Az Opatija Riviérán szebbnél szebb helyeket találhatnak a fürdőzni vágyók. Tagolt part, öblöcskék, sok helyen még érintetlen természet, kristálytiszta víz. Lényegében a teljes partszakaszon lehet fürdeni. Van kavicsos, homokos, betonos hely is, ki mire vágyik. Az Ucka-hegy védelme alatt és a tenger jótékony hatásának köszönhetően egy sajátos mikroklíma alakult itt ki, ami a tengerparti nyaraláshoz folyamatosan kellemes éghajlatot és különleges növényekkel teli környezetet biztosít. A rendben tartott, elegáns épületek látványa már csak hab a tortán!

Opatija strandjai

A cikkben az alábbiakról olvashatsz:

Pihenés, kikapcsolódás és fürdőzés Opatijában és környékén

Horvátországban kék zászlós jelöléssel tüntetik ki a tenger tisztaságát és a magas minőségben kialakított, folyamatosan rendben tartott strandokat. A minősítés naprakész, mert folyamatosan felülvizsgálják, és valóban csak a kiválóaknak adják meg – újra és újra.

Ahogy a horvát partokon általában, Opatijánál is a partszakasz nagyobb része inkább kavicsos. Ezért érdemes és hasznos beszerezni strandszandált, amivel kényelmesen közlekedhetünk a parton és a vízben is. A napozáshoz matracot vagy gyékényt vigyünk magunkkal! A strandokon szinte mindenhol tudunk eszközöket bérelni a vízi sportokhoz, és sok helyen van búvár- és szörfiskola is.

Opatija strandjai

Opatija nem rendelkezik természetes stranddal, bár tengerparti üdülőhelyként tartják számon. A Lungomare városi sétány mentén található, lebetonozott városi strandok mellett sok helyen találhatunk tengervízzel feltöltött úszómedencét.

Opatija fő strandja, a híres, kék zászlós Slatina is mesterséges, és kicsit zsúfolt is a főszezonban. Érdekessége, hogy van két, hullám formájú kibetonozott íve. Itt a tenger vize egy kicsit beragad és gyorsan felmelegszik. A betonozott partól lépcsőkön keresztül jutunk a tengerbe. A strand északi felén, pontosan a Milenji hotel előtt egy szakaszon homokkal feltöltött partszakaszt találunk. A part nagyon lassan mélyül, így kisgyerekkel érdemes ide menni.

A parti szállodák többsége is rendelkezik saját, fürdőzésre alkalmas öböllel, illetve medencével. A legnépszerűbb strand még a Lido, ezt követi a Kvarner, a Tomasevac és a Miramare.

A Kvarner Hotel előtti öbölben lépcsőkön kell lesétálni a tengerig. Itt homokos már a part, amit néhány sziklatömb tesz változatossá. Ez is kék zászlós, ahogy a Tomasevac is. Ő egy picike strand, aprókavicsos öbölben. Lassan mélyül, ezért kisgyermekes családoknak is ideális. A szintén kék zászlós Miramare sziklás, betonozott parttal indít, de maga az öböl már homokos.

Opatija legújabb, 2016-ban átadott szabadstrandja a Royal Beach. Luxus kategóriás, tehát ha nagyon igényes körülményekre vágyunk, érdemes ide jönni fürödni.

Opatija partszakaszai

Strandok az Opatija Riviérán

Opatija központjából a híres Lungomare sétányon végigsétálva folyamatosan találjuk a szebbnél szebb strandokat vagy partszakaszokat.

Lovranban például két szép, fürdésre alkalmas öböl is van. A pörgős és vidám strandéletet kedvelők biztosan jól érzik majd magukat Medveja kavicsos és nagyon igényes strandján. Itt jók a lehetőségek a búvárkodáshoz is.

A sétány végétől még úgy 3 kilométerre található a festői, természetes partszakaszú Moscenicka Draga. Kis hangulatos, gyönyörű település az Adria egyik legszebb kavicsos strandjával.

Még délebbre, Opatijától 23 km-re elhelyezkedő Brsec egy meredek hegyoldal alatt fekszik. Csodálatos látvány!

Amennyiben az Opatija Riviéra strand-zónája nem lenne elegendő vagy megfelelő számunkra, érdemes kipróbálni
az északi irányban szomszédos rijekai strandokat.

Opatija, más néven Abbázia Horvátország legelegánsabb városa és fürdőhelye. Ennek megfelelően a strandok is igen magas minőségűek, tiszták, rendezettek. Napernyők, vízi sporteszközök bérelhetők. A csodálatos természeti környezetével és elit nyugalmával minden adott, hogy tökéletes kikapcsolódásban, pihenésben legyen részünk.