Horvátország lenyűgöző partszakaszai kiapadhatatlan lehetőségeket rejtenek a fürdőzést és vízi sportolást vágyók számára. Családbarát hely, nudista strand, vagy épp az érintetlen természet. Mindenki talál magának megfelelőt. A kiépített strandok többsége kék zászlós minősítésű, amely garantálja a tenger, a biztonság és a szolgáltatások minőségét.
A Losinj-sziget Európa egyik legnapsütöttebb helye. Csodálatos táj, szubtrópusi növényzet, javarészt érintetlen természet fogad minket. Gyógynövényektől illatozó levegője rendkívül egészséges. Gyere és engedd, hogy átjárjon ez az aromás gyógyító, sós, tengeri pára!

Mali Losinj strandjai

A cikkben az alábbiakról olvashatsz:

Mali Losinjról

Losinj-sziget Horvátország egyik legérdekesebb szigete. Legnagyobb települése és turistaközpontja, Mali Losinj a horvát tengerpart szigetvilágának legjelentősebbje. Lenyűgözően szép fekvésű és hangulatos mediterrán városka. Kikötője a Privlaka átjáró tőszomszédságában terül el, festői látványt nyújt. Tőle jobbra-balra teraszos vendéglők, kávézók. Esténként nyüzsgés, naplemente, ringatózó halászhajók látványa.
Van egy hosszú és széles promenád és sok szűk, macskaköves utcácska. Látnivaló is akad bőven, amelyek a kikötő közvetlen környezetében találhatóak. Két bevásárlóközpont és sok-sok zöldség- és gyümölcsüzlet ad lehetőséget a beszerzésre, nézelődésre. Van továbbá egy közepes nehézségű, 30 kilométer hosszú kerékpárút, amely érint öblöket és fürdőhelyeket. A szigeten több kijelölt turista útvonal ad túrázási lehetőséget.
A szigeten található az Adria első palackorrú delfin rezervátuma 120 egyeddel.

Mali Losinj strandjai

Losinj-szigeten megannyi csodálatos strand, öböl, partszakasz nyújtja a pihenés lehetőségét. A strandok jellemzően kavicsosak, kövesek, betonosak. Hasznos beszerezni egy strandszandált, illetve egy vastagabb matracot vagy napozógyékényt! A helyek többségénél van játszótér és felszerelésbérlési lehetőség is, továbbá búvár-, szörf és tenisziskola, vízisí-, jetski-bérlési lehetőség.
A szigeten 8 olyan strand van, ahova kutya is bevihető, ugyanis ez nem mindenhol megengedett. Szemetesekkel és zacskókkal is fel vannak szerelve. Ilyen a Veli Zal Beach is.

Mali Losinj városka strandjai a központtól nyugatra és délnyugatra, a pompás látványt nyújtó meredek szirtfokok között megbúvó romantikus kis öblökben vannak.

Veli Ẑal Beach

A Suncana Uvala-ban (Napos Öböl) található a horvát tengerpart 20 legjobb strandjai közé sorolt Veli Ẑal Beach, ami egyben egy sportközpont is. A fenyők árnyékában fekvő kavicsos partszakasz a lassan mélyülő tengerpart okán gyerekes családoknak ideális és a strandot vízi mentők is felügyelik. Ez a korlátozott mozgásképességű személyeknek is alkalmas kék zászlós strand nagyszerű lehetőségekkel, illetve számos sport-, szórakoztató- és gyerekbarát tartalmakkal rendelkezik. Egy hatalmas aquapark is van itt. A strand felett helyezkednek el a szállodák és erre vezet a szépséges tengeri sétány is.

Čikat-öböl strandja

A Čikat-öböl strandja szintén csupán egy kilométerre van a városközponttól. Itt hosszú homokos szakaszokat találunk. A Krivica-öböl pedig páratlan szépsége miatt sokszor szerepel a horvát reklámplakátokon.
Mali Losinjnál van a gyönyörű panorámájú Valdarke strand és a Kadin is, amely sziklás és betonozott, de körülötte csodás növényzet ad kellemes látványt.

bMali Losinj öblei

Kék zászló díj Horvátországban

Horvátországban az arra érdemes strandokat kék zászlóval tüntetik ki. A kék zászló a tenger tisztaságát, a magas minőségben kiépített és folyamatosan rendben tartott környezetet jelenti és jelképezi. A helyeket folyamatosan felülvizsgálják, tehát a minősítés mindig naprakész. A tulajdonosok gondosan ügyelnek rá, hogy a magas minőséget folyamatosan fenntartsák, illetve fejlesszék, hiszen ellenkező esetben elveszítik ezt a minősítést.

Függetlenül attól, hogy kalandra vágysz-e a természet lágy ölén, vagy hajózva kutatni eldugott strandok után, esetleg egy kis napozásra a családdal, édenkertre lelsz ezen a szigeten. Garantált a felhőtlen kikapcsolódás és szórakozás a csodaszép környezetben és bőséges lehetőségek közepette. Egyszer megízleled és örökre visszavágysz.