A Karib-térségről mindenkinek a képeslapra illő pálmafák, kristálytiszta tenger és az hófehér homok jut eszébe. Valóban, nem nehéz ilyen látványra bukkanni ezen a vidéken. Rengeteg beaches in Caribbean található, éppen ezért érdemes megtervezni, hogy melyikeket iktatod be a kirándulásba. Lássuk a legjobb beaches in Caribbean!

beaches in the Caribbean

Legjobb strandok a Karib-térségben

Crane Beach

A Barbadoson elterülő strandot a világ legszebb strandjai között tartják számon. A part kedvelt célpont a nászutasok körében, hiszen a zavartalan környezet ideális a mézeshetek megünneplésére. Az ide érkezők nagy hullámokra, korallszínű homokra és kellemes vízre számíthatnak. A partot lépcsősoron lehet elérni, így kerekesszékkel és babakocsival nehezebb megközelíteni. Itt található Barbados legrégebbi szállodája is, a The Crane.

Half Moon Bay – Antigua

Antigua szigetén 365 fürdőhely van, így akár az év minden napján más strandon csobbanhatnak a helyiek. Az Atlanti-óceán és a Karib-tenger találkozásánál húzódó szigetet vakító homok jellemzi. Egyik legjobb strandja a Half Moon Bay, ami 1,5 kilométer hosszan húzódik a délkeleti oldalon. A tengerben található korallzátony a búvárokat csalogatja ide, a hullámok pedig a vízi sportok szerelmeseit. Az öbölhöz legközelebbi falu Freetown, ami autóval néhány perc alatt megközelíthető.

Orient Beach – Saint Martin

A Saint Martin sziget legpompásabb strandja az Orient Beach. A csaknem 1 kilométer hosszú partszakaszt a nyüzsgés kedvelőinek ajánlott. Rengeteg bár és étterem található itt. Érdemes betérned ezek egyikébe! Itt megtapasztalhatod a francia ízek keveredését a helyiekkel, de ha arra vágysz, egy jó hamburgert is találhatsz a büfék némelyikében. A „karib francia riviéra” két részre van osztva. Északi részén fürdőruha használata javasolt, míg a déli oldal nudista.

Trunk Bay – Saint John sziget

A Trunk Bay valójában egy nemzeti parkban található az Amerikai Virgin-szigetek egyikén, a Saint John szigeten. A szigetcsoport e része sokak szerint a világ egyik legjobb strandja. Nem csoda, hogy igen kedvelt hajós célpont. A könnyűbúvárok a part mentén elterülő korallzátony szépsége miatt kedvelik annyira.

The Bath – British Virgin-szigetek

Jellegzetes képéről vált ismertté a British Virgin-szigetek ékköve, a The Bath. A csillogó tengert hatalmas gránit tömbök szegélyezik, amik csatornákat, barlangokat alakítanak ki. Érdekesség, hogy dagály idején ezek akár teljesen víz alá is kerülhetnek, létrehozva egy különös, titkos világot.

Partok és szigetek a Karib-tengeren

Grand Anse – Grenada

A fűszerek szigeteként ismert Grenada sok beaches in Caribbean ad otthont. Ezek közül az egyik legkedveltebb a Grand Anse, ami a sziget nyugati oldalán három kilométer hosszan nyúlik el. A part népszerű turisztikai célpont. Ezt mutatja az is, hogy több hotel és villa települt köré. A népszerűsége annak is köszönhető, hogy meglehetősen védett a széltől és az erős hullámoktól.

Grace Bay – Providenciales

Selymes homok, langyos víz és káprázatos látvány várja azokat, aki ellátogatnak a Turks- és Caicos-szigetek legnépszerűbbikére, Providenciales-re. A 8 kilométer hosszú Grace Bay remek hely a búvárkodásra, az úszkálásra, láthatsz itt teknősöket és gyönyörű korallokat is. Mivel ennyire szép és impozáns, természetesen a luxus is felütötte a fejét. A part mentén csillogóbbnál csillogóbb szállodákat láthatsz.

Seven Mile Beach – Kajmán-szigetek

A Nagy-Kajmánon található strand igazi karibi hangulatot idéz csodás vizével és partjával. A nevével ellentétben partszakasz valójában 6 mérföld hosszú. Északi része a csendesebb, nyugisabb, ahol kicsit elmélyülhetsz a gondolataidban. Természetesen a turizmus itt is élénk a partot szállodasor választja el a várostól, ami telis-tele van boltokkal bárokkal, éttermekkel.

Les Salines – Martinique

Martinique pálmafákkal tarkított strandja a Les Salines. A part hét közben kifejezetten üres, hétvégén azonban hamar megtelik, mivel kedvelt a helyiek körében is. Az árnyas pálmáknak köszönhetően családosok számára is ideális választás.

Flamenco Beach – Puerto Rico

Culebra Puerto Rico keleti részén található. Egyike a legkedveltebb beaches in Caribbean az amerikai turisták körében. A Flamenco Beach Tengeri Vadvilág Rezervátumként védett terület. A part egyébként csaknem egy kilométeres és hófehér homokkal díszített.

Öblök a Karib-térségben

Coasts and bays in Caribbean extrákkal

Maho Beach – Saint Maarten

Ha igazán különleges beaches in Carribean is szeretnél meglátogatni, akkor semmiképp se hagyd ki a Maho Beach-et. A Saint Maarten szigetrészen található partszakasz különlegessége, hogy a Princess Juliana Nemzetközi Repülőtér szomszédságában található. Mivel a kifutópálya igen rövid, így a gépek a parthoz rettentően közel haladnak el a turisták nagy örömére. Talán nem a legnyugisabb hely, de egy érdekes kirándulást mindenképp megér!

Pink Sand Beach – Bahama

A Bahamákhoz tartozó Harbour Island legismertebb strandja a Pink Sand Beach. Nevét a rózsaszín homokról kapta, ami színét az apróra zúzott rózsaszín kagylóhéjnak köszönheti. A part 5 kilométer hosszú, lehetőséget biztosít a búvárkodásra, hajózásra, kajakozásra, úszásra is.

Strandok a Karib-térségben

A Karib-térség telis-tele van érdekes és izgalmas tengerpartokkal, partszakaszokkal. A fehérlő homok, a csillogó tenger és a zöldellő pálmák mindenkit levesznek a lábáról. Nem beszélve a számos sportolási és szórakozási lehetőségről, amik az ide érkezőket várják. Összességében tehát remek úti cél lehet azok számára akik szeretnének kikapcsolni és a tengeren ringatózni.