Ha tengerparti nyaralásra vágysz, Agropoli tökéletes választás. A víz itt kivételesen tiszta, és májustól szeptemberig alkalmas az úszásra. Agropoli legszebb strandja? Válassz a következő gyönyörű helyek közül, és nem fogsz csalódni.

Agropoli strandjai

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Agropoli legszebb strandjai: Varázslatos szépségű helyek

Trentovai-öböl

A nagyszerű strand Agropoli központjától mindössze öt percre van. Egy lépcsőn keresztül érheted el, ahol védőkorlátok is vannak a biztonság érdekében. A strand tágas, jól felszerelt. Lélegzetelállító kilátás, valamint finom szemcséjű homok jellemzi. Vize sekély, rendkívül tiszta. Bérelhetsz jet-skit, és kellemesen eltöltheted az időt a tengeren. A szörfözés szintén népszerű aktív szórakozás a helyiek, valamint a turisták körében egyaránt. Továbbá kipróbálhatod a búvárkodást, és a hajókirándulást is választhatod.

La Baia Beach (Salerno)

Itt találod az Amalfi-part környékének egyik leghosszabb strandját. Homokos partja miatt a kisgyermekes családok kedvelt helye. A 400 méter hosszú strand rendkívül jól felszerelt. További előnye pedig, hogy kedvező fekvésének köszönhetően sokáig napsütötte.

Marina Grande (Amalfi)

Amalfiban és környékén számos gyönyörű strandot találhatsz. Ezek közül legismertebb a Marina Grande. Partja széles, kavicsos, napágyak és napernyők is vannak. Lenyűgöző kilátás nyílik innen a sziklákra épült városra. A strand a júniustól szeptemberig tartó időszakban a legzsúfoltabb. A kikötőből hajók indulnak, hogy megközelítsék a csak tengeren elérhető csodálatos öblöket.

Agropoli strandjai

Hajóval megközelíthető rejtett kincsek

Cala Bianca Beach

A Cala Bianca Beach különlegességét mutatja, hogy 2013-ban Olaszország legszebb strandja lett. A gyönyörű helyet a Marina di Camerota mólójáról hajóval közelítheted meg. Partját káprázatos fehér kavicsok borítják. A strand rendkívül jól felszerelt. Tiszta vize, érintetlen növényzete pedig egyedülálló. Ha varázslatos természeti környezetben szeretnél napozni és fürödni, a legjobb helyen jársz.

Cala degli Infreschi

A Cala degli Infreschi 2014-ben elnyerte Olaszország legszebb strandjának címét. A hely védett természeti rezervátum. A különleges strandot Palinuro vagy Marina di Camerota kikötőjéből hajóval érheted el.

Spiaggia del Cavallo Morto (Maiori)

Az Amalfi-part egyik legszebb strandja, a Cala Bellavaia, vagy ismertebb nevén a Spiaggia del Cavallo Morto. Kizárólag a tengeren közelítheted meg. Strandja fehér homokos, kobaltkék vizű. A varázslatos hely búvárkodáshoz is ideális. A Lungomare Amendola, Maiori gyönyörű tengerparti korzója. Ha idelátogatsz, válaszd Olaszország leghíresebb pezsgőjét, a proseccót. Az ételek közül pedig mindenképpen kóstold meg a finom tengeri fogásokat.

Agropoli öblei

Strandok Agropoli környékén

La Crespella Beach (Vietri sul Mare)

A gyönyörű kis strand mindössze 120 méter hosszú. Partja homokos és kavicsos. A szomszédos strandokhoz képest általában csendesebb, így különösen ajánljuk, ha egy kis nyugalomra vágysz. Végén egy 16. századi tornyot is megtekinthetsz, mely a part védelmét szolgálja.

Kellemes gyógyfürdők

Salerno tartományban két fontos termálközpontot is találsz. A Contursi Terme vagy a Montesano sulla Marcellana tökéletes hely, ha relaxálni szeretnél. Ráadásul speciális betegségek kezelésében is segíthetnek.

Cikkünkben a város környékén található strandok és gyógyfürdők közül válogattunk. Népszerű helyeket, valamint csak hajóval elérhető, rejtett kincseket egyaránt felfedezhetsz.