Salernónál könnyen megközelíthető strandokat és hajóval elérhető rejtett öblöket egyaránt találsz. Ezek többsége homokos parttal rendelkezik. Best Salerno strandjai? Ha a következő helyek közül választasz, csodálatos természeti környezetben napozhatsz és fürödhetsz.

Salerno strandjai

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Salerno legszebb strandjai: Hangulatos helyek

La Baia Beach

Az Amalfi-part környékének leghosszabb strandjai között szerepel. Partja homokos, így kisgyermekes családok számára is ideális. A 400 méter hosszú fürdőhely rendkívül jól felszerelt. Kedvező fekvésének köszönhetően pedig a napsütést is sokáig élvezheted.

La Crespella Beach

A csodálatos strand 120 m hosszú. Homokos és kavicsos parttal egyaránt rendelkezik. Ha elkerülnéd a tömeget, ideális választás. Általában csendesebb, mint a szomszédos strandok, így nyugodt körülmények között napozhatsz és fürödhetsz. Végén egy 16. századi torony van, mely a part védelmét szolgálja.

A környék rejtett csodái

Amalfi kikötőjéből hajók indulnak, hogy felfedezhesd a csak tengeren megközelíthető számos öböl valamelyikét. Ha visszatérsz a városba, a hagyományos házi süteményeket és a habos eszpresszót muszáj megkóstolnod.

Cavallo Morto

A Maiori strandot csak hajóval közelítheted meg. A fehér homokos part egy valódi kis oázis. A kristálytiszta, mélykék tenger pedig búvárkodók számára is tökéletes. A Lungomare Amendola, Maiori csodálatos tengerparti korzója. Ha idelátogatsz, kóstold meg Olaszország leghíresebb pezsgőjét, a proseccót. Az éttermekben pedig elsősorban a finom tengeri fogások közül válassz.

Salerno öböl

Conca dei Marini strandja

Ha nem szereted a tömeget, a falu strandja remek választás. Ráadásul itt találod a partszakasz egyik legérdekesebb látványosságát is. A Grotta dello Smeraldo, vagyis a Smaragd-barlang nevét onnan kapta, hogy a napfény zöldre színezi a barlang vizét és belsejét. A gyönyörű helyet csónakkal, sziklába vájt lépcsőkön és lifttel is megközelítheted.

Ezeket a helyeket is kár lenne kihagyni

Cetara strandja

A kis halászfalu Amalfitól körülbelül 15 km-re fekszik. Ha szeretnéd elkerülni a tömeget, nyugodt kis strandja remek választás. A falu tonhaláról és szardellájáról világszerte híres. Számos kiváló étterem közül választhatsz, ahol tradicionális tengeri halételeket kóstolhatsz meg. Az Il Convento, az Il San Pietro és a L’Acqua Pazza nevű helyeket különösen ajánljuk. Bármelyiket is választod, nem fogsz csalódni.

La Spiaggia di Maiori

Maioriban találod az Amalfi-part leghosszabb strandját. A La Spiaggia di Maiori homokos parttal és kristálytiszta vízzel rendelkezik, így kisgyermekes családok számára is megfelelő. Vannak napozóágyak, valamint remek éttermek, bárok várnak. Bérelhetsz jet-skit és vízibiciklit is.

Partszakaszok és öblök Salerno környékén

Marina Grande

Amalfi városának leghíresebb strandja. Széles, kavicsos partján napágyak és napernyők is vannak. Gyönyörű kilátás nyílik a sziklákra épült városra. A strand június és szeptember között rendkívül forgalmas. Ha elkerülnéd a tömeget, inkább más helyet válassz.

Pihentető gyógyfürdők

Salerno tartományban két fontos termálközpont van: a Contursi Terme és a Montesano sulla Marcellana. Nemcsak relaxáláshoz tökéletes helyek, hanem speciális betegségek kezelésére is szolgálnak.

Ha szereted a hangulatos strandokat és gyógyfürdőket, Salerno és annak környéke remek választás. Gyönyörű helyeken napozhatsz és csobbanhatsz, valamint a vízi sportokat is kipróbálhatod. Válassz bátran a cikkben bemutatott strandok közül.