Isztria partvonala mintegy 430km – en hosszan húzódik, ezáltal biztosít számtalan változatos strandolási lehetőséget. Isztria a legszebb és legérdekesebb horvátországi helyek közé tartozik. Kellemes partmenti, enyhén mérsékeltebb mediterrán éghajlattal rendelkezik a délebbi régióknál. Isztria területére így jellemzőbbek a zöldellő fákkal tarkított tájak és tengerpartok. Az átlagos nyári hőmérséklet 23-28C – fok közé emelkedik, és melegíti a tengervizet kellemes körülbelüli 24C – fokra.

Isztria öblei

Strandjai kedveltek és igen változatosak.

Isztria strandja: Rovinj strandjai

Isztriáról elsőként talán Rovinj juthat mindenkinek az eszébe először. Rovinj a leg felkapottabb üdülővárosok közé tartozik egész Horvátországban egyaránt. Nem csak látnivalókban, de strandok tekintetében is bő választékkal rendelkezik. Az itteni strandok általában apró kavicsosak, de találhatsz homokos tengerpartot is.
Rovinj városi strandja körülbelül 150 méter hosszan helyezkedik el, a félsziget be nem épített sziklás területén. Az itteni strand mindegyik részén, a sziklákra épített lépcsőkön közelíthető meg a tenger.

A Vörös sziget

Rovinj- tól csupán egy 15 perces hajóúttal érhető el. A sziget mellett található egy másik kis apró sziget is Maskin. Annyira közel helyezkednek el egymástól, hogy egy gyaloghíd köti őket össze, biztosítva a könnyed szabad átjárást. A sziget körül több apró, igen hangulatos, jól felszerelt strandot találhatunk, ahol part menti fák adta árnyékban hűsölve élvezhető a nyári kikapcsolódás.

Isztria öblei: Vestar

Rovinjtól nem messze eső Vestar kemping előtt található egy nagy területű homokos, lassan mélyülő öböl. Elszigeteltsége miatt kevésbé zsúfolt mint Rovinj városi strandja, ugyanakkor elbűvölő élménnyel gazdagíthatja az idelátogatókat

Isztria öblei: Zlatna Uvala

Vagyis az ”Arany öböl” egy igazi természeti kincs, ahol nyugodt körülmények között, turista tömegek nélkül élvezhető a mediterrán nyár. Az egész öböl fákkal szegélyezett, így az árnyék biztosított. A strand nem rendelkezik semmilyen felszereltséggel vagy vendéglátóegységgel, így magunknak kell gondoskodnunk mindenről. Az öböl bája azonban éppen ebben rejlik, így mindenképpen érdemes felkeresni.

Isztria strandjai

Isztria strandja: Rabac strandjai

Girandella

Rabac közelében járunk. A régió legfelszereltebb strandja Girandella üdülőövezet előtt található. Számtalan vízi sport kipróbálható a parton, olyanok mint a banánozás, búvárkodás vagy éppen vízi síelés.

St. Andrea strand

Rabac óvárosa előtt helyezkedik el a St. Andrea strand a Valamar Sanfior, Pollux és a Marina hotelek között. Ez egy kicsi, igazán hangulatos kavicsos, illetve sziklás tengerpart. Kitűnő éttermek találhatóak a strand feletti sziklás részen

Laterna

Rabac tengerparti sétányától nem messze található ez a hosszú és lassan mélyülő kavicsos strand. Adottsága miatt kisgyermekes családoknak is ajánlott. A strand igen jól felszerelt. A parton különféle öko-műhelyeket, és egyéb programokat tartanak, valamint nyugágyakat és napernyőket is lehet bérelni. Vannak mosdók, öltözőkabinok és kültéri tusolók is.

Isztria partszakaszai: Maslinica

Az Rabac óvárosától délre található. Ez egy 500 méter hosszú, aprókavicsos strand. A tengerpart a strand mögött elhelyezkedő szállodáknak köszönhetően jól felszerelt. A strandon csúszda, éttermek, bárok, vízi sportolási lehetőségek is vannak. A Maslinica strandról gyönyörű kilátás nyílik Rabac kikötőjére és az óvárosra is.

Isztria öblei

Isztria strandja: Umag strandjai

Umag város és közvetlen környezete szintén sok és változatos stranddal rendelkezik. Homokos és apró kavicsos partok egyaránt megtalálhatók.

Sol Polynesia – Umag

Az egyik legszebb umagi strand a Polynesia. Homokos, sóderes és aprókavicsos, sekély partszakaszok váltakoznak. Az egyik része naturista, amelyet fenyőerdő határol. A strand felett Katoroban a gyerekeket izgalmas játszótér várja.

Istria öblei: Kataro – Umag

A Katoro strand szintén a Katoro városrésznél található. Ez a strand egy hatalmas öbölben helyezkedik. többnyire betonozott, de minden korosztálynak ajánlott. Gyerekeknek óriáscsúszdát, játszóteret strand- és röplabda pályát is találunk a strand mögött. A felnőttek pedig a partmenti bárokban élvezhetik a hűsítő koktélokat, helyi ételeket. A strand nagyon jól felszerelt; öltözőkabinok, zuhanyzók és éttermek is találhatók.

Isztria strandjai

Sok kis öböl in Istria: Koversada – Vrsar

Az 5 km hosszú strand számos, hangulatos kis öböllel tarkított. Gyakran váltakoznak a sziklás búvárkodásra alkalmas- és nagyobb, homokos partszakaszok. Minden szükséges szolgáltatást és kényelmet megtalálhatunk. A strand rendelkezik a kék zászló minősítéssel, így a tökéletesen tiszta, és ragyogó vízminőség garantált.

Partszakaszok és öblök Isztria környékén: Medulin – Bijeca

Ez Medulin egyetlen homokos tengerpartja, amely egy hatalmas, lassan mélyülő öbölben helyezkedik el. Adottságai miatt családosok számára ideális. A strand igen jól felszerelt, minden elérhető amire csak szükségünk lehet. Bárok, vízi játékok, napernyők és napágyak teszik izgalmasabbá az itt tartózkodásunkat.

Az Isztriai- félsziget minden tekintetben változatos. Az összegyűjtött helyszínek alapján látszik, hogy ez a horvátországi régió is bővelkedik jobbnál jobb strandokban. Biztosan mindenki megtalálja majd a számára legtökéletesebbet.