Bár a Garda-tónak elsősorban a déli részét ajánlják strandolás céljából, északi felén szintén vannak kihagyhatatlan helyek. Itt viszont a levegőnek és a víznek a hőmérséklete is néhány fokkal alacsonyabb. Navene di Malcesine legszebb strandjai? A következő gyönyörű helyeket ajánljuk a környéken.

Navene di Malcesine strandjai

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Navene di Malcesine legszebb strandjai

Navene Beach

Navene strandja Fraglia Vela Malcesine mellett helyezkedik el, 4 km-re Malcesine-tól északra. Ingyenes kavicsos partján a gyerekek több sportágban is kipróbálhatják magukat. A közelben remek bárok, pizzériák és éttermek vannak.

Val di Sogno Beach

A Val di Sogno szabadstrandot Malcesine-tól délre találod. Kavicsos partján napernyőket és nyugágyakat is bérelhetsz. A strand a szörfösök, vitorlázók körében szintén népszerű. Mindössze 20 méterre van az Isola del Sogno, ahol a búvárkodást is kipróbálhatod.

Paina Beach

Az ingyenes kavicsos strand a Scaligero-vár északi részén fekszik, mindössze 100 méterre a városközponttól. A hely jól felszerelt, területén több sportpályát is találsz. Vannak bárok, éttermek és egy strandklub, ahol nyugágyakat bérelhetsz.

Campagnola Beach

Az ingyenes strand Località Campagnolában van, 3 km-re Malcesine-tól északra. Kavicsos és köves parttal egyaránt rendelkezik. Ez az egyik legnagyobb strand, ahol remek bárok, pizzériák, éttermek közül választhatsz.

Partszakaszok és öblök Navene di Malcesine környékén

Egyedülálló természeti környezet

Ledro-tó

A Garda-tó környékének leggyönyörűbb helyei közé tartozik a Lago di Ledro, vagyis a Ledro-tó. Ha nyugalomra vágysz, kitűnő választás. Varázslatos szépségű, hegyekkel körülvett öbölben fekszik. Kristálytiszta vízzel rendelkezik, így kiválóan alkalmas fürdésre. A csodálatos helyet akár gyalogtúra keretében is megközelítheted. A legjobb éttermeket Pieve di Ledro környékén találod.

Punta San Vigilio-Baia delle Sirene (Riva del Garda)

A város legszebb fizetős strandjai közé tartozik a Punta San Vigilio-Baia delle Sirene, vagyis a szirének öble. Csodálatos természeti környezetben helyezkedik el. Játszóterének köszönhetően pedig a kisgyermekes családok körében is népszerű. Ha nemcsak strandolni szeretnél, Riva del Gardának remek túraútvonalai vannak. Szívesen megkóstolnád a helyi gasztronómia különlegességeit? Akkor hangulatos éttermeit se hagyd ki.

Navene Di Malcesine partszakaszai

Még több gyönyörű strand Navene di Malcesine környékén

Spiaggia Sabbioni Beach (Riva del Garda)

A kristálytiszta vizű hely gyakorlatilag egy strand és park egyben. Kisgyermekes családok számára különösen ideális. Sok fa van, így számos árnyékot adó hely közül választhatsz. A strand hosszú, nagyon jól felszerelt. Kavicsos és füves részek egyaránt vannak. Ha itt jársz, a vízi sportokat is érdemes kipróbálnod.

Spiaggia Tifu Beach (Limone sul Garda)

Limone sul Garda Riva del Gardától 11 km-re, a tó északnyugati részén helyezkedik el. Történelmi városának strandja számos kényelmes szolgáltatást kínál. Remek bárok és pizzériák is vannak. A meredeken emelkedő sziklák, a hegyekre nyíló csodálatos kilátás még inkább fokozza a település szépségét. Hosszú tóparti sétányán számos hangulatos étterem és kávézó közül választhatsz.

Ha Navene di Malcesine környékén jársz, kristálytiszta víz és sokféle vízi sport kipróbálásának lehetősége vár. Válassz a cikkben bemutatott gyönyörű strandok közül, ahol csodálatos természeti környezetben napozhatsz és fürödhetsz.