Mar)

A patkó alakú, szép öböl hossza 170 méter, míg szélessége 15-50 méter között van. Rendelkezik bárral, és vízisportolási lehetőségek közül is választhatsz. Ha itt jársz, feltétlenül érdemes kipróbálni a búvárkodást. A víz elég mély, így ideális hely a víz alatti élet felfedezéséhez.

Nemcsak Blanes, hanem a közeli Lloret de Mar és Tossa de Mar is kiváló strandokkal büszkélkedhet. Ezek gyönyörű természeti környezetben helyezkednek el, tengerviláguk felfedezése is hatalmas élmény. Válassz a cikkben bemutatott népszerű strandok vagy a nyugodt öblök közül.