Ha a Karib-tengerre sodor az élet, bárhol is érj partot, egy kicsit kiszakadsz a hétköznapokból. A napsütés, a tenger kékje, a part finom homokja biztosan elvarázsol. Így van ez a BV szigeteken is.
Ezért nyugodt szívvel ajánljuk az itteni kisebb-nagyobb strandokat. Fedezd fel velünk, melyik a kedvedre való!

Strandok a Brit Virgin szigeteken

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Az öt legmenőbb strand a BV szigeteken

„The Baths” (Virgin Gorda sziget)

A „Fürdők” nem más, mint vulkanikus sziklák sokasága, melyek titokzatos barlangokat és gyönyörű öblöket formálnak meg. Való igaz, ez nem egy klasszikus homokos strand, mégis a BV szigetek egyik legfőbb vonzereje. A különleges sziklaalakzatokkal bőven ellátott parton lehet pihenni is, de aki idejön, leginkább a snorkelezést fogja kipróbálni. Az egész környék lélegzetelállítóan szép. Ez cseppet nem meglepő, hiszen egy nemzeti park területén vagyunk.

Smugglers Cove (Tortola sziget)

Ez egy kis homokos strand a fősziget nyugati végében. Egy csendes lakóközösség, a Belmont Estate mellett helyezkedik el. Nem is gondolnád, hogy ez a nyugodt, békés hely sok idővel ezelőtt kalózok tanyája volt. A strand szélét tengeri szőlő és mandulafák árnyékolják. A víz hőmérséklete egész évben kellemes az úszáshoz. A pálmafák és a fehér homok élvezete mellett a legnagyobb élmény itt a naplemente. Ahogyan a vöröses fényben úszó trópusi nap lustán leereszkedik a festői Narrows csatorna északi oldalán, azt sosem felejted majd el.

White Bay (Jost Van Dyke-sziget)

Mivel az öböl viszonylag védett, népszerű kikötőhely a naponta érkező vitorlások számára. Sok kiránduló pedig a közeli Tortoláról komppal jön ide Az itteni strand gyönyörű, porszerű fehér homokkal van borítva. Nyugati részének belsejében számos strandbár és egy kis szálloda is található. Keleten van egy kemping, valamint számos kellemes vendégház a közeli domboldalon.

Cane Garden Bay (Tortola)

Ez a sziget legnagyobb strandja. A hely neve a régen használt cukornádfeldolgozó malmokra utal. A szigeteken mai napig fontos szerepet tölt be a rum. A strand kimondottan hosszú, szép fehér homokkal, ideális a napfürdőzésre, pihenésre. A víz általában védett, így biztonságos az úszás az év nagy részében. Itt a napozás mellett a legjobb elfoglaltság megfigyelni, mikor nagyok a hullámok. Ilyenkor pattanj fel egy szörfdeszkára, vagy próbáld ki a kajakozást. Mindenféle vízisporteszköz bérelhető, kár lenne kihagyni a lehetőséget.

Partok és szigetek BVI-ben

Deadman’s Bay Beach (Peter Island)

Ez a csendes, szélvédett öböl egy idilli hely pálmafákkal, türkizkék vízzel. A strandolás mellett remekül lehet itt úszni, szörfözni, esetleg kajakozni egyet. A homokos partszakaszon a strandszékek és egyéb lehetőségek a Peter Island Resort vendégei részére vannak fenntartva. A parton egy népszerű éttermet találunk, ha épp enni szeretnénk valami jót. Aki egy kis romantikára vágyik, feltétlenül keresse fel ennek a pici szigetnek az egyik eldugott szegletét. A parton nincs itt semmi egyéb, mint két strandszék és egy apró nádfedeles palapa. Nem véletlenül hívják ezt a helyet Honeymoon Beach-nek…..

Ezeket a BV szigeteki strandokat is szeretni fogod

Lambert Beach (Tortola)

Ez egy tipikus karibi strand. Pálmákkal szegélyezett, széles és homokos. A látvány képeslapra kívánkozik, ez nem vitás! Jó itt úszni, bár télen az északi part felől erős az áramlás, a víz örvénylő lehet.

Brandywine Beach (Tortola)

Ez a kényelmesen megközelíthető strand a szigetek székhelyétől, Road Towntól keletre fekszik. Hosszú homokos parttal rendelkezik, és az út mentén fák szegélyezik. A védett öbölben lévő víz nyugodt és ideális az úszáshoz. Gyermekek számára is biztonságos itt a kikapcsolódás. Ez a strand gyakran helyet ad piknikeknek és vidám közösségi összejöveteleknek is.

Loblolly Bay (Anegada sziget)

Sokak szerint az egyik legszebb karibi strand. Ezt nehéz eldönteni, mert ezen a szigeten egymást érik a strandok, a homokföveny szinte sosem ér véget. Méltán nevezik úgy Anegada-t, hogy „The Beach Lover’s Island”.

Sandy Cay Beach

Ez a hely a magányos farkasoknak való. Jost van Dyke sziget melletti apró lakatlan zátony, melyet sivatagos szigetnek hívnak. Ideális azoknak, akik szeretnek a tömegtől nem zavartatva napozni és úszni.

Long Bay (Beef Island)

A Beef Island Tortola közvetlen szomszédságában van. A két helyet egymással híd köti össze. Ez egy szép hullámos strand élénk fehér homokkal. Az öböl védett és úszáshoz az év nagy részében kimondottan kellemes.

Devil’s Bay (Virgin Gorda)

A Baths Természetvédelmi Terület egy szakasza. A strand maga egy szép, fehér homokkal borított u alakú terület, melyet kanyargós ösvényen lehet megközelíteni. Aki vállalkozó kedvűbb, az a közeli barlangokon keresztül, kötelek és létrák segítségével is eljuthat ide.

Partok és öblök a Brit Virgin-szigeteken

Trellis Bay (Beef Island)

A Trellis-öböl a kis sziget északi partján található. Az itteni strand egy jól védett öbölben van, amely egy félköríves partszakaszon terül el. Számos étterem, üzlet és szálláslehetőség található errefelé.

Josiah’s Bay (Tortola)

Az északi parton az East End közelében, található ez látványos, széles homokos strand, amely ideális a napozásra. A nagy hullámok miatt a hely népszerű szörfösök között is. Alkalmanként versenyeket tartanak itt. A pihenés közbeni felfrissülésre néhány strandbár található a part közelében.

Nagy élmények a BV szigeteken

Long Bay (Tortola)

Ez egy gyönyörű mérföldnyi hosszúságú fehérhomokos strand, amely ideális a hosszú sétákra. Az itteni hotel tengerparti bárjával és éttermével, valamint számos panzióval a partszakasz keleti részét foglalja el. A strand nyugati vége, amelyet pálmafák öveznek, nagyobb magányt és kitűnő lehetőséget kínál az úszásra. Ez egy ideális strand azok számára, akik szeretnének lebarnulni, mivel az árnyék szinte teljesen hiányzik ezen a szakaszon.

Spring Bay (Virgin Gorda)

Szintén egy fehérhomokos strandról van szó, ahol sziklák is találhatók bőven. A már említett „The Baths” szomszédságában vagyunk. A kristálytiszta víz ideális az úszáshoz. Annak ellenére, hogy szintén természetvédelmi területen fekszik, kiépített úton is meg lehet közelíteni ezt a strandot.

Brewer’s Bay (Tortola)

Kelet felé nézve még mindig láthatóak azoknak a szeszfőzdéknek a maradványai, amelyekről az öböl a nevét kapta. A homokos strandot körbevevő mandulafák és tengeri szőlő barátságos hangulatot áraszt. Az öbölben két strandbár, egy kemping áll rendelkezésre. A víz az év nagy részében kellemes az úszáshoz, és a snorkelezők is szeretik ezt a helyet.

Öblök a Brit Virgin-szigeteken

Trunk Bay (Virgin Gorda)

Ez egy lenyűgöző strand, amely a Virgin Gorda sziget északi partján fekszik, a Spring Bay-től keletre. A széles, homokos strand elérhető hajóval vagy egy szép kilátást nyújtó gyalogösvényen, amely az öböl mentén halad.

Ebben a cikkben sok olyan strandról írtunk, ahol átadhatod magadat a gondtalan pihenésnek. Ha aktív kikapcsolódásra vágysz, olvass arról, mit érdemes csinálni a BV szigeteken.