Földközi-tenger második legnagyobb szigete a tengerpartjai szépségéről és tisztaságáról híres. Strandjai a nemzetközi összehasonlítások top helyei között szerepelnek, gyönyörűek és többnek a homokja nagyon finom szemcsés. Több strand mai napig őrzi érintetlenségét és eredeti formáját. A másfél millióan lakott sziget két féle parttípussal rendelkezik. Délen és nyugaton a homokos partok dominálnak. Északi és keleti oldalon inkább a sziklás tengerpartok a jellemzőek. Számtalan programban lehet részünk, például sziklamászás, sétahajózás, búvárkodás. A Szörfözni is van lehetőség, mivel ezen a területen szinte egész évben a szeles időjárás jellemző.

Szardínia strandjai

A cikkben az alábbiakat tartalmazza:

Szardínia strandjai: Kikötővárosok strandjai

Szardínián kettő nagyobb kikötőváros található: Alghero, Cagliari. Ezek a városok a sziget legforgalmasabb és leglátogatottabb helyei a turisták miatt.

Alghero

Szardínia nyugati részén található. Megközelítve egyből feltűnhet a gyönyörű szép óváros, ami a parttól nem messze helyezkedik el. Lenyűgöző látványt nyújt az arra hajózók számára. Kicsit távolabb, megpillanthatjuk Spiaggia di Maria Piat Ez a gyönyörű, fehér színű homokkal rendelkezik. A város legnépszerűbb strandja, ám mégsem zsúfolt. A fák által nyújtott árnyék megvéd attól, hogy leégjünk a napsütésben, de természetesen lehetőségünk van arra is, hogy napozóágyat és napernyőt béreljünk. Vízi sportok szerelmesei itt hódolhatnak a szenvedélyüknek. Van lehetőség vízisízésre, valamint szörfözésre is. A közelben akár búvárkodni is mehetünk. A parton egy kis bár frissítőkkel és helyi ételekkel várja a látogatókat.

Szardínia strandjai

Cagliari

A sziget déli részén található ez a kikötőváros, amely egyben Szardínia fővárosa. Ennek a történelmi városközponttal rendelkező településnek a közelében található Spiaggia del Poetto nevű tengerpart. A finom homokkal és fűvel borított, ezért a város egyik legnépszerűbb strandja. Ha megéheznénk, lehetőségünk van különböző halétket elfogyasztására.

Szardínia strandjai: A sziget legszebb strandjai

Partszakaszok és szigetek Szardínia környékén

La Pelosa

Északon található az egyik legszebb, ha nem a legszebb strand. Finom, fehér színű homokos part és sekély, így a víz világos színű. A láthatárt kémlelve észrevehetjük, hogy sok kisebb sziget helyezkedik el kicsit messzebb, így egy festői hangulatot ad a látványnak. Rengeteg turista ellenére is ajánlatos erre a strandra elmenni!

Porto Pollo

Kicsit keletebbre hajózva, de még az északi részen maradva láthatjuk meg. Gyönyörű homokos port, hullámos tenger remek helyszín a szörfözésre és a strandolásra.

Cala Goloritze

Szardínia északi oldalán felváltva vannak sziklás és homokos partok. A keleti oldalon már csak sziklás partokkal találkozunk, amik szintén fenséges látványt nyújtanak. Az egyik ilyen part a Cala Goloritze, amely az Orosei-öbölnél található. A hófehér színű strandot apróbb kavicsok díszítik. A zöldes-kékes árnyalatban tündöklő tenger festői látványt nyújt. Nem csak fürdőzőkkel, hanem hegymászókkal is találkozhatunk a környéken.

Szardínia strandjai: Fürdőzésre alkalmas partok

A szigetet és környékét körbehajózva láthatjuk, hogy nem csak a nagyvárosoknál találhatóak olyan tengerpartok, ahol érdemes megmártózni, hanem kisebb településeknél és a természet lágy ölén is.

Partszakaszok és öblök Szardínia környékén

Cala Corsara

Szardíniától északra Isola Spargi szigetén található ez a meseszép tengerpart. A part egy gyönyörű öbölben található, távol a civilizációtól. Ettől függetlenül népszerű hely az erre hajózók és turista hajóval érkezők között. Dombokkal tarkított partszakasz. A sziklás és homokos part szinte minden arra járó szerint versenyben van a legszebb tengerpart címért. Érdemes észben tartani, hogy a közelben nincs igazán lehetőség étkezni.

Spiaggia di Scivu

Spiaggia di Scivu a sziget nyugati oldalán található, nagy homokos tengerpart. A szép azúrkék tengervíz, sárgás homokos part és a dombos, sziklás háttér garantáltan megihleti a művészlelkű egyéneket! A part mentén találhatunk egy hangulatos kis bárt, ahol enni és inni is van lehetőség. Ezeket árnyékos asztaloknál fogyaszthatjuk el.

Spiaggia di Is Arutas

Spiaggia di Is Arutas szintén a sziget nyugati oldalán található. A homokos part az egyik legszebb látványt nyújtó strand a környéken. A kavicsos-homokos partra érdemes magunkkal vinni törölközőt, napernyőt, mert nincs lehetőségünk a környéken bérelni. A strand szeles, de még így is lenyűgöző látványt nyújt az itt kikapcsolni vágyódók számára.

Szardínia öblei

Cala Biria

Cala Biriala tengerpartját a sziget keleti oldalán találhatjuk meg. Ez a sziklás tengerpart is népszerű a turisták körében. A part fölé emelkedő hatalmas sziklák lélegzetelállító látványt nyújtanak. A napsütés elől lehetőségünk van nagyobb sziklák alá húzódni. A látvány páratlan, köszönhetően a fehérszínű, sziklás hegységnek, a kristálytiszta víznek, valamint a különböző növényekkel tarkított partnak.
Itt a víz kellemes, ennek köszönhetően kellemes felfrissülést nyújt a nagy melegben. A part távol esik a civilizációtól, így semmilyen sporteszköz nem kölcsönözhető. Érdemes élelmet és folyadékot magunkkal vinni erre a partra!

Porto Giunco

A sziget déli részén, Noretti közelében található Porto Giunco tengerpart. Ez a sziklás és homokos parttal rendelkező strand attól különbözik a többi strandtól, hogy a keleti oldalon a tenger, míg a nyugati oldalon egy tó határolja. A széles és hosszú parttal rendelkező strand a helyi lakosok és turisták körében nagy népszerűségnek örvend. Festői látványának és jó elhelyezkedésének köszönhetően mindenképpen érdemes egyszer meglátogatni a helyet!
Ha fontos a kényelem a számunkra, lehetőség van bérelni napernyőt és napágyat. A strand szeles, így a szörfözni vágyók számára is ideális választás lehet.

Akár össze is tévesztheted a partokat a trópusi szigetekkel, hiszen a tenger kékje szinte vakító és a türkiz ezer árnyalatában csillog. Fürdőzz Európa legszebb partszakaszain, tegyél élmény dús szigettúrákat és felejthetetlen hajókirándulásokat. Szardínia nagyon hosszú, közel 2000 kilométeres partszakasszal és mesés strandokkal várj Téged. Az egészen apró fehér és rózsaszín kavicsoktól válik ilyen különlegessé a tenger színe, így ha a kék ezer árnyalatában játszó hullámok szerelmese vagy, Szardinia tökéletes választás lesz számodra.